Kolarin kunnan tiedote 18.5.

18.05.2020

 

Kolarin kunnassa noudatetaan hallituksen linjauksia ja poikkeustilaa koronaviruksen suhteen. Kunnan virastotalo on suljettuna 31.7. asti. Yhteyden kunnan palveluihin saa puhelimitse tai sähköpostilla, yhteystiedot ovat netissä kolari.fi

  • Kolarin kunnanhallitus kokoontuu ti 19.5 kello 12. Esityslista tästä.
  • REDU käynnistää Kolarissa luonnotuotteiden tuottaminen -osatutkinnon yhteistyössä Osaajia alueelle -hankkeen, Kolarin kunnan ja alueen yrittäjien kanssa kesäkuussa. Lue lisää ja hae mukaan.
  • Kolarin kunnan pyörärastikausi on avattu. Omat rastit lapsille! Katso lisätietoja ja tulosta rastikortit täältä.
  • Kunnan johtava lääkäri Ulla Ylläsjärvi opastaa, että myös riskiryhmäläiset voivat nyt liikkua suojautumisohjeet huomioiden. Lue lisää täältä.
  • Lapin aluehallintovirasto suosittelee noudattamaan suojatumisohjeita, vaikka koronatilanne on rauhallinen. Yli 10 hengen kokoontumiset on kielletty toukokuun loppuun asti. Valtakunnan rajan ylittämistä ei suositella. Lapin aluehallintoviraston tiedote 13.5.
  • Paikallisten yritysten ovet alkavat avautua. Moni tuttu yritys on jo avoinna, joten kannattaa tarkistaa suoraan yrityksistä miten paikallinen palvelee ja suosia  lähipalveluita mahdollisuuksien mukaan.
  • Yksinyrittäjän valtionavustusta voi edelleen hakea kunnalta. Lisätietoa ja opastusta muihinkin yrittäjien tukiasioihin saa Nina-Maria Möykkyseltä p. 040 489 5007
  • Kolarin kunnan nuoriso- ja liikuntatoimen vuosiavustukset, kirjasto- ja kulttuuritoimen kulttuuriavustukset ja Kolarin kunnan yhteisöavustus on avattu haettavaksi. Voit hakea avustusta 22.5.2020 kello 15 saakka.Lisätietoa

Kunnan johtoryhmä seuraa aktiivisesti tilannetta erityisesti THL:n, Lapin sairaanhoitopiirin ja hallituksen tiedottamista.
Johtoryhmä kokoontuu säännöllisesti etäyhteyden kautta ja pitää kuntalaiset ajan tasalla heitä koskevissa asioissa. Päivittyvä uusin tieto on netissä www. kolari.fi, facebookissa ja instagramissa Kolarin kunta.

Lisätietoja kunnanjohtaja Kristiina Tikkala p. 044 374 4344