Nuorten palvelut

Tältä sivulta löydät tietoa nuorille tarjolla olevista palveluista, harrastusmahdollisuuksista, vaikuttamisesta sekä nuorille tarjolla olevista työpaikoista Kolarissa. 

Nuorisotila Laguuni

Nuorisotila Laguuni on nuorten kohtaamispaikka kunnanviraston pihapiirissä Kolarin kirkonkylällä. Nuorisotila kutsuu lapsia ja nuoria alakouluikäisistä lukioikäisiin viihtymään omilla valvotuilla vuoroillaan. Laguunissa voit

  • pelata lautapelejä, Nintendo Wiitä, Xboxia ja PS4:ta
  • kuunnella musiikkia, käyttää tietokoneita pelihuoneessa
  • pelata biljardia tai pingistä
  • viettää aikaa jutellen ystävien tai ohjaajien kanssa
  • Varaukset ja tiedustelut: 040 489 5023 tai sanna.palovaara@kolari.fi

Työtä tarjolla

Nuorille kolarilaisille on tarjolla 300 euron työseteli avuksi työllistymiseen Kolarin kunnan alueella. Setelin voi saada kolarilainen peruskoulunsa päättävä ja päätoiminen opiskelija, joka työllistyy Kolarin kunnan alueelle. Seteleitä on varattu yksi kullekin nuorelle ja sen voi käyttää milloin tahansa kalenterivuoden aikana. 

Harrastusmahdollisuudet

Kolarissa nuorille on kunnan kokoon nähden monipuoliset mahdollisuudet harrastaa. Kolarissa voit harrastaaa esimerkiksi jalkapalloa, sirkusta, jääkiekkoa, kuvataidetta, bändisoittoa ja karatea. Ylläksen luontomatkailukeskus tarjoaa paikallisille nuorille mahdollisuuksia erilaisiin ulkoilmaharrastuksiin kuten lasketteluun, hiihtoon, maastopyöräilyyn ja retkeilyyn.

Kolarin nuorisotoimi tarjoaa nuorille tilat bändisoiton harjoitteluun. Onko sinulla bändi tai haaveiletko omasta bändistä? Ota yhteyttä nuoriso-ohjaajaan:

  • 040 489 5023, sanna.palovaara@kolari.fi

Kolarin kansalaisopisto järjestää nuorille monipuolisia harrastusmahdollisuuksia esimerkiksi liikunnan, taiteen, kädentaitojen ja musiikin parissa.

Kolarilaiset yhdistykset ja seurat tarjoavat nuorille mahdollisuuksia harrastaa, esimerkiksi:

Nuoriso- ja liikuntatoimi järjestää kesäisin leirejä, pyöräilyrasteja ja nuorisotila on avoinna. Kesällä 2021 Kolarin kunnan alueella liikennöi lisäksi Wauto-auto eli liikkuba nuorisotila.

Etsivä nuorisotyö

Työn tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota heille mahdollisuus luottamukselliseen ja turvalliseen aikuiskontaktiin. Ensisijainen tehtävä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat apua saadakseen tarvitsemansa palvelut.

Yhteystiedot:

  • Etsivä nuorisotyöntekijä: Meiju Teurajärvi, 040 489 5561

Koulunuorisotyö

Koulunuorisotyöntekijä kiertää kunnan kaikissa kouluissa koulupäivien aikana ja on nuorten tavoitettavissa arkena eri kanavien kautta (puhelin, sähköposti, some). Koulunuorisotyöntekijä on myös ajoittain nuorisotila Laguunilla. Tarkoituksena on tavoittaa nuoret koulussa ja koulun jälkeen, kuunnella heidän toiveitaan ja ideoitaan siitä miten voisimme kehittää nuorille järjestettäviä tilaisuuksia ja vapaa-aikaa koulun jälkeen. Tavoitteena on saada nuoret voimaan hyvin ja edistää nuorten hyvinvointia.

  • Koulunuorisotyöntekijä: Taina Jauhojärvi, 040 489 5301

Nuoret vaikuttavat

Nuorisovaltuusto on nuoria koskevien asioiden asiantuntija- ja yhteistyöelin ja se toimii kunnallisessa päätöksenteossa tuoden nuorten näkökulman esille. Nuorisovaltuusto pyrkii edistämään nuorten osallistumis-, vaikuttamis- ja toimintamahdollisuuksia Kolarissa. Nuorisovaltuusto kannustaa nuoria aktiiviseen osallistumiseen ja toimii nuorten vaikuttamiskanavana tehden aloitteita ja esityksiä kunnanhallitukselle ja lautakunnille sekä välittää nuorille tietoa heitä koskevista päätöksistä. 

Kolariin valittiin uusi nuorisovaltuusto, johon kuuluvat kahdeksanluokkalaiset Katja Haapapuro ja Minttu Levander yhdeksäsluokkalaiset Konsta Kivijärvi ja Laura Lompolojärvi ja lukiolaiset Kaisa Haapapuro, Riku Vaattovaara, Roosa Hietanen ja Atte Tolonen.

Valtuuston puheenjohtajana toimii Atte Tolonen ja varapuheenjohtajana Laura Lompolojärvi. Nuorisovaltuustolla on kunnan lautakunnissa ja työryhmissä omat edustajansa sekä Lapin nuorisofoorumissa. Tukiaikuisena ja nuorisovaltuuston kokouksissa sihteerinä toimii nuoriso-ohjaaja Sanna Palovaara.

Eturivissä vasemmalta Laura Lompolojärvi, Kaisa Haapapuro, Atte Tolonen ja Roosa Hietanen. Eturivin nuorille nuorisovaltuustossa työskentely on jo tuttua edelliseltä kaudelta, takarivissä nuorisovaltuuston uudet tuoreet kasvot : vasemmalta Konsta Kivijärvi, Riku Vaattovaara, Minttu Levander ja Katja Haapapuro sekä nuoriso-ohjaaja Sanna Palovaara.