Maaseutupalvelut

Maaseutupalveluiden tärkein tehtävä on toimia alueen maaseutuelinkeinoviranomaisena ja hallinnoida sekä vastata kansallisten ja EU-rahoitteisten viljelijätukien kuntatason tehtävistä. Maaseutusihteerit hoitavat lisäksi muun muassa peto- ja hirvieläinvahinkoasiat, Ruokaviraston eläintenpitäjä- ja eläintenpitopaikkarekisteröinnit, tukioikeuksien siirrot, peltojen hinta-arviot, tiedottamisen ja koulutuksien järjestäminen liittyen tukien ja korvausten hakemiseen. Maaseutusihteerit myös antavat lausuntoja eri viranomaisille.

Maaseutupalveluista saat apua ja neuvoja sukupolvenvaihdosten suunnitteluun sekä rakennus- ja investointihankkeisiin. Maaseutupalveluiden tavoitteena on maatalous- ja muun maaseutuyrittämisen edellytysten parantaminen haja-asutusalueella.

Kolarin kunnan maaseutupalveluista vastaa Ylitornion kunta. Maaseutupalvelut toimii kiinteässä yhteistyössä Ruokaviraston kanssa. Maaseutuhallinnon valtakunnalliset palvelut sekä sähköisen asioinnin löydät alla olevista linkeistä.

Ota yhteyttä maaseutupalveluihin:

  • Kolarin maaseutusihteeri: 0400 220 350, maaseutupalvelut@ylitornio.fi
  • Huomaathan, että tapaamiset ja asiointi koronatilanteesta johtuen on nyt poikkeuksellista. Olethan ensin yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse.
  • Lomakkeet voit palauttaa Kolarin kunnanviraston info-pisteeseen tai postitse: Ylitornion kunta, maaseutusihteeri, Alkkulanraitti 55. 95600 Ylitornio.

Sähköiset palvelut viljelijöille