Viikkotiedote viikolle 50

10.12.2023

Kolarin kunnan viikkotiedote viikolle 50 (11.12. – 17.12.2023)

 

Perjantaina 8.12. vietettiin JouluKolaria, jossa oli paljon touhua ja ohjelmaa sekä iloisia ihmisiä, sekä tietysti joulupukki. Joulumieli ja joulun lähestyminen oli käsin kosketeltavissa.

JouluKolarissa saatiin päätökseen myös kaksi projektia, jotka kesällä laitettiin alulle. Nimittäin neulostyökilpailu, johon saapui kuusi (6) upeaa neulostyötä. Töitä äänestettiin myös aktiivisesti, kaiken kaikkiaan huikeat 657 ääntä jaettiin töiden kesken. Ensimmäisen palkinnon nappasi työ numero 6, Kolari-neule koko perheelle. Neuleet on suunnitellut ja toteuttanut Tornberg-Mattila Ruut. Näiden hienojen neuleiden tarinan ja ohjeet löydät kolari.fi -sivustolta uutisista. Toiseksi sijoittui työ numero 3, Kolari-pipo ja kolmanneksi työ numero 1, Kolari-hiihtoshortsit. Äänestäjien kesken arvotun tuotekassin voitti Kirsi Koskinen.

Niin se toinen projekti, neuloosituskaa? Tämä projekti aloitettiin niin ikään KesäKolarissa ja yhteinen neulostyö on tämän väliajan 5.12. asti ollut neulottavissa Kolarin kirjastolla. Virallisessa mittauksessa JouluKolarissa työlle saatiin pituutta 192 cm. Tämä ihastuttava yhteistyö viedään lämmittämään Myllyojan puistoon moottorisahaveistäjä Kalle Lindholmin veistämää lohiveistosta.

JouluKolarissa arvottiin myös toinen Kolari-tuotekassi yrittäjien arvonnan yhteydessä. Kolari-tuotekassin itselleen voitti Tiina Hauensuo.

Alkavalla viikolla saatetaan päätökseen Joulupostia ikäihmisille -kampanja, jossa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Kolarilaiset toimittivat hienoja kortteja jaettavaksi mahtavat 142 kappaletta. Joulukortteja saapui niin mukavasti, että niitä riittää jaettavaksi myös jouluna 2024.

Loppuviikosta, torstaina 14.12. kunnanvaltuusto kokoontuu vuoden viimeiseen valtuustoon. Kolarilaisten kannalta mielenkiintoista on varmasti se, että kunnanjohtajan viran täyttäminen edistyy ja sitä edistetään kyseisessä valtuustossa. Kunnanhallitus on kutsunut kunnanvaltuustoon esittäytymään kaksi rekrytoinnin loppuvaiheeseen edennyttä hakijaa, Antti Mularin ja Markku Vehkaojan. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se valitsee kokouksessaan virkavaalilla kunnanjohtajan vakinaiseen, toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen. Lisäksi kunnanvaltuuston kokouksessa on vierailija Tapani Melaluoto kertomassa Laphan ajankohtaisia asioita sekä Essi Kuure esittelee elinkeino-ohjelman.Valtuustoa voit seurata paikan päällä tai valtuusto live lähetyksestä.

Luistelun ja jääkiekon ystäville tiedoksi, että tällä hetkellä teknisistä syistä jäähallin vuoroja ei voida julkaista Facebookissa. Ongelmaa pyritään ratkomaan. Jäähallin vuorot on nähtävillä kolari.fi -sivustolla julkaistavassa kalenterissa.

Jätehuolto tiedottaa, että talousjätteiden keräilyn aikatauluissa on poikkeamia joulun ja vuoden vaihteen aikana. Tiedotteen aikatauluineen löydät kolari.fi -sivustolta ajankohtaista valikosta.

 

--------------------------------------------

 

Loppukirin aika

Olethan muistanut jo vastata alla olevaan kuntalaisille suunnattuun kyselyyn?

Osallistu ja vaikuta Kolarin kunnan palveluihin hyvän hallinnon kyselyn kautta
Lähde mukaan testaamaan miten Kolarille käy! Olemme laatineet lyhyen kyselyn osana Euroopan neuvoston pilottia Suomessa, jossa verrataan hyvä hallinnon kyselyn kautta paikallishallinnon laatua muihin eurooppalaisiin kuntiin. Kyselyn tarkoituksena on selvittää Kolarin tilanne ja päästä siten kehittämään prosessejamme kohti parempaa ja avoimempaa kuntaa palvellaksemme kuntalaisia ja vierailijoitamme aina vain paremmin.

Kysely kartoittaa kuntalaisten mielipiteitä kuntapolitiikasta ja palveluista. Haluaisimme kuulla kokemuksistasi ja siitä, mitä mieltä olet kuntasi toiminnasta. Osallistumalla tähän kyselyyn ja antamalla mielipiteesi voit myös parantaa palveluita ja paikallisdemokratiaa kunnassasi. Kyselyyn osallistuminen on vapaaehtoista. Kaikkia antamiasi tietoja käytetään anonyymisti arvioitaessa kunnan hyvän hallinnon tasoa verrattuna Euroopan muiden maiden kuntiin.

Tarkoituksena on tunnistaa, mitä tehdään hyvin ja missä pitää parantaa.
Tarkoitus on selvittää, miten väittämät koskettavat sinua sekä kokemuksiasi kunnasta, jossa asut, vietät vapaa-aikaasi tai muuten vierailet. Pätevätkö väitteet erittäin hyvin, melko hyvin, melko huonosti vai erittäin huonosti? Vastaat kuhunkin 12 väittämään vain kerran. Yksi väite vastaa yhtä Euroopan neuvoston määrittelemää hyvän johtamisen periaatetta. Tukiväitteiden on tarkoitus auttaa hahmottamaan kysymystä ja helpottaa vastaamista.

Kuntalaisille suunnattu kysely on avoinna sunnuntaihin 17.12. asti. Kyselyyn pääset vastaamaan tästä linkistä.

Kiitos aktiivisuudesta.

Lisätietoja kolari.fi -sivuston uutisista sekä kehitysjohtaja Nina-Maria Möykkyseltä, 040 489 5007, nina.maria.moykkynen@kolari.fi

 

--------------------------------------------

 

Maanantai 11.12.

 

Tiistai 12.12.

 • Kunnanhallitus kello 14.00.
 • Ylläsjärven päiväkodin juhla perheille: joulupolku.

 

Keskiviikko 13.12. Lucian päivä.

 • Kuntatiedote jaetaan Postisen mukana kaikkiin vakituisesti asuttuihin kotitalouksiin, joissa ei ole mainosjakelu kieltoa. Kuntatiedotteen voit noutaa myös virastotalolta ja kirjastosta/kirjastoautosta tai lukea kolari.fi -sivuston uutisista. Seuraava kuntatiedote ilmestyy 7.2.2024.
 • Äkäslompolon päiväkodin juhla perheille: talvinen metsä-tapahtuma.
 • Jouluruoka Kolarin kunnan päiväkodeissa ja kouluilla.
 • Kolarin kirjastossa Harri Kuusijärven konsertti Harmonikka & live-elektroniikka kello 18.00 – 19.00.

 

Torstai 14.12.

 • Satutuokio Kolarin kirjastolla kello 9.30 – 10.00. Vuoden viimeinen, jouluinen satutuokio on tarkoitettu kaikille niin yli kuin ali 3-vuotiaille.
 • Rakennuslautakunta kello 14.00.
 • Kunnanvaltuusto kello 16.00 valtuustosalissa. Valtuuston kyselytunti alkaa kello 15.45. Valtuustoa voit seurata paikan päällä tai valtuusto live lähetyksestä.

 

Perjantai 15.12.

 

Sunnuntai 17.12. 3. adventtisunnuntai.

 

--------------------------------------------

 

Mitä muuta Kolarissa tapahtuu

Tapahtumat sekä lisätietoja löydät Kolari.fi -sivuston tapahtumakalenterista.

Vinkkejä Ylläksen alueen tapahtumista ja aktiviteeteista joulun aikaan. Kurkkaappa tästä.

 

Keskiviikko 13.12.

 • Napapiirin Sankarit ry esittää Kino Kellokkaassa:
 • SPR:n karaokeilta kello 17.00 – 19.00 Vanhustenyhdistyksen kerhohuoneessa, Pappilantie 2, Kolari.

 

Perjantai 15.12.

 • Napapiirin Sankarit ry esittää Kino Kellokkaassa:
  • Vonkka (2023) -elokuvan kello 17.45 – 19.45.
  • The Marvels (2023) -elokuvan kello 20.15 – 22.00.

 

Sunnuntai 17.12. 3. adventtisunnuntai.

 

--------------------------------------------

 

 • Yllästunturin luontokeskuksessa, Galleria Kellokkaassa tamperalaisen taiteilijaparin Inka Hannulan ja Teemu Raudaskosken värikkäitä ja abstrakteja yhteismaalauksia. Yllätyskeloja-näyttely esillä galleriassa 9.12.2023 – 21.1.2024.
 • Meän Galleriassa, Yllästunturi Luontokeskus Kellokkaassa taitelija Anna Pakkasen – Erämaassa palaa taidenäyttely 30.11.2023 – 30.01.2024.