Kuvassa peipponen keväisellä puun oksalla.

Kolarin kunnan viikkotiedote viikolle 16 (15.4. –21.4.2024)

14.04.2024

Kolarin kunnan viikkotiedote viikolle 16 (15.4. –21.4.2024)

Alkavalla viikolla näkyy tapahtumakalenterissa heti maanantaista alkaen keväisiä asioita. Maanantaina avataan valtuustosalin aulassa ja kirjastossa kansalaisopiston kevätnäyttely (avoinna 15.4. – 30.4.). Maanantaina voi Kolarin kirjastoon kipittää nauttimaan kansalaisopiston kuoron kevät konsertista Solekko laulaa! Perjantaina puolestaan luvassa kansalaisopiston kevätnäytös, jossa pääset nauttimaan ihastuttavista esityksistä.

Huhtikuu alkaa olla jo puolessa välissä, kevät lähestyy ja se alkaa näkyä myös luonnossa. Menneellä viikolla on ollut nähtävissä, että vettä on noussut väylässä jään päälle. Joka kevät väylä on elänyt, kevättulvia on ollut ja joka kevät myös pohditaan, että mitenkä tänä keväänä. Tornionjoen alueella suurin tulvariski on keväisin, kun lumen sulamisen seurauksena järvet täyttyvät ja jokien virtaamat kasvavat suuriksi. Tornionjoella ja Muonionjoella jääpadot voivat aiheuttaa suuria tulvia ja toisinaan niistä aiheutuu vahinkoja. ELY-keskus ja Norrbottenin lääninhallitus ovat yhdessä Rajajokikomission kanssa laatineet oppaan. Oppaassa annetaan ohjeita siitä, mitä tulisi ottaa huomioon ja miten voi toimia ennen tulvaa, tulvan aikana ja sen jälkeen. Tulvaturvallisuusopas on suunnattu erityisesti Tornionjokilaakson tulva-alueiden asukkaille. Oppaan löydät oheisesta linkistä: Omatoiminen tulviin varautuminen – Opas Tornionlaakson asukkaille.

Kevään kynnyksellä mietitään myös rakentamista. Jos tontti puuttuu ja tunrialueelle mieliin niin Äkäslompolon Helukan alueen uudet tontit ovat varattavissa nyt. Nyt myyntiin tulleet Kolarin kunnan tontit sijaisevat Äkäslompolon asemakaavan niin sanotun Helukan alueella Ahonlenkin ja Helukantien jatko-osassa. Vakituiseen asumiseen tarkoitetut tontit Ahonlenkillä ja Helukantiellä ovat varattavissa 12.4. – 6.5.2024.

  • Alueella myynnissä yhteensä 24 uutta omakotitalo ja 2 rivitalojen rakennuspaikkaa.
  • Tonttien koot ovat välillä 1170 m2 – 3130 m2, suurimmat yli 3000 m2 tontit on kaavoitettu rivitalotonteiksi.
  • Varausaikana samasta tontista kiinnostuneiden kesken suoritetaan arvonta.

Myynnissä olevien tonttien hinnat, kartat ja lisätietoa löydät kolari.fi -sivustolta uutisista.

 

--------------------------------------------

 

Kolarin iltapäivätoiminnassa leluviikko.

Maanantai 15.4.

 

Tiistai 16.4.

 

Keskiviikko 17.4.

  • Satutuokio yli 3-vuotiaille Kolarin kirjastossa kello 9.30.
  • Tekninen lautakunta kello 16.00.
  • Koulutusrehvit Kolarin kunnan valtuustosalissa kello 16.30 – 19.00. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan kaikki yrittäjät, työssä olevat, työttömät, opiskelijat, nuoret ja nuorten vanhemmat. Tilaisuudessa sinulla on mahdollisuus saada tietoa esimerkiksi siitä, kuinka paljon opiskelumahdollisuuksia sinulla on Kolarissa. Tai yrittäjä, tiedätkö, miten voit kouluttaa itsellesi työntekijän? Ulottuvillasi on erilaisia mahdollisuuksia!

Torstai 18.4.

 

Perjantai 19.4.

  • Käsityökahvila virastotalon valtuustosalin näyttelytilassa kello 13.00 – 16.00. Käsityökahvilassa virkataan ja kudotaan yhdessä. Ilmoittautumiset ja lisätietoa.
  • Kansalaisopiston kevätnäytös Kolarin lukion salissa kello 18.00 alkaen.
  • Kolarin koulun yläkoululaisilla laskettelupäivä Ylläksellä, Äkäslompolossa.

 

Kolarin kirjaston lehtisalissaPäivänsäde -taidenäyttely. ”Päivänsäde” on Minttu Jääskön ensimmäinen taidenäyttely, sarja maisemamaalauksia, joista suurin osa on syntynyt vuoden 2023 aikana. Inspiraatio töihini kumpuaa vahvasta luontoyhteydestä sekä positiivista elämäntapahtumista. Näyttely esillä 1.3. – 26.4.2024.

 

--------------------------------------------

 

Mitä muuta Kolarissa tapahtuu

Tapahtumia ja lisätietoja tapahtumista löydät kolari.fi -sivuston tapahtumakalenterista.

 

Torstai 18.4.

 

Kurkkaa tästä Ylläksen tapahtumat.

 

Nauti elokuvista tunturin juurilla! Luontokeskus Kellokkaassa Napapiirin sankarit ry esittää elokuvia. Lisätietoja sekä ohjelma kinokellokas.fi -sivustolta.