Vesipaneeli pureutuu kaivoshankkeen vesiin

28.02.2019

Kolarin kunta ja kaivosyhtiö Hannukainen Mining Oy järjestävät maanantaina 18.3.2019 kaikille avoimen paneelikeskustelun, jossa käsitellään Hannukaisen kylään suunnitellun kaivoshankkeen vaikutuksista vesistöihin. Aloite moniäänisen keskustelutilaisuuden järjestämiseksi tuli Kolarin kunnanhallitukselta.

Paneeliin osallistuvat Hannukainen Mining Oy:n hankejohtaja Jaana Koivumaa, hankkeen vesienkäsittelystä vastaavan Teollisuuden Vesi Oy:n toimitusjohtaja Maija Vidqvist, vapaa-ajanasukasyhdistys Ylläksen Ystävien edustaja ja kemisti Leif Ramm-Schmidt sekä professori Saija Luukkanen Oulun yliopiston kaivannaisalan yksiköstä. Panelistit keskustelevat Maija Vidqvistin ja Leif Ramm-Schmidtin lyhyiden alustusten jälkeen yleisön esiin nostamista kaivoshankkeen vesienkäsittelysuunnitelmiin ja mahdollisiin vesistövaikutuksiin liittyvistä kysymyksistä.

Tervetuloa seuraamaan ja osallistumaan vesipaneeliin Kolarin kunnanviraston valtuustosaliin maanantaina 18.3. kello 17–19. Kunta tarjoaa osallistujille kahvit kello 16.30 alkaen. Tilaisuus lähetetään suorana lähetyksenä, jota voi seurata Kolarin kunnan verkkosivuston Hannukaisen kaivoshanketta käsittelevällä sivulla. Lähetyksen katselijat eivät voi esittää panelisteille kysymyksiä reaaliaikaisesti, mutta kysymyksiä voi ja kannattaa toimittaa etukäteen 13.3. mennessä osoitteeseen milla.salo@kolari.fi. Ennakkoon toimitettuihin kysymyksiin pyritään vastaamaan paneelin aikana.

Vesipaneeli on suunnattu erityisesti Kolarin kunnan asukkaille ja vapaa-ajan asukkaille. Tilaisuus pidetään Suomen kielellä.
Tilaisuuden jälkeen järjestetään tarvittaessa lehdistötilaisuus median edustajille. Silloin kysymyksiä on mahdollista esittää ja niihin vastataan myös englanniksi.

Lisää tietoa antaa vesipaneelin puheenjohtaja ja kunnanjohtaja Kristiina Tikkala, 044 374 4344.