Nuorten palvelut

Tältä sivulta löydät tietoa nuorille tarjolla olevista palveluista, harrastusmahdollisuuksista, vaikuttamisesta sekä nuorille tarjolla olevista työpaikoista Kolarissa. Ajankohtaiset nuorten palveluihin liittyvät tiedot ja tapahtumat päivitetään Kolarin nuorisotiedotuksen sivuille.

Nuorisotila Laguuni

Nuorisotila Laguuni on nuorten kohtaamispaikka kunnanviraston pihapiirissä Kolarin kirkonkylällä. Nuorisotila kutsuu lapsia ja nuoria alakouluikäisistä lukioikäisiin viihtymään omilla valvotuilla vuoroillaan. Laguunissa voit

  • pelata lautapelejä, Nintendo Wiitä ja Xboxia,
  • kuunnella musiikkia, katsella televisiota, käyttää tietokonetta,
  • pelata biljardia tai pingistä,
  • viettää aikaa jutellen ystävien tai ohjaajien kanssa.

Nuorisotila Laguunin aukioloajat

  • Varaukset ja tiedustelut: 040 489 5023 tai sanna.palovaara@kolari.fi

Työtä tarjolla

Nuorille kolarilaisille on vuodesta 2018 alkaen tarjolla 250 euron työseteli avuksi työllistymiseen Kolarin kunnan alueella. Setelin voi saada kolarilainen peruskoulunsa päättävä ja toisen asteen (lukio ja ao) päätoiminen opiskelija, joka työllistyy Kolarin kunnan alueelle. Seteleitä on varattu yksi kullekin nuorelle ja sen voi käyttää milloin tahansa kalenterivuoden aikana. 

Harrastusmahdollisuudet

Kolarissa nuorille on kunnan kokoon nähden monipuoliset mahdollisuudet harrastaa. Kolarissa voit harrastaaa esimerkiksi jalkapalloa, sirkusta, jääkiekkoa, kuvataidetta, bändisoittoa ja karatea. Ylläksen luontomatkailukeskus tarjoaa paikallisille nuorille mahdollisuuksia erilaisiin ulkoilmaharrastuksiin kuten lasketteluun, hiihtoon, maastopyöräilyyn ja retkeilyyn.

Kolarin nuorisotoimi tarjoaa nuorille tilat bändisoiton harjoitteluun. Onko sinulla bändi tai haaveiletko omasta bändistä? Ota yhteyttä nuoriso-ohjaajaan:

  • 040 489 5023, sanna.palovaara@kolari.fi

Kolarin kansalaisopisto järjestää nuorille monipuolisia harrastusmahdollisuuksia esimerkiksi liikunnan, taiteen, kädentaitojen ja musiikin parissa.

Kolarilaiset yhdistykset ja seurat tarjoavat nuorille mahdollisuuksia harrastaa, esimerkiksi:

Etsivä nuorisotyö

Työn tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota heille mahdollisuus luottamukselliseen ja turvalliseen aikuiskontaktiin. Ensisijainen tehtävä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat apua saadakseen tarvitsemansa palvelut.

Yhteystiedot:

  • Etsivä nuorisotyöntekijä: Meiju Teurajärvi, 040 489 5561

Nuoret vaikuttavat

Nuorisovaltuusto on nuoria koskevien asioiden asiantuntija- ja yhteistyöelin ja se toimii kunnallisessa päätöksenteossa tuoden nuorten näkökulman esille. Nuorisovaltuusto pyrkii edistämään nuorten osallistumis-, vaikuttamis- ja toimintamahdollisuuksia Kolarissa. Nuorisovaltuusto kannustaa nuoria aktiiviseen osallistumiseen ja toimii nuorten vaikuttamiskanavana tehden aloitteita ja esityksiä kunnanhallitukselle ja lautakunnille sekä välittää nuorille tietoa heitä koskevista päätöksistä.

Kolariin valittiin alkuvuonna 2018 uusi nuorisovaltuusto, johon kuuluvat seitsemäsluokkalaiset Laura Lompolojärvi ja Santtu Kuusimäki, kahdeksasluokkalaiset Kaisa Haapapuro ja Tuomas Kivijärvi, yhdeksäsluokkalaiset Elias Saief Ennasser ja Wilma Lassila ja lukiolaiset Roosa Hietanen, Atte Tolonen  ja Taija Sirviö.

Valtuuston puheenjohtajana toimii Wilma Lassila ja varapuheenjohtajana Atte Tolonen. Nuorisovaltuustolla on kunnan lautakunnissa ja työryhmissä omat edustajansa sekä Lapin nuorisofoorumissa ja Maakunnallisessa nuorisovaltuustossa. Tukiaikuisena ja nuorisovaltuuston kokouksissa sihteerinä toimii nuoriso-ohjaaja Sanna Palovaara.

Kolarin uuden nuorisoneuvoston ensimmäinen kuntalaisaloite käsitteli showtanssikurssin saamista kansalaisopiston kurssitarjontaan.