Yrittäminen ja liiketilat

Tervetuloa yrittäjäksi Kolariin! Kolari on vetovoimainen yritys- ja asuinympäristö, jossa on monipuolisten harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksien lisäksi myös hyvät etätyö- sekä verkkokauppamahdollisuudet valokuidun päässä. Kolarissa on upea luonto: mahtava Ylläs palveluineen ja reittiverkostoineen, Suomen suosituin Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, Euroopan suurin aapasuo Teuravuoma sekä valjastamaton ja lohesta tunnettu Tornion-Muonionjoki sivujokineen ja järvineen.

Matkailu on Kolarin tärkein elinkeino ja ympärillä sijaitsee myös malmivarantoja. Lisäksi täällä taidetaan käsityöt ja luonnontuotteiden hyödyntäminen sekä perinteinen porotalous. Hyvinvointipalveluille löytyy markkinoita ja kehittämisen keskiöön on nostettu lähiruuan tuottaminen ja myös monipuolinen pienteollisuus.

Logistisesti Kolari on pelipaikoilla. Kolari on portti Tunturi-Lappiin ja se sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä; Suomen pohjoisin rautatieasema raakapuuterminaaleineen löytyy Kolarin kirkonkylältä, kansainvälinen lentokenttä naapurikunnasta Kittilästä ja Ruotsi rajajoen toiselta puolelta. Kolaria halkoo valtatie 21/E8, arktisen testauksen Aurora-älytie, joka vie Kilpisjärven kautta Norjaan.

Yrityspalvelut

Kunnan elinkeinopalveluja tuottaa ja kehittää Kehitys- ja elinkeinopalvelut KOLKE. Yksikön tehtäviin kuuluu muun muassa Kolarin kunnan yrittäjyyden edistäminen, uusien yritysten ja työpaikkojen mahdollistaminen sekä yritysten kasvu ja kehitys. Autamme ja neuvomme eteen päin yrityksen perustamisessa tai olemassa olevan yrityksen kehittämisessä, yrityskaupoissa ja muutostilanteissa. Jos suunnittelet yrityksen investointeja, ota meihin yhteyttä, niin katsotaan voisiko investointihankkeesi saada tukea. 

Yrityksen perustamisessa, starttirahan tai rahoituksen hankkimisessa ja kehittämisessä on hyvä aluksi tutustua Suomi.fi –palveluun.

Kolarin kunnan tarjoamassa Yritystulkki -palvelussa voit tehdä mm. sähköisen liiketoimintasuunnitelman, jonka avulla pääset suunnitelmissasi eteen päin. Liiketoimintasuunnitelmaa voit käyttää yhteydenpidossa kunnan elinvoimapalvelujen kanssa sekä hakiessasi starttirahaa, yritystukea tai lainarahoitusta.

Kolarin kunta on myös mukana Tunturi-Lapin seudullisessa yrityspalveluverkostossa, joka palvelee yrityksiä, yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia. Muita verkoston toimijoita ovat Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Leader Tunturi-Lappi ry, Lapin ELY-keskus, Kolarin yrittäjät ry sekä muut Tunturi-Lapin kunnat.

Autamme myös sopivien liiketilojen ja tonttien etsimisessä. Kunta vuokraa mm. kirkonkylällä halli- ja toimistotiloja. Kunnan myytäviä tontteja voit tarkastella Kolarin karttapalvelusta.

Ulkoilmateatteri ja erämaalentokenttä

Ihmisen Rinki on 800 -paikkainen ulkoilmateatteri ja tapahtuma-alue, joka sijaitsee Äkäslompolon puolella Yllästunturia, hiihtokeskuksen ala-aseman välittömässä läheisyydessä. Alueelle on hyvät kulkuyhteydet ja paikoitustilaa on runsaasti. Kolarin kunta vuokraa aluetta kokonaisuutena erilaisten ulkoilmatapahtumien järjestämiseen ympäri vuoden. Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, miten Ihmisen Rinki voisi palvella sinua parhaiten!

Noin 10 km Äkäslompolosta sijaitsee Aavahelukan erämaalentokenttä, josta löytyy 864 metrin mittainen asfaltoitu kiitotie, huoltorakennus sekä sauna. Kenttä on auki kesäisin ja talvella aluetta voi hyödyntää esimerkiksi ajoneuvotestaukseen. Lentopaikan päällikkönä toimii kunnan kunnossapitomestari.

Ota yhteyttä! 

Kolarin kehitys- ja elinkeinopalvelut KOLKE

  • kehitysjohtaja Nina-Maria Möykkynen, puh. 040 489 5007, nina-maria.moykkynen@kolari.fi
  • elinkeinoasiantuntija Hanna-Riina Vuontisjärvi
  • hankesihteeri Emilia Ylläsjärvi
  • projektiasiantuntija Asta Hakso
  • kolke@kolari.fi

yhteystiedot https://www.kolari.fi/fi/yhteystiedot.html

Yleisöä Napapiirin sankarit elokuvan esityksessä Ihmisen Ringissä.

Ilmakuva Ihmisen Rinki ulkoilmateatterialueesta.