Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus koostuu hoidon, kasvatuksen ja opetuksen kokonaisuudesta. Tavoitteena on yhdessä vanhempien kanssa edistää lasten tasapainoista kasvua, kehitystä, hyvinvointia ja oppimista huomioiden kunkin lapsen ikä- ja kehitysvaihe. Varhaiskasvatuspalveluiden toiminta perustuu varhaiskasvatuslakiin, valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan. Varhaiskasvatuspalveluilla tarkoitetaan alle kouluikäisille lapsille suunnattuja palveluita. Esiopetuksesta vastaa opetuspalvelut ja täydentävän varhaiskasvatuksen osalta teemme tiivistä yhteistyötä. Kolarissa varhaiskasvatus tarjoaa myös sitä vanhemmille lapsille vuorohoidon palveluja. 

Hae tästä Kolarin varhaiskasvatukseen!
(Palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen.)

Daisyssa varataan hoitoajat ja tiedotetaan tärkeistä asioista.

Varhaiskasvatuksen johdon yhteystiedot:

Varhaiskasvatusjohtaja Annika Riekkola
annika.riekkola@kolari.fi,  puh. 040 827 7384
(Jussintien päiväkoti ja perhepäivähoitajat)

Päiväkodin johtaja Juho Haapala
juho.haapala@kolari.fi, puh. 040 489 5575
(Äkäslompolon ja Ylläsjärven päiväkoti)

Varhaiskasvatuksen erityisopettajan yhteystiedot:

Liisa Lähteenoja liisa.lahteenoja@kolari.fi, puh. 040 489 5369

Varhaiskasvatuksen toimistosihteerin yhteystiedot:

Heli Kallo heli.kallo@kolari.fi, puh. 040 489 5387

Päiväkodit

Jussintien päiväkoti

  • Kuukkelit: jussintie.kuukkelit@kolari.fi, 040 489 5071
  • Peipposet: jussintie.peipposet@kolari.fi, 040 489 5073
  • Pöllöt: jussintie.pollot@kolari.fi, 040 489 5072

Äkäslompolon päiväkoti

  • Kuer: akaslompolon.paivakoti@kolari.fi, 040 356 7931
  • Kesänki: akaslompolon.paivakoti@kolari.fi, 040 489 5075

Ylläsjärven päiväkoti

  • Karhut: yllasjarven.paivakoti@kolari.fi, 040 356 7932
  • Ketut: yllasjarven.paivakoti@kolari.fi, 040 489 5372

Perhepäivähoito

Kolarissa on tarjolla hoitajan kotona tapahtuvaa varhaiskasvatusta Kolarin kirkonkylällä, Sieppijärvellä ja Vaattojärvellä.

Kerhotoiminta

Voit hakea lapsellesi kerhopaikkaa. Lapsi voi osallistua kerhotoimintaan kolme tuntia kerrallaan silloin, kun ryhmässä on tilaa. Kerhomaksu on 5 euroa kerta sisältäen aterian. Kerhopaikka ei vaikuta Kelan etuuksiin. Kerhopaikkaa haetaan Daisyn kautta.

Esikoululaisten ja koululaisten aamu- ja iltapäivähoito

Esikoululaisille ja koululaisille tarjotaan aamu- ilta- ja viikonloppuhoitoa. Osapäivähoitoa haetaan aina Daisyn kautta.

Tilapäinen varhaiskasvatus

Tilapäistä varhaiskasvatusta tarjotaan perheille, joilla hoidon tarve on satunnainen. Tilapäistä hoitoa voidaan antaa vain, jos päiväkodissa tai perhepäivähoidossa on tilaa. Tilapäisestä hoidosta peritään 15 euroa/päivä ja 10 euroa/osapäivä (alle viisi tuntia). Tilapäinen varhaiskasvatus ei katkaise Kelan etuuksia. Kun lapsesi tarvitsee tilapäistä hoitoa, ole yhteydessä varhaiskasvatuksen johtajaan.

Vaihtoehdot kunnalliselle varhaiskasvatukselle

Lasten kotihoidontuesta lisää Kelan sivuilta

Yksityisen varhaiskasvatuksen tuesta lisää Kelan sivuilta.

Hakeminen varhaiskasvatukseen

Varhaiskasvatuksen järjestäjällä on oikeus käsitellä varhaiskasvatuksen hakemusta ja järjestää paikkaa 4 kuukauden ajan hakemuksen jättämisestä. Kolarissa pyritään järjestämään hakijalle paikka perheen toiveen ja tarpeen mukaan myös nopeamminkin. Käsittelemme hakemuksia ja teemme päätöksiä noin kerran kuukaudessa varhaiskasvatuksen johtajan, päiväkodin johtajan ja toimistosihteerin kanssa. Ennakoimattomissa tapauksissa, kuten äkillinen työllistyminen tai äkillinen muutto kuntaan käsittelyaika on 2 viikkoa. Jo hakuvaiheessa kannattaa huomioida, että laskutuksen muodostumiseksi tarvitsemme tulotietojanne, silloin kun haluatte niiden vaikuttavan maksun suuruuteen. 

 Hae Kolarin kunnan varhaiskasvatukseen 

Tutustuthan yhteiseen tiedotteeseen ennen aloittamista!

Hoitoajan varaaminen ja yhteiset ohjeet

Päivittäisen varhaiskasvatuksen toiminta-aika on ma-pe 6-17 välillä. Tätä ympäröivä aika on vuorohoitoa. Huoltajan tulee varata hoitoaika ennalta valitsemansa tuntipaketti huomioiden. Luethan varausten tekoon ohjeen alta.

  • Lapsen hoitoajat varataan sähköisesti Daisystä
  • Tutustuthan varaamisen ohjeisiin tästä

Varahoidon järjestäminen

Jos varhaiskasvatusta ei voida järjestää lapsen vakituisessa hoitopaikassa esimerkiksi perhepäivähoitajan estyessä tai loma-aikojen supistetun toiminnan ajalla, varahoitopaikkana toimii jokin muu päiväkoti tai perhepäivähoitopaikka.  Pyrimme järjestämään tilanteen perheelle seuraavaksi parhaalla mahdollisella vaihtoehdolla. Ajankohtaisen tiedon saa omasta ryhmästä.

Varhaiskasvatuksen asiakirjat