Ympäristö

Ympäristönsuojelu

Rovaniemen kaupunki hoitaa Kolarin kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen tehtäviä 1.6.2014 voimaan tulleen yhteistoimintasopimuksen perusteella.

Rovaniemen ympäristölautakunta vastaa Rovaniemen, Ranuan, Pellon, Ylitornion ja Kolarin kuntien ympäristönsuojeluviranomaisen tehtävistä.

Ympäristöterveydenhuolto

Kolarin kunnan ympäristöterveydenhuollon tehtäviä hoitaa sopimukseen perustuen Rovaniemen kaupunki. Kolarin kunnan alueesta vastaavana eläinlääkärinä toimii Minna Harju. Kaikki Rovaniemen kaupungin terveystarkastajat toimivat myös Kolarin kunnan alueella tehtävästä ja erikoisosaamisalueesta riippuen.

Eläinlääkintä

  • Voit soittaa eläinlääkärille arkiaamuisin kello 8–9.30.
  • Vastaanotto toimii arkisin kello 8–16 osoitteessa Pellikantie 28, 95900 Kolari.
  • Kiireellistä hoitoa vaativissa tilanteissa arki-iltaisin, arkipyhiä edeltävänä päivänä sekä perjantaisin tavoitat päivystävän eläinlääkärin kello 15 alkaen puhelinnumerosta 0600 14420. Numeroon soittaminen maksaa 1,52 €/min. Virka-ajan ulkopuolella Ylitornion, Pellon ja Kolarin alueella päivystää yksi eläinlääkäri vuorotellen kussakin kunnassa

Löytöeläinpalvelut

Kolarissa löytökissat ja -koirat ottaa vastaan

  • Heli Kostiander, Muoniontie 204a, Äkäsjoensuu
  • Puh. 050 544 2285

Kunnalla ja löytöeläinten vastaanottajalla ei ole velvollisuutta hakea tai etsiä eläimiä. Löytöeläimiä voit toimittaa päivittäin 8–22. Muuna aikana voit jättää tekstiviestin tai viestin puhelinvastaajaan, johon reagoidaan seuraavana päivänä. Jätä aina viesti, jos yrität soittaa ilta- tai yöaikaan.

Ympäristöterveydenhuollon yhteystiedot

Ympäristöterveydenhuoltoa koskeva posti tulee lähettää osoitteeseen:
Riitta Vilmilä
Rovaniemen kaupunki
Ympäristövalvonta
PL 8216
96101 ROVANIEMI
tai sähköpostitse terveystarkastaja@rovaniemi.fi

Kaupungineläinlääkäri Minna Harjulle lähetettävä posti tulee lähettää osoitteeseen:
Minna Harju
Kolarin kunta
Isopalontie 2
95900 KOLARI
gsm 0400-392 369
sähköposti: minna.harju@kolari.fi