Neulostyökilpailun tulokset

08.12.2023

Kolari neulostyökilpailun 2023 tulokset

Kolari neulostyökilpailuun osallistui 6 (kuusi) upeaa neulostyötä. Voittajan valinta tapahtui äänestämällä, joko sähköistä äänestystä käyttäen tai virastotalolla valtuustosalin aulassa perinteisesti äänestyslomakkeella. Ääniä annettiin huikeat 657 kpl. Kiitos kilpailuun osallistuneille sekä kaikille äänestäjille. Äänestäjien kesken arvotun Kolari-tuotekassin voitti Kirsi Koskinen.

Ja sitten tuloksiin. Äänestyksen tulokset ovat seuraavat:

 

Palkintosija 1. Kolari-neule koko perheelle, 500,00 euroa.
Tornberg-Mattila Ruut

 

Palkintosija 2. Kolari-pipo, 300,00 euroa.
Mette Iinatti

 

Palkintosija 3. Kolari-hiihtoshortsit, 150,00 euroa.
Hanna Huila

 

IV. Kolari-sukat koko perheelle.

V. Kolari-patalappu.

VI. Kolari-sukka.

 

Voittajaneuletyö on kuvaus Kolarin luonnosta ja ihmisistä.

Tummansininen kuvaa voimakasta, vapaata ja virtaavaa Väylää, joka yhdistää Kolarin muualle Suomeen. Puhdas, vapaana virtaava joki on toiminut ja toimii edelleen väylänä Kolariin. Tummansininen symboloi arvokkuutta ja valtaa. Olemme kokeneet Väylän ihmistä suuremman voiman ja vallan muun muassa kevättulvan 2023 myötä. Väylä on Kolarin läpileikkaavaa uljas virta, josta kuntalaiset ovat ylpeitä.

Tässä paidassa helman ja hihansuiden siniset ja valkoiset raidat kuvastavat myös Kolarin muita vesistöjä, kuten järvikylien järviä, tunturialueen puroja, järviä ja pienempiä jokia. Vaikka vedet usein erottavat, ne myös yhdistävät. Vesi on Kolarin kunnan osia yhdistävä tekijä, sillä useat Kolarin kylät sijoittuvat järvien ja jokien läheisyyteen. Siellä missä on vettä, on elämää.

Vihreä väri kuvaa luontoa, vapautta ja elinvoimaisuutta. Vihreälle pohjalle neulotut pienet kuuset kuvaavat halua ponnistaa ja nousta korkealle. Ne kertovat kolarilaisesta rohkeudesta tarttua toimeen. Ne kertovat elämänilosta, jota pienikin voi ilmentää. Ne kertovat kunnasta, joka uudistuu ja haluaa kasvaa. Uuden luomisen ohella vihreän värin tehtävä on myös rauhoittaa ja eheyttää. Sillä tavoin Kolarin upea luonto hoitaa ihmisiä.

Paidan vaaleansiniset tunturit kuvaavat vakautta ja pysyvyyttä. Ne ovat Kolarin maamerkkejä, jotka kohottavat rinteensä kohti taivasta. Vaaleansininen väri symboloi tyyneyttä ja nöyryyttä, jota tuntureilla liikkuminen saa ihmisissä aikaan. Paidassa vaaleansinisiin tuntureihin kietoutuu ohuelti vihreää väriä, mikä kuvaa tunturialueen luontoa ja siitä syntyvää kasvua ja kehitystä.

Koska Kolari kasvaa luonnostaan, emme saa unohtaa lapsia. Lapsissa on tulevaisuus. Sen vuoksi suunnittelijalle on erityisen tärkeää, että myös lapset saavat omat mallinsa tästä paidasta. Kolarineule on villapaitamalli, joka on suunniteltu koko perheelle. Tuoteperheessä on oma mallinsa perheen pienimmälle läpille, hulvattomalle hulliaiselle sekä aikuiselle emännälle ja isännälle. Kaikissa malleissa nousevat esiin samat kuviot kuhinkin kokoon muokattuina.

Voittajatyön Kolari-neuleen tarina ja ohje löytyvät tästä.