Lapsia laskiaismäenlaskussa Myllyojanpuistossa helmikuussa 2023.

Viikkotiedote viikolle 6

04.02.2024

Kolarin kunnan viikkotiedote viikolle 6 (5.2. – 11.2.2024)

 

112

Tänä vuonna hätänumeroviikkoa vietetään 5. – 11.2. Hätänumeroviikko huipentuu EU:n yhteiseen 112-päivään, joka on vuosittain 11. helmikuuta.

Kampanjan kohderyhmänä on tällä kertaa lapset ja nuoret ja teemana hätänumeron 112 oikea käyttö. Kampanjan avulla halutaan vahvistaa hätätilanteiden tunnistamista ja rohkaista toimimaan hätätilanteissa.

Rohkeutta on tehdä hätäilmoitus

Nuoria halutaan muistuttaa siitä, että hätäilmoituksen tekeminen ei koskaan pahenna asiaa. Ilmoittamatta jättäminen sen sijaan voi niin tehdä. Pahoinpitelyn näkeminen, ystävien hengenvaaralliset leikit, lumihankeen sammunut nuori ja perheen sisällä tapahtuva väkivalta ovat esimerkkejä tilanteista, jolloin nuoret voivat miettiä, uskaltaako tilanteeseen puuttua.


Rohkeutta on ilmoittaa

Nuoret voivat myös jännittää puhelimeen puhumista vieraan ihmisen kanssa ja pohtia, osaako hän tehdä hätäilmoituksen. Kampanja muistuttaakin, että hätänumeroon ei tarvitse osata soittaa ja soittaa voi, vaikka puhelimen saldo olisi loppu. Tärkeintä on tunnistaa hätätilanne, soittaa 112 ja vastata hätäkeskuspäivystäjän esittämiin kysymyksiin.

 

Kirjoituspyyntö

Kerro Lapin sodan ja evakon merkityksestä sinulle! Lappilaislähtöinen etnologi haluaa kirjoituksia Lapin sodasta, evakosta ja niistä selviytymisistä ylisukupolvisesta näkökulmasta. Kirjoitukset lähetetään 30.4.2024 mennessä sähköpostitse osoitteeseen helena.ruotsala@utu.fi tai kirjeitse postiosoitteeseen: Professori emerita Helena Ruotsala, Etnologia, Turun yliopisto, 20014 TURKU. Kirjoituspyyntöilmoitus saatavilla Kolarin kirjastosta tai kirjaston Facebook-sivulta.

 

Liikuntapäivä Ylläksellä

Laskettelukeskus Ylläs tarjoaa jälleen Kolarin koululaisille mahdollisuuden ilmaiseen lasketteluun tunturin rinteillä, tarjoten niin välineet kuin hissilipun myös mukaan ilmoittautuneille vanhemmille. Lapsille tiedotetaan koteihin erikseen milloin ja mikä ryhmä lähtee laskettelemaan. Alkavalla viikolla retkestä lähtevät nauttimaan ensimmäiset ryhmät.

Kouluilla käydään läpi rinneturvallisuuteen liittyviä asioita läpi, mutta kotona on myös hyvä kerrata lasten kanssa turvallisuusasioita ja rinteessä käyttäytymisestä. Rinneturvallisuuteen ja tapaturmien ehkäisyyn vaikutetaan parhaiten toimimalla ohjeiden mukaisesti ja oma taitotaso huomioiden.

 

Presidentinvaalit 2024

Presidentinvaalien 2024 ennakkoäänestyksessä ehtii äänestää vielä maanantain 5.2. ja tiistain 6.2. aikana, sekä Kolarin kunnan virastotalolla varsinaisena äänestyspäivänä sunnuntaina 11.2. Kolarin kunnan nettisivuilta Ajankohtaista osiosta löydät sivuston Presidentinvaalit 2024, josta löydät presidentinvaaleja koskevaa lisätietoa muun muassa äänestyspaikoista ja -ajoista Kolarin kunnan alueella.

 

Hyvinvointiluento sarja: Kestävä Elämäntapamuutos

Aloita hyvinvointiisi panostaminen nyt! Muonion, Kittilän ja Kolarin asukkaille on suunnattu kolmiosainen luento- ja tapahtumasarja aiheesta: Kestävä elämäntapamuutos.

Luentojen paikat, luennoitsijat ja aiheet:


Ma 5.2.2024 Kolari, valtuustosali klo 16.30. Hyvinvoinnin moniosaaja Laura Hakala – Motivaatiosta on moneksi.
Ma 12.2.2024 Kittilä, Sirkan koulu klo 16.30. Hyvinvoinnin moniosaaja Laura Hakala – Arjen valinnat ratkaisevat.

Lisätietoja tapahtumasta kolari.fi -sivuston tapahtumakalenterissa.


Kuuntele tästä 29.1. Muoniossa järjestetyn luennon tallenne aiheesta “Arvot, kaiken pohja”, hyvinvoinnin moniosaaja Laura Peippo.

 

--------------------------------------------

 

Maanantai 5.2. J.L. Runebergin päivä.

 • Kolarin kirjastossa satutuokio alle 3-vuotiaille kello 9.30.
 • Hyvinvointiluentosarja: Kestävä elintapamuutos. Kolarin valtuustosalissa kello 16.30 – 17.45 aiheena: ”Motivaatiosta on moneksi”. Luennoitsijana hyvinvoinnin moniosaaja Laura Hakala.
 • Kolarin koululta laskettelemassa luokat 0, 2, 4 ja 5.

 

Tiistai 6.2. Saamelaisten kansallispäivä. Kansallinen kalakeittopäivä.

 

Keskiviikko 7.2.

 • Kuntatiedote jaetaan Postisen mukana kaikkiin vakituisesti asuttuihin kotitalouksiin, joissa ei ole mainosjakelu kieltoa. Kuntatiedotteen voit noutaa myös virastotalolta ja kirjastosta/kirjastoautosta tai lukea kolari.fi -sivuston uutisista. Seuraava kuntatiedote ilmestyy 6.3.2024.
 • Kolarin kirjastossa satutuokio yli 3-vuotiaille kello 9.30.
 • Liikuntapalveluiden etäjumppa kello 15.15 – 16.00. Etäjumppa on rauhallinen ja istualtaan tehtävä kuntoiluhetki, jossa jokainen tekee oman kunnon mukaan. Osallistumaan pääset tästä linkistä. (https://meet.google.com/cuv-ugbv-eod)
 • Tekninen lautakunta kello 16.00.

Torstai 8.2.

 • Kolarin lukion Penkkarit. Abit kannetaan ulos kello 13.30, jonka jälkeen perinteinen kuorma-auto kierros kirkonkylän raitilla.
 • Kolarin koululla alkaa jakso 4.
 • Nuorisotila Laguuni avoinna 5.-luokkalaisille kello 13.00 – 15.00.
 • Kolarin koululta laskettelemassa luokat 1,3 ja 6.
 • Kansalaisopiston Ystävänpäivä-työpaja Sieppijärven koululla kello 17.00 – 19.15.

 

Perjantai 9.2. Pizzapäivä. Kiinalainen uusi vuosi.

 • Wanhat 2024 tanssahtelevat ja esiintyvät seuraavasti Kolarin yläkoulun salissa:
  • Aamunäytös kello 9.30 Jussintien päiväkodin, Äkäslompolon ja Ylläsjärven päiväkoti sekä Sieppijärven, Ylläsjärven ja Äkäslompolon alakoulut.
  • Päivänäytös kello 12.00 Kolarin ala- ja yläkoulun sekä lukion oppilaille.
  • Iltanäytös kello 19.00.
 • Nuorisotila Laguuni avoinna 6.-luokkalaisille kello 13.00 – 15.00.

 

Sunnuntai 11.2. Laskiaissunnuntai. 112-päivä.

 • Presidentinvaalien 2024 varsinainen äänestys Kolarin kunnanvirastolla (Isopalontie 2, 95900 Kolari) kello 9.00 – 20.00.
  • Äänestyspaikalla on mahdollista nauttia muun muassa makkaraa, kahvia ja pullaa Kolarin koulun 6.-luokkalaisten kioskilta virastotalon pihalla.

 

Kolarin kirjastossa kiertonäyttely Alushameita, hajusuolaa ja tonttuja. Näyttely esillä Kolarin kirjastossa lehtilukusalissa 18.12.2023 - 29.2.2024. Näyttelyn ovat tuottaneet Pukstaavi ja Suomen kirjastoinstituutti.

 

--------------------------------------------

 

Mitä muuta Kolarissa tapahtuu

Tapahtumia ja lisätietoja tapahtumista löydät Kolari.fi -sivuston tapahtumakalenterista.

 • Meän Galleriassa, Yllästunturin Luontokeskus Kellokkaassa Irene Kangasniemen ja Riitta Ahmasalon Kesyttömättömät-näyttely 2.2. – 28.2.2024.