Lähe sieki liikkeelle!

Lähe sieki liikkeelle!

Tervetuloa työikäisten maksuttomiin hyvinvointimittauksiin!

Tervetuloa työikäisten maksuttomiin hyvinvointimittauksiin!

Tiistaina 7.11. kello 13.00 – 18.00
Kolarin kunnanvirasto, Isopalontie 2

Tapahtumassa testataan ilmaiseksi, hikoilematta ja hengästymättä, seuraavat: kehonkoostumus, puristusvoima, kestävyyskunto sekä vyötärönympärys. Mittauksiin ei tarvitse valmistautua. Tule siis paikalle sellaisena kuin olet!

Tästä voit katsoa videon koskien Kehon kuntoindeksi -mittauksia.

Lähe sieki liikkeelle (entiseltä nimeltään SuomiMies seikkailee) on vuonna 2007 aloitettu valtakunnallinen konsepti, jonka ensisijaisena tavoitteena on kannustaa sekä innostaa terveellisen ja liikunnallisen elämäntavan pariin. Lapissa konseptia on toteutettu aktiivisesti vuodesta 2013 lähtien. Nyt tämä matalan kynnyksen terveysliikuntatapahtuma saapuu jälleen Kolariin!
Tapahtuma järjestetään tiistaina 7.11. kello 13.00 – 18.00 Kolarin kunnanvirastolla.

Lähe sieki liikkeelle -tapahtumassa testataan ilmaiseksi, hikoilematta ja hengästymättä, seuraavat: kehonkoostumus, puristusvoima, kestävyyskunto sekä vyötärönympärys. Tapahtumissa kannustetaan kiinnit-tämään huomiota omaan arkeen sekä erityisesti työssä ja vapaa-ajalla jaksamiseen. Tutkimusten mukaan hyvä fyysinen kunto auttaa selviämään paitsi työn fyysisestä, myös psyykkisestä rasituksesta. Vastaavasti alentunut kunto – erityisesti kestävyyskunto – on yhteydessä koetun uupumuksen lisääntymiseen. Terveyden ja työkyvyn ylläpitämiseksi ei tarvita urheilullisia urotekoja. Säännöllinen liikunta ja päivittäinen arkiaktiivisuus riittävät jo pitämään työkyvyn ja kunnon sellaisella tasolla, että virtaa riittää niin töissä kuin vapaa-ajallakin.

Mittauksiin ei tarvitse valmistautua. Tule siis paikalle sellaisena kuin olet! Mittaukset kestävät noin 30 minuuttia / henkilö, mutta paikalle ei kuitenkaan kannata tulla kiireessä, sillä testipisteisiin voi joutua jonottamaan. Mittauksissa ei tarvitse hikoilla eikä hengästyä, voit siis tulla paikalle tavallisissa vaatteissa. Kehonkoostumusmittaus tehdään avojaloin, joten jaloissa kannattaa olla helposti riisuttavat sukat.

Mittausten jälkeen jokaiselle osallistujalle tehdään henkilökohtainen yhteenvetoraportti. Lisäksi tulosten tulkintaan on mahdollista saada apua pienryhmäpalautteessa, jota vetää terveysliikunnan ammattilainen. Palaute kestää noin 15 minuuttia.

Mukana tapahtumassa on myös Lapin Sydänpiiri ry, joka antaa tietoa sekä neuvontaa valtimoterveydestä ja sydänterveellisistä elämäntavoista. Pisteellä on myös mahdollisuus mittauttaa verenpaine.

Tapahtuman toteutuksesta vastaavat alueellinen liikuntajärjestö Lapin Liikunta ry sekä Kolarin kunta. Testipisteiden toteutuksesta vastaavat Lapin ammattikorkeakoulun fysioterapiaopiskelijat.

Tapahtumaan on vapaa pääsy – tervetuloa mukaan!

Alkaa
07.11.2023 klo 13:00

Loppuu
07.11.2023 klo 18:00

Sijainti

Katso kartalla

Somessa