Nuorten työseteli

Nuorille kolarilaisille on vuodesta 2018 alkaen tarjolla työseteli avuksi työllistymiseen Kolarin kunnan alueella. Seteli korvaa aikaisempina vuosina käytössä olleen kunnanhallituksen myöntämän tuen yrityksille nuorten kesätyöntekijöiden palkkaamiseen. Uudella mallilla halutaan aktivoida nuoria työnhaussa sekä tarjota tukea yrityksille nuorten työllistämiseen silloin, kun työtä on tarjolla esimerkiksi matkailun huippusesonkeina.

Kuka setelin voi saada?

Kolarin kunta myöntää setelin kolarilaisille peruskoulun päättäville ja toisen asteen (lukio ja ao) päätoimisille opiskelijoille, jotka työllistyvät Kolarin kunnan alueelle. Työttömyysturvaan oikeutetulle nuorelle ja etä- ja monimuoto- tai oppisopimusopiskelijalle ei voida myöntää työseteliä.

Kuinka paljon ja milloin?

Setelin arvo on 250 euroa. Seteleitä on varattu yksi kullekin nuorelle ja sen voi käyttää milloin tahansa kalenterivuoden aikana. Seteleitä on jaossa 75 kappaletta ja ne myönnetään hakujärjestyksessä.

Miten haen?

Työsetelihakemus löytyy Kolarin kunnan verkkosivuilta tai sen voi hakea nuoriso-ohjaajalta milloin tahansa vuoden aikana. Nuori voi työtä hakiessaan kertoa yritykselle tuen käyttömahdollisuudesta, mikäli työnantaja sitoutuu työllistämään hänet vuoden aikana minimimäärän eli yhteensä vähintään 60 tuntia.

Kun nuori saa työnantajalta sitoumuksen työsetelihakemukseen, hän palauttaa hakemuksen henkilökohtaisesti tai postitse nuoriso-ohjaajalle, joka antaa tai lähettää varsinaisen setelin.

Keneltä voin kysyä?

Työsetelistä lisätietoja antavat

  • Yrittäjyyskasvatushankkeen projektikoordinaattori Kaisa Kylä-Kaila: 040 489 5359
  • Nuoriso-ohjaaja Sanna Palovaara: 040 489 5023.

Nuori, muistathan viedä työnantajan kirjeen työnantajalle tiedoksi, kun kysyt työpaikkaa.

Alla olevasta linkkilistasta saat ladattua työseteliin liittyvät kirjeet, hakemukset ja ohjeet.