Nuorten palvelut

Tältä sivulta löydät tietoa nuorille tarjolla olevista palveluista, harrastusmahdollisuuksista, vaikuttamisesta sekä nuorille tarjolla olevista työpaikoista Kolarissa. Ajankohtaiset nuorten palveluihin liittyvät tiedot ja tapahtumat päivitetään Kolarin nuorisotiedotuksen sivuille.

Nuorisotila Laguuni

Nuorisotila Laguuni on nuorten kohtaamispaikka kunnanviraston pihapiirissä Kolarin kirkonkylällä. Nuorisotila kutsuu lapsia ja nuoria alakouluikäisistä lukioikäisiin viihtymään omilla valvotuilla vuoroillaan. Laguunissa voit

  • pelata lautapelejä, Nintendo Wiitä ja Xboxia,
  • kuunnella musiikkia, katsella televisiota, käyttää tietokonetta,
  • pelata biljardia tai pingistä,
  • viettää aikaa jutellen ystävien tai ohjaajien kanssa.

Nuorisotila Laguunin aukioloajat

  • Varaukset ja tiedustelut: 040 489 5023 tai sanna.palovaara@kolari.fi

Työtä tarjolla

Nuorille kolarilaisille on vuodesta 2018 alkaen tarjolla 250 euron työseteli avuksi työllistymiseen Kolarin kunnan alueella. Setelin voi saada kolarilainen peruskoulunsa päättävä ja toisen asteen (lukio ja ao) päätoiminen opiskelija, joka työllistyy Kolarin kunnan alueelle. Seteleitä on varattu yksi kullekin nuorelle ja sen voi käyttää milloin tahansa kalenterivuoden aikana. Nuorille tarjolla olevasta työstä ilmoitetaan Duunitorilla.

Harrastusmahdollisuudet

Kolarissa nuorille on kunnan kokoon nähden monipuoliset mahdollisuudet harrastaa. Kolarissa voit harrastaaa esimerkiksi jalkapalloa, sirkusta, jääkiekkoa, kuvataidetta, bändisoittoa ja karatea. Ylläksen luontomatkailukeskus tarjoaa paikallisille nuorille mahdollisuuksia erilaisiin ulkoilmaharrastuksiin kuten lasketteluun, hiihtoon, maastopyöräilyyn ja retkeilyyn.

Kolarin nuorisotoimi tarjoaa nuorille tilat bändisoiton harjoitteluun. Onko sinulla bändi tai haaveiletko omasta bändistä? Ota yhteyttä nuoriso-ohjaajaan:

  • 040 489 5023, sanna.palovaara@kolari.fi

Kolarin kansalaisopisto järjestää nuorille monipuolisia harrastusmahdollisuuksia esimerkiksi liikunnan, taiteen, kädentaitojen ja musiikin parissa.

Kolarilaiset yhdistykset ja seurat tarjoavat nuorille mahdollisuuksia harrastaa, esimerkiksi:

Etsivä nuorisotyö

Työn tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota heille mahdollisuus luottamukselliseen ja turvalliseen aikuiskontaktiin. Ensisijainen tehtävä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat apua saadakseen tarvitsemansa palvelut.

Yhteystiedot:

  • Etsivä nuorisotyöntekijä: 040 489 5037

Nuoret vaikuttavat

Kolariin valittiin alkuvuonna 2018 uusi nuorisoneuvosto, johon kuuluvat seitsemäsluokkalaiset Kaisa Haapapuro ja Tuomas Kivijärvi, kahdeksasluokkalaiset Elias Ennasser ja Wilma Lassila, yhdeksäsluokkalaiset Roosa Hietanen ja Atte Tolonen sekä lukiolaiset Bella Brunnsteiner ja Taija Sirviö.

Neuvoston puheenjohtajana toimii Wilma Lassila ja varapuheenjohtajana Atte Tolonen. Kunnan lautakunnissa ja työryhmissä neuvostoa edustavat Atte Tolonen ja Roosa Hietanen sekä heidän varajäseninään Wilma Lassila ja Kaisa Haapapuro. Lapin nuorisofoorumissa Kolaria edustavat Tuomas Kivijärvi ja Bella Brunnsteiner sekä varalla Taija Sirviö ja Elias Ennasser. Sihteerinä nuorisoneuvoston kokouksissa toimii nuoriso-ohjaaja Sanna Palovaara.

Nuorisoneuvosto toivoo saavansa kutsun kaikkiin nuorten asioita käsitteleviin lautakuntiin ja työryhmiin hyvissä ajoin asian valmisteluvaiheessa, jotta neuvostolaiset ehtivät selvittää nuorten mielipiteen ja muotoilla asiasta oman lausuntonsa. Kolarin uuden nuorisoneuvoston ensimmäinen kuntalaisaloite käsitteli showtanssikurssin saamista kansalaisopiston kurssitarjontaan.