Niin metsä vastaa kun sinne huudan -taidenäyttely kirjastossa

Niin metsä vastaa kun sinne huudan -taidenäyttely kirjastossa

Mervi Helmen Niin metsä vastaa kun sinne huudetaan -taidenäyttely kirjastossa nähtävillä kirjaston aukioloaikoina.
Olen elämäni Globetrotter! Synnyin Kolarissa 1957 ja jo ennen kahtakymmentä ikävuotta muutin Ruotsiin, ensin Kiirunaan ja sitten Uumajaan opiskelemaan. Vuonna 2003 muutin unelmien työpaikan perässä Haaparantaan, Kielikouluun. Kymmenen intensiivistä vuotta opetin 7-9luokkalaisia yhteiskunnallisissa aineissa. Ruotsissa tuli viivyttyä 34 vuotta. Se oli ihanaa aikaa - ammatti, työ, perhe, lapsi.

Vuonna 2013 muutin rakkauden perässä Kemiin. Perustin yrityksen Äkäslompoloon ja ympyrä sulkeutui. Olen nyt kymmenen vuotta seilannut Kemin ja Äkäslompolon väliä. Puolet vuodesta olen Kemissä ja toisen puolen Äkäslompolossa - lyhempiä ja pitempiä aikoja. Nyt reissaan myös Tukholmaan. Lapsenlapsi syntyi kolme vuotta sitten. Vierailen siellä tyttäreni perheessä kuukauden kerrallan.

Pikkulapsesta pitäen olen piirrellyt ja maalaillut. Monet niistä ovat hukkateillä kymmenien muuttojen ansiosta, joitakin olen antanut lahjaksi tai säilyttänyt piirongin laatikossa. Ensimmäinen näyttelyni oli toukokuussa 2023 Torniossa, Kahvila Rohkifiinissä.

Olen myös teini-iästä asti kirjoitellut. Silloin runot olivat nuoren naisen tunne-elämän kuohujen kuvaamista. Näitä ruonoja ei ole säilynyt tähän päivään. Tällä hetkellä kirjoitan runoja ja monologeja. Tekstejäni on myös parissa antologiassa: kuule äänet väylänvarren - antologia Torniojokilaaksosta ja Ovi aukeaa - Kemin Kirjoitusryhmä Ringin antologia. Olen kirjoittanut kirjan vaaristani Usko Komulaisesta - Kysy kätkältä kyllä koukkunokka vastaa. Kirjoitan myös kolumneja Lounais-Lappiin.

Kemin ja Ylläksen luonto ja maisemat ovat vahvasti läsnä, kun maalaan. Viimeiset kymmenen vuotta olen kesät ja talvet kulkenut ja kolunnut Perämeren rantoja ja Ylläksen vaaroja ja tuntureita. Aistihavainnot, tunteet ja värimaailma ovat tallentuneet sieluun ja sydämeen. Sieltä ne puskevat tauluihini intuitioni kautta. Runoni kulkevat samoissa tunnelmissa ja maisemissa - monet jumalat, haltijat ja myyttinen metsä ovat myös läsnä.

Alkaa
12.10.2023 klo 11:00

Loppuu
01.12.2023 klo 16:00

Sijainti

Katso kartalla

Somessa