Tontti tunturista tai lohijoen varrelta?

Onko haaveissasi oma mökki tai talo Ylläksen tunturimaisemissa tai lohestaan tunnetun Tornion-Muonionjoen rannalla? Kiinnostaako sinua ryhtyä rakennuttamaan esimerkiksi rivitaloasuntoja helpottaaksesi Ylläksen asuntopulaa?

Tunturikylät Ylläsjärvi ja Äkäslompolo tarjoavat asukkailleen tilaisuuden asua, työskennellä, harrastaa ja opiskella keskellä ainutlaatuista tunturimaisemaa. Tunturikylistä löytyvät nopeat valokuituverkot, uudet hirsikoulut, päiväkodit sekä paljon matkailuyrittämisen mahdollisuuksia.

Kolarin kirkonkylä sijaitsee aivan Ruotsin naapurissa, Norjaan ja tunturikeskuksiin menevän vilkkaan älytien varrella. Kolari on Suomen pohjoisimman rautatieaseman kotikylä. Omakotitalotonttien lisäksi kirkonkylästä löytyy myös teollisuustontteja logistisesti pelipaikoilla.

Sieppijärven kylän omakotitalotontit sijaitsevat järven läheisyydessä. Kylään on rakennettu nopea valokuituverkko ja se sijaitsee vilkkaan valtatie 21/E 8:n varrella. Ympäriltä löytyy niin luonnonrauhaa ja erämaita kuin opastettuja luontopolkujakin.

Tutustu kaikkien 16 kylämme värikkäisiin tarinoihin ja ihmisiin Kylien Kolari -verkkosivustolla, josta löydät tietoa myös nähtävyyksistä, harrastusmahdollisuuksista ja ulkoilureiteistä.

Varauksen tekeminen, Äkäslompolon Helukan alueen uudet okt-tontit ja rivitalotontit

Vakituiseen asumiseen tarkoitetut omakotitontit

Ennakkokysynnän vuoksi otamme Äkäslompolon Helukan alueen Ahonlenkin uusista vakituiseen asumiseen tarkoitetuista tonteista (korttelit 394-402) vain sitovia varauksia. Lisäksi pyydämme huomioimaan, että asiakas voi saada tässä luovutusvaiheessa vain yhden tontin kohteesta. Jos samalle tontille on useita varauksia, arvomme tontin saajan. Tästä syystä asiakkaat voivat tehdä oman TOP-5 listauksen: ensimmäiseksi merkitset listaan tontin, jonka haluaisit saada ensisijaisesti. Varauksia otetaan vastaan vain sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@kolari.fi 12.4.2024-6.5.2024 välisenä aikana.

Vakituiseen asumiseen tarkoitetut rivitalotontit

Helukantiellä (kortteli 408, tontit 1 ja 2) sijaitsevista rivitalotonteista voi myös tehdä sitovan varauksen. Tonteista tehdään vakituiseen asumiseen tarkoitetut maanvuokrasopimukset. Rivitalotonttien varauksia otetaan vastaan vain sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@kolari.fi 12.4.2024-6.5.2024 välisenä aikana.

Ennen varaukset tekemistä tutustu tarkempiin ohjeisiin varauksen tekemiseen Äkäslompolon Helukan alueen uusille okt- ja rivitalotonteille

Kysy lisää:

  • Tekninen johtaja Kullervo Lauri, 0400 395 587 tai kullervo.lauri@kolari.fi
  • Maankäyttöinsinööri Mika Palovaara 040 489 5303 tai mika.palovaara@kolari.fi