Kuvituskuva kesäajan siirtämisestä talviaikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Viikkotiedote viikolle 43

22.10.2023

Kolarin kunnan viikkotiedote viikolle 43 (23. – 29.10.2023)

 

Kesäaika päättyy, tervetuloa talviaika. Mitens sitä kelloa taas siirrettiinkään? Olohuoneesta eteiseen…? Yksi tapa muistaa mihin suuntaan kelloa siirretään yksi tunti, on pitää mielessä muistisääntö, jossa kelloa siirretään aina yksi tunti lähempänä olevaa kesää kohti. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä saamme täten yhden tunnin lisäaikaa yöuniin kun kelloa siirretään yksi tunti taaksepäin.

Kolarin kansalaisopisto järjestää Macramen-lyhytkurssin Ylläsjärvellä lauantaina 11.11. Kiinnostaisiko sinua kokeilla macrame-solmeilua? Macrame- lyhytkurssi soveltuu kaikille macrame-solmeilusta kiinnostuneille eikä aiempaa kokemusta solmeilusta tarvita. Macrame-lyhytkurssilla tutustutaan macramen perussolmuihin ja harjoittelemme macrametyön aloittamista ja päättelemistä. Lisätietoa sekä ilmoittautumiset.

Osallistu Riskiriiheen eduskunnan pikkuparlamentissa tai verkossa tiistaina 31.10. kello 12.00 – 14.00. Lupa- ja valvontaviranomaisten työryhmä järjestää riskitietoiseen toimintaan liittyvän hankkeensa tulosten ja uusien avausten tiimoilta tilaisuuden, johon kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Lisätietoja tapahtumasta.

 

--------------------------------------------

 

Maanantai 23.10.

  • Kolarin peruskoulun salissa kello 12.00 Mimmit: lastenkonsertti Musapatti.
  • Kolarin kirjastossa lauluilta kello 17.30 – 18.30, jossa Suvi Lassila laulattaa haitarin säestyksellä.

 

Tiistai 24.10. YK:n päivä.

 

Keskiviikko 25.10. Kansainvälinen taiteilijoiden päivä.

 

Torstai 26.10.

 

Perjantai 27.10. Maailman audiovisuaalisen perinnön päivä. 

 

Lauantai 28.10.

  • Kolarin Koti ja Koulu ry järjestää Halloween kirppiksen Kolarin koululla kello 12.00 – 15.00. Kirppiksen lisäksi lapsille on pientä puuhaa, halloween-rata ja kasvomaalausta. Kirppikselle voi tulla asioimaan halloween asussa niin lapset kuin aikuiset. Kirppiksen yhteydessä myös kahvio, josta voi ostaa pientä purtavaa käteismaksulla.

 

Sunnuntai 29.10. Kesäaika päättyy, muista siirtää kelloa yksi tunti taaksepäin.

 

Kolarin kirjastolla 12.10. – 1.12.2023 Niin metsä vastaa kun sinne huudan -taidenäyttely.

 

--------------------------------------------

 

Mitä muuta Kolarissa tapahtuu

Tapahtumat sekä lisätietoja löydät Kolari.fi -sivuston tapahtumakalenterista.

 

Keskiviikko 25.10.

 

Torstai 26.10.

 

Perjantai 27.10.

 

Sunnuntai 29.10.

  • Kino Kellokkaassa Napapiirin sankarit ry esittää:

 

--------------------------------------------

 

  • Syyslomilla Kellokkaassa lintuja bongaillen 11.10. – 26.10.2023. Tule kiertämään uusittu kiehtova Varkaankurunpolku. Nikkaroi oma linnunpönttö. Etsi linnut Kellokkaan pihalta, niitä löytyy mitä ihmeellisimmistä paikoista. Etsi aulan Bongaa luonto -näyttelyn lintuseinästä ja alakerran Meän elämää -näyttelystä eri lintulajeja.
  • Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa, Galleria Kellokkaassa Lapin taiteilijaseuran näyttely In Motion – Valon ja pimeän vaihtelut pohjoisessa luonnossa -näyttely 21.10. – 6.12.2023. Tekijöitä yhdistää luonnon valon kuvaaminen. Valo voi olla pehmeää tai kovaa ja sen muutokset hiljaisia tai dramaattisia. Carla Lundellin hengittävät, huokoiset maalaukset resonoivat Kaisa Sirénin ICM-tekniikalla tehtyihin ilmaviin, impressionistisiin valokuviin. Anu Riestola peilaa voimakkailla, kontrastisilla maalauksillaan Lapin ilmaston ankaruutta. Maija Vanhatapio tutkii ja pelkistää uteliaasti töissään pohjoista maisemaa, sen tekstuureja, värejä ja valoja.
  • Meän Galleriassa, Yllästunturi Luontokeskus Kellokkaassa valokuvaaja Yrjö Benson – Tulet Ylläksen yllä valokuvanäyttely 15.10. – 29.11.2023.