Kuvituskuva neulostyökilpailusta.

Viikkotiedote viikolle 46

12.11.2023

Kolarin kunnan viikkotiedote viikolle 46 (13.11. – 19.11.2023)

 

Nyt on aika viimeistellä neulostyökilpailun työ. Muistathan toimittaa kilpailutyön maanantain 13.11. aikana virastotalolle. Kilpailutyöt nähtävillä valtuustosalin aulassa 20.11. – 6.12.2023. Omaa voittajaehdokasta äänestetään sähköisellä äänestyslomakkeella, jossa kilpailutyöt ovat esillä anonyymisti kuvien kera. Äänestyslinkki julkaistaan 20.11. (äänestysaika 20.11. – 6.12.2023). Tästä voit vielä muistin virkistämiseksi lukea neulostyökilpailusta. Oikein näppärähän ehtii vielä tuottaakin kilpailutyön, jos oikein alkaa haluttaa osallistua.

 

--------------------------------------------

 

Osallistu ja vaikuta Kolarin kunnan palveluihin hyvän hallinnon kyselyn kautta

Lähde mukaan testaamaan miten Kolarille käy! Olemme laatineet lyhyen kyselyn osana Euroopan neuvoston pilottia Suomessa, jossa verrataan hyvä hallinnon kyselyn kautta paikallishallinnon laatua muihin eurooppalaisiin kuntiin. Kyselyn tarkoituksena on selvittää Kolarin tilanne ja päästä siten kehittämään prosessejamme kohti parempaa ja avoimempaa kuntaa palvellaksemme kuntalaisia ja vierailijoitamme aina vain paremmin.

Kysely kartoittaa kuntalaisten mielipiteitä kuntapolitiikasta ja palveluista. Haluaisimme kuulla kokemuksistasi ja siitä, mitä mieltä olet kuntasi toiminnasta. Osallistumalla tähän kyselyyn ja antamalla mielipiteesi voit myös parantaa palveluita ja paikallisdemokratiaa kunnassasi. Kyselyyn osallistuminen on vapaaehtoista. Kaikkia antamiasi tietoja käytetään anonyymisti arvioitaessa kunnan hyvän hallinnon tasoa verrattuna Euroopan muiden maiden kuntiin.

Tarkoituksena on tunnistaa, mitä tehdään hyvin ja missä pitää parantaa. Tarkoitus on selvittää, miten väittämät koskettavat sinua sekä kokemuksiasi kunnasta, jossa asut, vietät vapaa-aikaasi tai muuten vierailet. Pätevätkö väitteet erittäin hyvin, melko hyvin, melko huonosti vai erittäin huonosti? Vastaat kuhunkin 12 väittämään vain kerran. Yksi väite vastaa yhtä Euroopan neuvoston määrittelemää hyvän johtamisen periaatetta. Tukiväitteiden on tarkoitus auttaa hahmottamaan kysymystä ja helpottaa vastaamista.

Kuntalaisille suunnattu kysely on avoinna sunnuntaihin 17.12. asti. Kyselyyn pääset vastaamaan tästä linkistä.

Lisätietoa kyselystä löydät kolari.fi -sivustolta uutisista.

Kiitos aktiivisuudesta.

Lisätietoja kolari.fi -sivuston uutisista sekä kehitysjohtaja Nina-Maria Möykkyseltä, 040 489 5007, nina.maria.moykkynen@kolari.fi

 

--------------------------------------------

 

Kolarin peruskoulun iltapäiväkerhossa vietetään leluviikkoa.

Tällä viikolla Kolarin kirjastossa ei pidetä satutuokioita. Seuraavan kerran satutuokiot viikolla 48.

 

--------------------------------------------

 

Maanantai 13.11. Maailman hyväntahtoisuuden päivä.

  • Ylimääräinen kunnanvaltuusto kello 17.00 valtuustosalissa. Esityslistalla tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosentin määräämisestä vuodelle 2024. Esityslistan löydät kolari.fi -sivustolta päätöksenteosta. Seuraa valtuustoa live-lähetyksen kautta.
  • Pajalan kirjastossa kello 19.00 Pohjoismaisen kirjallisuusviikon ääneenlukutapahtuma Iltahämärissä – Skura Skymning. Vesa Pellikka lukee suomeksi ja Mathias Lafolie ruotsiksi otteen norjalaisen Ingvild H. Rishöjn kirjasta ”Stargate: joulukertomus”. Myös muuta ohjelmaa, kahvitusta ja mukavaa rupattelua. Tapahtumaan on ollut ennakko ilmoittautuminen. Järjestää Föreningen Norden Pajala, Pajalan kirjasto ja Kolarin kirjasto.

 

Tiistai 14.11. Maailman diabetespäivä.

  • Tanssiteatteri Raatikon osallistava Hyppynarutus-teos Kolarissa Jussintien päiväkodilla kello 9.00 päiväkotilaisille ja kello 10.00 eskareille ja ykkösluokkalaisille. Sieppijärvellä esitys kello 12.00 eskareille ja ykkös- ja kakkosluokkalaisille. Esityksen kesto 30 minuuttia.

 

Keskiviikko 15.11.

  • Tekninen lautakunta kello 14.00.
  • Tanssiteatteri Raatikon osallistava Hyppynarutus-teos Äkäslompolon päiväkodilla kello 9.00 päiväkotilaisille ja kello 9.45 eskareille ja ykkös- ja kakkosluokkalaisille. Ylläsjärven päiväkodilla kello 14.15. Esityksen kesto 30 minuuttia.
  • Kolarin koulun ysit tutustumassa Lappian koulutustarjontaan Muoniossa.
  • Kolarin kirjastossa Tornionlaakson vuosikirjan julkistamistilaisuus kello 18.00. Vuosikirjasta löytyy artikkeleita meänkielisestä huumorista nuorille tornionlaaksolaisille järjestetyn kirjoituskilpailun voittajiin. Kahvitarjoilu. Järjestää Tornionlaakson neuvosto ja Kolarin kirjasto- ja kulttuuritoimi.

 

Torstai 16.11. Kansainvälinen suvaitsevaisuuden päivä.

  • Kolarin koululaisilla koulupäivä päättyy kello 12.00.

 

Perjantai 17.11. Kansainvälinen opiskelijoiden päivä. Maailman keskoslasten päivä.

 

Sunnuntai 19.11. Kansainvälinen miestenpäivä.

 

Kolarin kirjastolla 12.10. – 1.12.2023 Niin metsä vastaa kun sinne huudan -taidenäyttely.

 

--------------------------------------------

 

Mitä muuta Kolarissa tapahtuu

Tapahtumat sekä lisätietoja löydät Kolari.fi -sivuston tapahtumakalenterista.

 

--------------------------------------------

 

  • Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa, Galleria Kellokkaassa Lapin taiteilijaseuran näyttely In Motion – Valon ja pimeän vaihtelut pohjoisessa luonnossa -näyttely 21.10. – 6.12.2023. Tekijöitä yhdistää luonnon valon kuvaaminen. Valo voi olla pehmeää tai kovaa ja sen muutokset hiljaisia tai dramaattisia. Carla Lundellin hengittävät, huokoiset maalaukset resonoivat Kaisa Sirénin ICM-tekniikalla tehtyihin ilmaviin, impressionistisiin valokuviin. Anu Riestola peilaa voimakkailla, kontrastisilla maalauksillaan Lapin ilmaston ankaruutta. Maija Vanhatapio tutkii ja pelkistää uteliaasti töissään pohjoista maisemaa, sen tekstuureja, värejä ja valoja.
  • Meän Galleriassa, Yllästunturi Luontokeskus Kellokkaassa valokuvaaja Yrjö Benson – Tulet Ylläksen yllä valokuvanäyttely 15.10. – 29.11.2023.