Kolarin kunnan valokuvauskilpailu 2024 – 2025

 

Millainen on kolarilainen? Avoin, ystävällinen, rohkea, yhteisöllinen, toimelias, aktiivinen ja paljon muuta. Kerro se kuvin.

Kolari kasvaa luonnostaan. Kunnan slogan tarkoittaa paljon muutakin kuin luonnon elementtejämme. Kolari kasvaa ennen kaikkea meistä, ihmisistä, kolarilaisista. Tunturin, luonnon ja väylän kanssa Kolarista Kolarin teemme me, kolarilaiset. Kolarin kunnan valokuvauskilpailun päätähtinä loistavat kolarilaiset arkisissa touhuissaan ympäri vuoden. Luodaan ja vahvistetaan yhdessä, meidän, Kolarin kunnan asukkaiden elinvoimaa ja pitovoimaa keräämällä valokuvauskilpailun kautta materiaalia kertomaan meidän, kolarilaisten tarinaa.

Tartuppa valokuvaus välineeseesi ja vangitse kuvaan kolarilainen vaikkapa kotikyläsi maisemissa valokuvauskilpailun aiheiden mukaan. Älä ujostele vaan ole rohkea ja tempaudu mielikuvituksen maailmaan. Pienistä arjen hetkistä syntyy elämän mittaisia kolarilaisia tarinoita.

Me kasvamme rohkeasti, yhteistyöstä, toimeliaisuudella ja kestävästi.

Valokuvauskilpailun säännöt

1. Ajankohta ja sarjat
Kilpailu on tarkoitettu kaiken ikäisille valokuvauksesta kiinnostuneille, harrastajakuvaajille. Kilpailukuvien tulee olla kuvattu vuoden 2024 – 2025 kunkin vuoden-ajan aikana.

Aiheet sekä kilpailuaika sarjoittain:

 • Kesäisiä touhuja heinäkuu, kuvat 6.8 mennessä.
 • Mettänviljaa elokuu, kuvat 5.9 mennessä.
 • Maagiset värit syyskuu, kuvat 5.10 mennessä.
 • Talven alku loka-marraskuu, kuvat 5.12. mennessä.
 • Niskalenkki kaamoksesta joulukuu, kuvat 5.1 mennessä.
 • Pakkanen paukkuu tammi-helmikuu, kuvat 5.3. mennessä.
 • Kevät hanget maalis-huhtikuu, kuvat 5.5. mennessä.
 • Kesää odotellessa toukokuu, kuvat 5.6. mennessä.

2. Kilpailun järjestäjä
Kilpailun järjestää Kolarin kunta.

3. Kilpailun aihe
Valokuvakilpailun aiheena on Kolari kasvaa luonnostaan.

4. Kilpailun tavoite
Kilpailun tavoitteena on tuoda esiin Kolaria, kolarilaisia. Kolarin ainutlaatuisia ihmisiä, mahdollisuuksia ja elämää Kolarissa, Kolarin kylissä.

5. Kuka voi osallistua?
Kilpailu on avoin kaiken ikäisille valokuvauksesta kiinnostuneille, harrastajakuvaajille. Kilpailun järjestäjät ja tuomarit eivät saa osallistua kilpailuun.

6. Kilpailuun osallistuminen
Ota kyseessä olevaan aiheeseen sopiva kuva. Lähetä kuvasi yksi kuva kerrallaan osoitteeseen viestinta@kolari.fi.

 • Kirjoita viestin aiheeksi Valokuvauskilpailu sekä aihe, johon kuvasi osallistuu, esimerkiksi Kesäisiä touhuja.
 • Liitä kuva liitteeksi sähköpostiisi.
 • Kerro sähköpostiviestissäsi yhteystietosi.

Kuvan tulee olla otettu kilpailua varten sekä aiheeseen sopiva. Kuvan pitää olla kilpailuun osallistuvan itsensä ottama ja hänellä tulee olla kuvaan täydet oikeudet. Kilpailuun voi osallistua enintään 5 kuvalla / kuvaaja /aihe. Kuvaan ei saa liittää ylimääräisiä elementtejä kuten, tekstiä, logoa tai kuvaajan/kuvan nimeä. Kuvien muunlainen käsittely on sallittua. Tekoälyllä tuotettuja kuvia ei arvostella.

7. Voittajan valitseminen
Kolarin kunnan viestintätyöryhmä seuloo saapuneet kuvat ennen kuin nimetty tuomaristo valitsee parhaan valokuvan sarjoittain. Tuomariston puheenjohtaja on viestintäasiantuntija. Jokaisen aiheen voittajat julkistetaan kahden viikon sisällä kilpailuajan päättymisestä. Tuomari valitsee kolme parasta kuvaa jokaisesta aiheesta. Kuvat arvioidaan valittujen tuomareiden toimesta ja jokaisen sarjan kolme parasta kuvaa palkitaan ja julkaistaan. Loppu huipentumana vuoden 2025 KesäKOLARI-tapahtumassa julkaistaan kaikki kunkin sarjan voittaja kuvaa ja palkitaan koko valokuvauskilpailun kolme parasta, jotka kuntalaiset äänestävät.


Valokuvista järjestetään näyttely kesän – syksyn 2025 aikana.

8. Voittajille ilmoittaminen
Voittajille ilmoitetaan palkinnosta sähköpostitse. Voittajaa pyydetään ottamaan yhteyttä palkinnon luovuttamiseksi kilpailun järjestäjään viestissä ilmoitettavaan päivään mennessä. Mikäli voittaja antaa virheelliset tai puutteelliset yhteystiedot tai palkintoa ei muusta kuin järjestäjästä johtuvasta syystä voida toimittaa hänelle, järjestäjällä ei ole velvollisuutta toimittaa palkintoa tai sitä vastaavaa korvausta.

9. Kuvien käyttö
Kilpailuun osallistuva kuvaaja antaa Kolarin kunnalle oikeuden käyttää kilpailuun osallistunutta kuvaa viestinnässä ja markkinoinnissa nettisivuilla, sosiaalisen median kanavissa, painetuissa materiaaleissa sekä kuvista kootussa näyttelyssä. Kilpailuun osallistuneita kuvia ei tulla käyttämään muissa yhteyksissä eikä luovuteta kolmansille osapuolille, ellei kuvaajalta pyydetä siihen erikseen lupaa. Kolarin kunnalla on lisäksi lupa muokata kuvaa käyttötarkoitukseen sopivaksi.

10. Kilpailun palkinnot

Kolarilainen eri vuoden aikoina:
I. sija: lahjakortti 100,00 euroa
II. sija: lahjakortti 50,00 euroa
III. sija: lahjakortti 30,00 euroa

Koko vuoden kilpailu:
I. sija: lahjakortti 500,00 euroa
II. sija: lahjakortti 300,00 euroa
III. sija: lahjakortti 150,00 euroa.

11. Muuta huomioitavaa
Kuvaaja vastaa siitä, että teos on Suomen lakien ja muiden oikeuksien mukainen. Kotirauhan, iän tai muun suojan piirissä kuvatuilta henkilöiltä on oltava lupa kuvan julkaisuun. Mikäli kuvassa näkyy henkilö, kuvaajan vastuulla on varmistaa kuvassa olevalta, että kuvan saa julkaista. Jos kuvassa esiintyy alle 18-vuotias henkilö, tulee hänen vanhemmaltaan olla lupa kuvan julkaisuun. Kilpailun järjestäjät eivät vastaa kilpailuun osallistuvista kuvista. Järjestäjät voivat hylätä kuvan, mikäli se on syrjivä, loukkaava tai muulla tavoin rikkoo kilpailun sääntöjä. Järjestäjä pidättää oikeudet näiden kilpailusääntöjen muuttamiseen.

Tuomaristo
Tuomariston puheenjohtajana toimii viestintäasiantuntija. Tuomariston jäsenet sarjoittain ovat seuraavat:

 • Kesäisiä touhuja heinäkuu: kunnanjohtaja Markku Vehkaoja.
 • Mettänviljaa elokuu: taiteilija Maria Siekas.
 • Maagiset värit syyskuu: valokuvaaja Markku Hamari.
 • Talven alku loka-marraskuu: Nuorisovaltuusto.
 • Niskalenkki kaamoksesta joulukuu: ilmoitetaan myöhemmin.
 • Pakkanen paukkuu tammi-helmikuu: Lukion oppilaskunta.
 • Kevät hanget: maalis-huhtikuu: ilmoitetaan myöhemmin.
 • Kesää odotellessa toukokuu: ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja viestinta@kolari.fi

Kilpailukutsu ja säännöt.