Tutkaile elokuun kuntatiedotetta

02.08.2023

 

Kolarin kunnan elokuun 2023 kuntatiedote

Kolarin kunnan kuntatiedote jaetaan jokaiseen vakituisesti asuttuun kotitalouteen, jossa ei ole mainoskieltoa Kolarin kunnan alueella kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona (2.8.2023) Postisen mukana. Kuntatiedote julkaistaan myös Facebookissa, Instagramissa sekä kolari.fi -sivustolla uutisissa. Kuntatiedote on saatavilla myös tulostettavana pdf-tiedostona kolari.fi -sivustolla. Kuntatiedotteen voi napata myös mukaansa virastotalolta, kirjastosta ja kirjastoautosta.

Kuulutukset julkaistaan kolari.fi -sivuston lisäksi Luoteis-Lapissa.

Lataa kuntatiedote pdf-tiedostona.

 


 

Kunnanhallitus

Tiistaina 8.8. kello 14.00.

 

Tekninen lautakunta

Keskiviikkona 16.8. kello 14.00.

 

Sivistyslautakunta

Keskiviikkona 23.8. kello 15.00.

 

Kunnanhallitus

Tiistaina 29.8. kello 14.00.

 

kolari.fi-sivuston päätöksenteko-osiosta löydät kokousten esityslistat sekä pöytäkirjat.

 


  

Monitoimitalo hankkeen tiedotustilaisuus

 

Torstaina 3.8. kello 10.00 valtuustosalissa. Tiedotustilaisuutta voit seurata live-lähetyksen kautta. Linkin lähetykseen löydät kolarinmonitoimitalohanke.fi -sivustolta, kolari.fi -sivustolta sekä somekanaviltamme.

 


 

Jätehuolto tiedottaa

Märkäjätteen keräilyn syyskierros. Syksyn kierrokselle ilmoittautuminen 01.08.–31.8.2023. Syyskierros ajetaan syys–lokakuussa aikana.

Lisätietoja ja ohjeet .

 


 

Kirjasto- ja kulttuuritoimi

 

Kirjaston kesänaukioloajat 5.6.–3.9. Ma–to kello 10.00–16.00 ja pe kello 10.00–15.00. Omatoimiaika 7.00–21.00

 

Kirjastoauto kesätauolla 19.6.–20.8.

 

Lauantaina 5.8. kello 15.00 Harmonikkakonsertti Sieppijärven Sisulla. Kultaisen harmonikan voittaja Heidi Haapasaari ja Mestari pelimanni Fredrik Hangasjärvi. Mukana myös nuoret harmonikkataiturit Jemina Ylläsjärvi ja Marko Haapapuro.

 

Kiertävä Lastenkulttuurikeskus Kattila esittää Yhdessä! -vauvasirkuskonsertteja Kolarissa. Konsertti soveltuu 1 kk – 1-vuotiaille lapsille perheineen. Konsertit torstaina 24.8. kirjastolla kello 16.00 ja perjantaina 25.8. Sieppijärven kylätalolla kello 10.00.

 


 

Kotiseutumuseo


(Rovatie 3, Sieppijärvi). Avoinna 31.8. asti tiistai–lauantai kello 12.00–17.00.

 

Lauantaina 5.8. kello 13.00 alkaen Kansallispukujen kokoontumisajot. Pukeudu kansallispukuusi tai johonkin sen osaan, tai wanhanaikaiseen kansanpukuun näkemyksesi mukaan ja tule tuulettumaan. Suvi Lassila soittaa ja laulattaa. Teemana myös wanhanajan pelit ja leikit!

Struven ketjua maailmanperintönä esittelevä näyttely on nähtävillä Joen tuvassa 31.8. asti, ja kesälampaat yhä urakoivat laitumellaan.

Muista myös kotiseutumuseolla sijaitseva pyörärasti sekä geokätkö.

 


 

Nuoriso- ja liikuntatoimi

 

Kolarin pyörärastit 2023

Tutustu pyöräillen Kolarin kuntaan. Lisätietoja kolari.fi -sivustolta sekä liikuntatoimen facebook-sivulta.

 

Sarjajuoksut pyörähtävät käyntiin tiistaina 15.8. Kolarin keskusurheilukentällä. Ensimmäiset juoksijat starttaavat kello 18.00 ja sarjoja on 4-vuotiaista aikuisiin. Juoksuja järjestetään neljä kertaa ja vähintään kolme kertaa juosseet palkitaan pokaalein.

Ilmoittautumiset juoksupäivänä kello 12.00 mennessä osoitteeseen liikuntatoimi@kolari.fi. Sinun ei tarvitse joka viikko ilmoittautua uudelleen, vaan sen jälkeen olet ensimäisen kerran osallistunut nimesi kulkee listalla mukana.

Lisätietoja Jere Kangas, 040 489 5036.

 


 

Me kasvamme yhteistyöllä

 

kolari.fi -sivusto uudistuu

Osallistu käyttäjäkyselyyn ja auta meitä kehittämään verkkosivustoamme vastaamaan paremmin tarpeitasi. Kysely auki 13.8. kello 23.59 asti. Lisätietoja ja osallistumislinkki kolari.fi/ajankohtaista/uutiset

 

Neulostyökilpailu

Osallistu suunnittelukilpailuun, jossa tarkoituksena on suunnitella käyttöneulos Kolarin kunnan uuden logon ja visuaalisen ilmeen innoittamana. 

Lisätietoja ja ohjeet kolari.fi/ajankohtaista/uutiset

 

Neuloosituskaa?


Ota osaa yhteiseen neulostyöhön. Huomasitko Kolarin kunnan teltalla KesäKolarissa keinutuolin ja korin? Et ehkä ehtinyt vaikka mieli teki käydä katsomassa tarkemmin tai ottaa ommelta käsiin, istahtaa ja kutoa pätkän yhteiseen projektiin.


Kori, aloitettu neulostyö "kaulahuivi" ja lankaa kunnan uusissa väreissä löytyvät nyt Kolarin kirjastolta, jossa voit istahtaa nojatuoliin ja hetken tai pidempäänkin purkaa neuloosituskaa. Eikä se tarvi neuloosituska olla päällä, riittää halu toteuttaa yhdessä tätä projektia.


Kolarin kunta haastaa kaikki osallistumaan tähän yhteiseen projektiin. Katsotaan JouluKolarissa, että kuinka paljon olemme saaneet aikaan. Riittääkö "kaulahuivista" kirkonkylän joulukuusen koristeeksi vai lämmittämään Myllyojanpuiston lohta?

Lisätietoja kolari.fi/ajankohtaista/uutiset

 

Osallistu asukaskyselyyn

Muonion kunta hallinnoi Asumisen ja asuntotuotannon mahdollisuuksien kehittämisen esiselvityshanketta (Lapin liitto, AKKE -rahoitus). Hanke toteutetaan yhdessä Kolarin, Kittilän, Enontekiön, Inarin, Sodankylän ja Utsjoen kuntien kanssa.

Projektin aikana muun muassa kartoitetaan asukaskyselyllä hankkeessa mukana olevissa kunnissa pysyvästi ja tilapäisesti asuvien sekä mahdollisten uusien asukkaiden näkemyksiä veto- ja pitovoimisesta asumisesta edellä mainituissa kunnissa.

Toivomme vastaustasi oheiseen asukaskyselyyn kyselyyn 6.8.2023 kello 23.59 mennessä. Kyselyyn vastaaminen kestää n. 10 minuuttia.