Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto on osa oppilashuoltoa. Tavoitteena on kouluyhteisön hyvinvoinnin ja oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen yhteistyössä oppilaiden vanhempien, opettajien ja oppilashuollon muun henkilökunnan kanssa.

Koululaiset kutsutaan vuosittain terveystarkastukseen. Laajat terveystarkastukset tehdään vuosiluokilla 1, 5 ja 8 sekä toiseen asteen 2. vuoden opiskelijoille. Laajan terveystarkastuksen tekevät terveydenhoitaja ja lääkäri.

Koululaisten vanhemmat kutsutaan mukaan 1–8-luokkien oppilaiden terveystarkastuksiin. Koululääkärinä toimii Maija Hult. Yhteys lääkäriin otetaan terveydenhoitajien kautta.

Esiopetuksessa olevat oppilaat kuuluvat neuvolaterveydenhuollon piiriin.

Alle 25-vuotiaat kolarilaiset saavat maksuttoman ehkäisyn. Kolarissa opiskelevat ottavat yhteyttä koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon, muut neuvolaan oman alueen terveydenhoitajaan. Nuorten saatavilla on myös kondomeja Lukiolla ja Nuorisotila Laguunissa.

  • Voit ottaa yhteyttä kouluterveydenhoitajiin puhelimitse tai sähköisesti Wilman kautta. Tietoturvasyistä emme käsittele oppilaiden terveystietoja sähköpostilla.

Kolarin peruskoulu ja lukio, Ylläsjärven koulu ja ammattiin opiskelevat

  • Terveydenjoitaja Annika Mannersuo puh. 040 701 4908

Avovastaanotto:

  • Tiistaisin kello 11–13

Vastaanottoa voivat käyttää Kolarin peruskoulun oppilaat ja toisen asteen opiskelijat ilman ajanvarausta kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa. Akuutit sairastumiset ja tapaturmat, jotka vaativat välitöntä hoitajan tai lääkärin arviota, hoidetaan terveyskeskuksen vastaanotolla.

Sieppijärven koulu

  • Terveydenhoitaja Pirkko Kenttälehto: 0400 932 850

Äkäslompolon koulu

  • Terveydenhoitaja Merja Vanha: 040 769 1357

Käy tutustumassa myös Neuvokas perhe - ja MLL -sivustoihin, joista löytyy tietoa ja ideoita perhearjen iloksi.