Kuvituskuva isästä ja pojasta pelaamassa lautapeliä.

Viikkotiedote viikolle 45

05.11.2023

Kolarin kunnan viikkotiedote viikolle 45 (6.11. – 12.11.2023)

 

Koska teillä pelattiin viimeksi yhdessä lautapelejä, pelikorteilla tai pelikonsolilla? Alkavalla viikolla vietetään Peliviikkoa. Peliviikko on vuosittain marraskuussa vietettävä pelikasvatuksen ja pelikulttuurin teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja. Pelaaminen on suosittu, hyödyllinen ja hauska harrastus, joka sopii kaikenikäisille ja on parhaimmillaan sukupolvia ja eri kansallisuuksia yhdistävää toimintaa. Tärkein viesti kasvattajille on perehtyä pelikulttuuriin, joka on merkittävä osa kasvatettavien elämää. Tärkein viesti pelaajille taas on se, että siinä niin ihanassa pelikulttuurissakin voi olla sellaisia negatiivisia ilmiöitä, joihin tulee puuttua. Tavoitteena on rakentaa yhdessä positiivista pelikulttuuria ja pelata yhdessä monipuolisesti erilaisia pelejä! Lisätietoja peliviikosta löydät peliviikko.fi -sivustolta.

Sunnuntaina 12.11. vietetään Isänpäivää, juhlapäivää, jota vietetään isien kunniaksi ja muistoksi. Suomessa, sekä muissa Pohjoismaissa Tanskaa lukuun ottamatta sekä Virossa päivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina, puoli vuotta äitienpäivän jälkeen. Muualla maailmassa ajankohta vaihtelee. Isänpäivä on ollut Suomessa virallinen liputuspäivä vuodesta 2019, sitä aiemmin se oli vakiintunut liputuspäivä vuosina 1987 – 2018. Myös isoisiä usein juhlistetaan isänpäivänä.

 

--------------------------------------------

 

Tuntuuko arki takkuiselta?
Jos koet tarvitsevasi arjen aktivoimiseksi buustia ja sinulla on halu muokata elintapojasi terveellisemmäksi kannattaa poiketa liikunnanohjaaja Jere Kankaan juttusille. Elintapaneuvontaa on Kolarissa tarjolla ja se on maksutonta.

Tule ensin maksuttomaan kehonkoostumusmittaukseen Kolarin urheilukentän toimistolle. Laite on meillä vielä muutaman viikon. Piipahda paikan päällä arki aamupäivisin tai soita ja varaa aika 040 489 5036. Kilauta samaan numeroon, jos ketään ei satu olemaan paikalla. 

Paikalle voi tulla arkivaatteissa eikä mitään erityistä tarvita mukaan. Katsotaan yhdessä elintapoihin liittyviä arjen palasia kuntoon. Tervetuloa!


--------------------------------------------

 

Kolarin kansalaisopistossa alkaa uusi kurssi Soveltavaa liikuntaa vedessä. Soveltava vesiliikunta on tarkoitettu henkilölle, jolla on esim. neurologinen sairaus, lihassairaus, nivelrikko, kulumia, tuki- ja liikuntaelinvaivoja, kipuja tai tapaturman jälkeinen vamma. Allasterapiassa käytetään hyväksi veden vastusta ja kehoa kannattelevia ominaisuuksia. Allasterapiassa voidaan usein nostaa harjoittelun kuormittavuutta ja sitä kautta parantaa fyysistä kuntoa. Tasapainon ja kävelyn harjoittelu on vedessä tehokasta ja turvallista. Osallistujan on pystyttävä toimimaan vedessä itsenäisesti tai avustajan kanssa. Ohjaaja ohjaa altaan reunalta. Kurssi järjestetään Ylläsjärvellä Saagassa 20.11. – 18.12. ja 8.1. – 22.4.2024. Lisätietoja ilmoittautuminen.

 

--------------------------------------------

 

Maanantai 6.11. Ruotsalaisuuden päivä.

 

Tiistai 7.11.

  • Kunnon mummola saapuu Kolariin! Tervetuloa Kolarin kunnan virastotalolle kello 9.00 – 12.00 samaan tietoa ikääntyneiden hyvinvointiin liittyvistä asioista. Tapahtuma on suunnattu yli 65-vuotiaille.
  • Kolarin kunnanvaltuustolla yhteisvaltuusto Pajalan kunnan kanssa Pajalassa kello 11.30.
  • Lähe sieki liikkeelle! Kolarin kunnan virastotalolla kello 13.00 – 18.00. Tapahtumassa testataan ilmaiseksi, hikoilematta ja hengästymättä, seuraavat: kehonkoostumus, puristusvoima, kestävyyskunto sekä vyötärönympärys. Mittauksiin ei tarvitse valmistautua. Tule siis paikalle sellaisena kuin olet!

 

Keskiviikko 8.11.

  • Kolarin 9. -luokkalaiset tutustumassa Redun koulutustarjontaan Rovaniemellä.

 

Torstai 9.11.Maailman vapauspäivä.

 

Perjantai 10.11.Maailman tiedepäivä rauhan ja kehityksen hyväksi.

  • Kylätaide-Kaffit Sieppijärven seurakuntakodilla kello 13.00 – 15.00.
  • Kolarin koulun iltapäiväkerho vierailee kirjastolla kello 14.00 – 15.00.
  • Nuorisotoimi järjestää 7. – 9. -luokkalaisille Lanit ja yötön yö Laguunilla perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 20.00 – 08.00. Ilmoittautuminen maanantaista 6.11. kello 8.00 alkaen Sannalle, 040 489 5023 (wa tai txt -viestillä).

Sunnuntai 12.11.

 

Kolarin kirjastolla 12.10. – 1.12.2023 Niin metsä vastaa kun sinne huudan -taidenäyttely.

 

--------------------------------------------

 

Mitä muuta Kolarissa tapahtuu

Tapahtumat sekä lisätietoja löydät Kolari.fi -sivuston tapahtumakalenterista.

 

Maanantai 6.11.

 

--------------------------------------------

 

  • Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa, Galleria Kellokkaassa Lapin taiteilijaseuran näyttely In Motion – Valon ja pimeän vaihtelut pohjoisessa luonnossa -näyttely 21.10. – 6.12.2023. Tekijöitä yhdistää luonnon valon kuvaaminen. Valo voi olla pehmeää tai kovaa ja sen muutokset hiljaisia tai dramaattisia. Carla Lundellin hengittävät, huokoiset maalaukset resonoivat Kaisa Sirénin ICM-tekniikalla tehtyihin ilmaviin, impressionistisiin valokuviin. Anu Riestola peilaa voimakkailla, kontrastisilla maalauksillaan Lapin ilmaston ankaruutta. Maija Vanhatapio tutkii ja pelkistää uteliaasti töissään pohjoista maisemaa, sen tekstuureja, värejä ja valoja.
  • Meän Galleriassa, Yllästunturi Luontokeskus Kellokkaassa valokuvaaja Yrjö Benson – Tulet Ylläksen yllä valokuvanäyttely 15.10. – 29.11.2023.