Kuvituskuva halloween kurpitsasta.

Viikkotiedote viikolle 44

29.10.2023

Kolarin kunnan viikkotiedote viikolle 44 (30.10. – 5.11.2023)

 

Alkavalla viikolla lokakuu vaihtuu marraskuuksi ja tässä kohtaa vuotta halloween on varmastikin viikon kuuma sana ja sen nimissä järjestetään monenlaisia tapahtumia muun muassa Kolarin kouluilla.

Pyhäinpäivänä, lauantaina 4.11. Tunturi-Lapin yrittäjien juhlassa, joka järjestetään tänä vuonna Kittilässä julkistetaan ja palkitaan Vuoden 2023 yrittäjät. Tänä vuonna palkinnon saa kaksi (2) kolarilaista toimijaa, mutta ketä? Olivat he pukeutuneet halloween asuihin? Vastauksen kysymyksiin saat seuraamalla Kolarin kunnan somea sekä verkkosivuja, joissa salaisuus paljastetaan heti julkistamisen jälkeen.

Kolarin kunnan viestintään liittyen virastotalon puolella Kolarin kunnan johtoryhmässä on pohdittu tapoja viestiä johtoryhmänä ja sitä, kuinka johtoryhmä näkyisi kunnan työntekijöille ja kuntalaisille paremmin. Pohdinnan tuloksena on päätetty aloittaa kirjoittamaan säännöllisesti kolari.fi -sivustolla julkaistavaa johtoryhmän blogia, jossa johtoryhmä kertoo ajankohtaisista asioista. Johtoryhmän blogia varten kynänsä teroittavat vuorollaan arvoisat johtoryhmän jäsenet: sivistysjohtaja, kehitysjohtaja, tekninen johtaja ja vs. kunnanjohtaja / hallintojohtaja. Ensimmäinen, perjantaina 27.10. julkaistu kirjoitus on lähtenyt sivistysjohtaja Juha Väisäsen kynästä. Blogin löydät kolari.fi -sivustolta ajankohtaista valikosta. Tervetuloa seuraamaan Kolarin kunnan johtoryhmän kuulumisia.

 

--------------------------------------------

 

Maanantai 30.10.

 

Tiistai 31.10.

 • Satutuokio Kolarin kirjastolla yli 3 -vuotiaille kello 9.30 – 10.00.
 • Kolarin koulun 8. -luokkalaisten taide testaus Särestössä.
 • Kunnanhallitus kello 14.00.

 

Keskiviikko 1.11. Talvirenkaiden käyttöpakko alkaa. Maailman vegaanipäivä.

 • Satutuokio Kolarin kirjastolla yli 3 -vuotiaille kello 9.30 – 10.00.
 • Kuntatiedote jaetaan Postisen mukana kaikkiin vakituisesti asuttuihin kotitalouksiin, joissa ei ole mainosjakelu kieltoa. Kuntatiedotteen voit noutaa myös virastotalolta, kirjastosta ja kirjastoautosta. Lisäksi kuntatiedote on luettavissa ja tulostettavissa kolari.fi -sivuston uutisista.

 

Torstai 2.11.

 • Sivistyslautakunta kello 15.00.
 • Halloween disko ja kauhuhuone Äkäslompolon koulun liikuntasalissa sekä vanhassa koulussa. 0. – 3. -luokkalaisille kello 17.00 – 19.00 ja 4. – 6. - luokkalaisille kello 19.00 – 21.00 Äkäslompolon ja Ylläsjärven koulujen oppilaille.

 

Perjantai 3.11.

 • Kolarin koululla oppilaille koulupäivän aikana halloween kahvila.
 • Kolarin lukion salissa 0 – 6. luokkalaisille halloween disko kello 18.00 – 20.00. Järjestää Kolarin koulun 6. luokkalaiset.

 

Lauantai 4.11. Pyhäinpäivä.

 • Vuoden 2023 yrittäjä? Tunturi-Lapin yrittäjien juhlassa, joka järjestetään tänä vuonna Kittilässä julkistetaan ja palkitaan tänä vuonna kaksi (2) kolarilaista toimijaa.

Kolarin kirjastolla 12.10. – 1.12.2023 Niin metsä vastaa kun sinne huudan -taidenäyttely.

 

--------------------------------------------

 

Mitä muuta Kolarissa tapahtuu

Tapahtumat sekä lisätietoja löydät kolari.fi -sivuston tapahtumakalenterista.

 

Lauantai 4.11.

 

--------------------------------------------

 

 • Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa, Galleria Kellokkaassa Lapin taiteilijaseuran näyttely In Motion – Valon ja pimeän vaihtelut pohjoisessa luonnossa -näyttely 21.10. – 6.12.2023. Tekijöitä yhdistää luonnon valon kuvaaminen. Valo voi olla pehmeää tai kovaa ja sen muutokset hiljaisia tai dramaattisia. Carla Lundellin hengittävät, huokoiset maalaukset resonoivat Kaisa Sirénin ICM-tekniikalla tehtyihin ilmaviin, impressionistisiin valokuviin. Anu Riestola peilaa voimakkailla, kontrastisilla maalauksillaan Lapin ilmaston ankaruutta. Maija Vanhatapio tutkii ja pelkistää uteliaasti töissään pohjoista maisemaa, sen tekstuureja, värejä ja valoja.
 • Meän Galleriassa, Yllästunturi Luontokeskus Kellokkaassa valokuvaaja Yrjö Benson – Tulet Ylläksen yllä valokuvanäyttely 15.10. – 29.11.2023.