Asuminen

Tältä sivulta löydät Kolarin kunnassa asumiseen liittyvää tietoa:

Vuokra-asunnot

Kolarin kunnan alueella on tarjolla Kolarin Vuokra-asunnot Oy:n ja kunnan omistamia vuokra-asuntoja Kolarin kirkonkylällä, Sieppijärvellä, Ylläsjärvellä ja Äkäslompolossa.

Kolarin Vuokra-asunnot Oy:n yhteystiedot

 • Osoite: Isopalontie 2, piharakennus
 • Toimitusjohtaja: puh. 040 552 1340, mikael.mannersuo@kolari.fi
 • Toimistosihteeri: puh. 040 489 5009, kaisa.koivuniemi@kolari.fi

Hakijalle/asukkaalle

 • Asuntohakemus toimitetaan joko sähköpostilla tai postitse. Tarvittaessa toimitamme hakemuksen asiakkaalle postitse. Hakemus on voimassa kolme kuukautta. 
 • Tarkistamme kaikkien täysi-ikäisten asunnonhakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottorekisteristä ennen asunnontarjouksen tekemistä.
 • Takuumaksu on sama kuin yhden kuukauden vuokra. Ennen avainten luovutusta tulee olla sekä takuumaksu että ensimmäisen kuukauden vuokra maksettuna.

Vika-ilmoitukset ja kiinteistönhoito

Vikailmoitukset ja yhteydenotot kiinteistönhoitoon tehdään verkossa. Kiinteistönhoitajien päivystyspuhelimeen otetaan yhteyttä ainoastaan kiireellisissä asioissa.

Kiinteistönhoito:

KOLARIN VUOKRA-ASUNNOT OY

Kolarin kirkonkylä
Hakapolku 15
Hakapolku 20
Ruuttikatu 1 A-B
Veräjätie 6
Isopalontie 11
Raittipellontie 6

Tunturi-Lapin Maalauspalvelu Ky
puh. 0400 267 850
Päivystys: puh. 0400 267 850

Kolarin kirkonkylä
Ruuttikatu 1 C-D

Ylläsjärven Rakennuspalvelu Oy
puh. 040 540 3898 (klo 7.00 - 16.00)
päivystys: puh. 050 342 4226 (klo 16.00 - 7.00)

Ylläsjärvi
Keskitievantie 1

Ylläsjärven Rakennuspalvelu Oy
puh. 0400 693 336 (klo 7.00 - 16.00)
päivystys: puh. 050 342 4226 (klo 16.00 - 7.00)

Äkäslompolo
Asuntotie 2, 4 ja 6

Rakkateam Ky
puh. 0400 890 336
päivystys: puh. 0400 890 336

Kolarin kirkonkylä
Jokijalantie 91
Riistapolku 2
Koivuniementie 4
Mailankuja 11

Kolarin kunta
kiinteistönhoidon päivystys
puh. 0400 652 563

Huoneiston kuntokortti

Huoneiston kuntokortti on osoitus huoneiston kunnosta muuttohetkellä ja sen huolellinen täyttäminen on tärkeää. Sillä varmistetaan, ettet joudu vastaamaan vioista, jotka olivat asunnossa ennen muuttoasi. Täytä ja palauta kuntokortti viikon kuluessa muutosta.

Autopaikat

Ajoneuvojen pysäköinti on sallittu vain niitä varten varatuilla paikoilla. Piha-alueilla pysäköinti on kielletty lukuun ottamatta lyhytkestoista lastaamista ja lastin purkua.

Ajoneuvon luvaton pysäköinti ajoväylällä, piha-alueella tai käytävillä on ehdottamasti kielletty, koska se estää hälytysajoneuvojen esteettömän pääsyn hätätilanteissa. Pysäköinti on kielletty myös toisen hallinnassa olevalla pysäköintipaikalla.

Paikoitusalueella tai muualla kiinteistön alueella ei saa säilyttää kilvettömiä autoja tai romuajoneuvoja. Parkkipaikoilla aurausauto ei valitettavasti mahdu autojen väliin auraamaan yksittäisiä parkkipaikkoja, joten parkkipaikan vuokrannut vastaa itse autopaikkansa lumenluonnista.

Jätehuolto ja kierrätys

Jätekustannukset ovat yksi kiinteistön suurimmista kuluista. Kiinnitä siis huomiota jätteiden lajitteluun. Paperinkeräysastiaan saa viedä kaiken postilaatikon kautta talouteen tulevan paperin. Lasin, kartongin ja metallin voit kierrättää Rinki Oy:n ja Kolarin kunnan ylläpitämissä kierrätyspisteissä.

Jätekatokseen tai jäteastioihin ei saa viedä kodin irtaimistoa, huonekaluja, ongelmajätettä tai kodin elektroniikkaa. Ne sinun tulee toimittaa itse Lapiokuusikon jäteasemalle tai Kolarin kunnan osoittamiin kierrätyspisteisiin.

Lue lisää jätehuollosta ja kierrättämisestä Kolarissa.

Lomakkeet ja ohjeet

Yhdistysten vuokra-asunnot

Kolarin Vuokra-asunnot Oy:n ja kunnan omistamien vuokra-asuntojen lisäksi Kolarissa on tarjolla yhdistysten vuokra-asuntoja:

 • Kolarin Vanhustenyhdistys ry:llä on neljä rivitaloa, joissa on yhteensä 43 asuntoa osoitteessa Pappilantie 2. (sijainti kartalla)
 • Kolarin Palvelutaloyhdistys ry:llä on 22 kpl vuokra-asuntoja osoitteessa Ruuttikatu 3. (sijainti kartalla)

Lisätietoja yhdistysten tarjoamista vuokra-asunnoista:

 • Toiminnanohjaaja Taina Airaksinen: 0400 965 567

Kaukolämpö

Kolarin kirkonkylällä ja Ylläsjärvellä toimivat kaukolämpölaitokset, joiden verkostot omistaa Napapiirin Vesi ja Energia Oy:n tytäryhtiö Kolarin Lämpö Oy.

Kolarin kunnan omistamat kiinteistöt kirkonkylällä ovat pääosin kaukolämmön piirissä. Lämpölaitoksella on mahdollisuus ottaa uusia liittyjiä etenkin keskusta-alueella.

Lisää tietoa kaukolämmöstä löydät Napapiirin Vesi ja Energia Oy:n sivuilta.

Nuohous ja palotarkastukset

Nuohous ja palotarkastukset kuuluvat Lapin pelastuslaitoksen toimintaan.

Kolarin piirinuohoojan yhteystiedot:

 • Lasse Korteniemi, puh. 0400 192 093

Tarkempaa tietoa löydät Lapin pelastuslaitoksen verkkosivuilta

Vesihuolto

Vesihuollosta Kolarin kunnassa vastaa kunnan perustama yhtiö Tunturi-Lapin Vesi Oy. Toiminta-alueena TLV:lla on kolmen kunnan, Kolarin, Kittilän ja Muonion maaperä, joissa yhtiö hoitaa vesi- ja jätevesilinjastoa noin 300 kilometriä. Yhtiön toimialana on rakentaa, hoitaa ja ylläpitää toiminta-alueellaan laissa tarkoitettua vesi- ja viemärilaitosta, sekä tarvittaessa tuottaa myös muita yleishyödyllisiä palveluita.

Lue lisää vesihuollosta yrityksen omilta verkkosivuilta.

Yhteystiedot:

 • Toimitusjohtaja Petri Laiho: puh. 0400 291 922
 • Sähköposti: petri.laiho@tunturilapinvesi.fi