Rimpparemmi esittää: Muistaminen- monologi ja Soittorasia – musiikkimatka menneisiin vuosikymmeniin kirjastossa

Rimpparemmi esittää: Muistaminen- monologi ja Soittorasia – musiikkimatka menneisiin vuosikymmeniin kirjastossa

Esitykset yhteensä noin 1,5 tuntia, väliaika
Vapaa pääsy
Järjestää Kolarin kirjasto- ja kulttuuritoimi

MUISTAMINEN-MONOLOGI

“ Ukki oli mulle aina tietynlainen, vähän hassu omissa oloissaan, omassa maailmassaan. Omituisia tapoja. Se oli kummallinen. Silti siinä oli jotain, se oli kuitenkin… se oli kuitenkin lämpöä täynnä. “ muistelee aikuinen Joni.

Monologi-esityksessä hän käy läpi muistojaan ukista, heidän kohtaamisista. Pieni poika ei aina ymmärtänyt, miksi ukki oli hiljainen, jopa pelokas. Miksi ukilla oli veitsisarja kuistin kaiteella? Miten muistot näyttäytyvät nyt aikuisena? Eri sukupolvien kokemuksia käydään läpi tässä herkässä tekstissä, antaen ymmärrystä ja toivoa.

Teksti ja näyttelijä Joni Kuokkanen
Dramaturgia Mikko Bredenberg

Esityksen kesto: 35 min.

SOITTORASIA- musiikkimatka menneisiin vuosikymmeniin

Musiikin täyteinen esitys vie katsojansa matkalle läpi vuosikymmenten. Tuttujen musiikkikappaleiden siivittämänä pääsemme matkustamaan esimerkiksi Meksikosta Lapin tuntureille sekä menneisyydestä nykyaikaan. Välillä hypätään moottoripyörän selkään viilettäen hurjasti pitkin maantietä, kun taas seuraavassa hetkessä omat jalat ja kaunis maisema riittävät.

Rimpparemmin muusikot ja tanssijat toimivat esityksen kuljettajina, joiden tärkeimpänä tehtävänä on liikuttaa katsojaansa kohti iloisempaa oloa ja tuoda piristystä arjen kulkuun.

Rimpparemmin Soittorasia ottaa katsojansa myös fyysisesti mukaan musiikkimatkalle menneisiin vuosikymmeniin osallistavien ja kehoa virkistävien harjoitteiden kautta.

Matkustamisessa kuten elämässäkin päämäärä ei ole tärkein, vaan kaikki se mitä matkalla tapahtuu ja keitä matkallamme tapaamme.

Esityksen kesto 40 min.

Alkaa
18.04.2024 klo 18:00

Loppuu
18.04.2024 klo 19:30

Sijainti

Katso kartalla

Somessa