Kuvassa lapset muodosta sanan KOLARI myllyojanpuiston kummulle.

Kolarin kunnan viikkotiedote viikolle 8

18.02.2024

Kolarin kunnan viikkotiedote viikolle 8 (19.2. – 25.2.2024)

 

Alkavalla viikolla vietetään kansainvälistä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden päivää. YK:n yleiskokous julisti helmikuun 20. päivän kansainväliseksi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden päiväksi vuonna 2007.

Mihin sosiaalisen oikeudenmukaisuuden käsitteellä viitataan? Reiluuteen ja molemminpuoliseen vastuuseen: ihmiset ovat vastuussa toisistaan ja kaikkien vastuulla on varmistaa, että meillä kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet onnistua elämässä. Sosiaalista oikeudenmukaisuutta tuetaan parantamalla sukupuolten välistä tasa-arvoa, turvaamalla alkuperäiskansojen oikeudet sekä poistamalla esteitä, joita ihmiset kohtaavat sukupuolensa, ikänsä, rotunsa, etnisen alkuperänsä, uskontonsa, kulttuurinsa tai vammansa takia.


Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Mitä jos pyrkisimme toteuttamaan sosiaalista oikeudenmukaisuutta ihan omassa pieneltä tuntuvassa arjessa; kavereiden kesken, koulussa, työpaikalla, harrastuksissa, kaupan jonossa, naapurustossa… saaden jokainen meistä tuntemaan itsensä tärkeäksi, kiinnostavaksi ja merkitykselliseksi. Kasvetaan Kolarissa kuntastrategian mukaisesti rohkeasti, yhteistyöllä, toimeliaasti ja kestävästi, samalla toteuttaen sosiaalista oikeudenmukaisuutta.

 

--------------------------------------------

 

Avoimia työpaikkoja


Koulunkäynninohjaajan sijaisuus, Ylläsjärven koulu

Ylläsjärven koululle haetaan koulunkäynninohjaaja sijasta ajalle 3.4. – 1.6.2024.

Koulunkäynninohjaaja toimii luokassa, pienryhmässä tai henkilökohtaisena ohjaajana oppimistilanteissa, oppilashuollossa ja oppilaitosympäristön arjessa. Lisäksi hän voi toimia ohjaajana aamu- ja iltapäivätoiminnassa. Työaika on 38,25 h/ vk (100%).

Kelpoisuusehtona on koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto, muu vastaavaa koulutus tai muu soveltuva koulutus.
Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti (KVTES).

Toimeen valitun on ennen työn aloittamista esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6 § 2 momentissa tarkoitettu rikosrekisteriote.

Tehtävässä noudatetaan kuukauden koeaikaa. Tehtävää tulee hakea ensisijaisesti kuntarekry.fi - sivuston kautta 11.3.2024 kello 8.00 mennessä.

 

Lisäksi Kolarin kouluille haetaan

 

Rohki Hyä sirkus hakee sirkusopettajaa Kolariin

Työnantajana toimii Kolarin kansalaisopisto yhdessä Rohki Hyä Sirkus ry:n kanssa.

Opetusta on perhesirkuksesta aikuisiin, perusteista lajitunteihin. Tulevan opettajan toiveet lajitunnesita ja lukujärjestyksestä huomioidaan.

Kaudella 2023 – 2024 opetusta on ollut 15 ryhmää viikossa. Tulevan työsopimuksen tuntimäärä on neuvoteltavissa. Suurin osa opetuksesta toteutetaan työparin kanssa. Palkkaus OV-tessin mukaan.

Lisätietoja venla.takkinen@kolari.fi / 040 162 8712.
Vapaamuotoiset hakemukset sähköpostitse rohkihya@gmail.com tai venla.takkinen@kolari.fi

 

--------------------------------------------

 

Maanantai 19.2.

 • Satutuokio alle 3-vuotiaille Kolarin kirjastolla kello 9.30.

 

Tiistai 20.2. Kansainvälinen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden päivä.

 • Satutuokio alle 3-vuotiaille Kolarin kirjastolla kello 9.30.

 

Keskiviikko 21.2. Kansainvälinen äidinkielen päivä.

 • Satutuokio yli 3-vuotiaille Kolarin kirjastolla kello 9.30.
 • Jussintien päiväkodin Pöllöt vierailevat iltapäiväkerhossa kello 13.00 – 15.00.
 • Liikuntapalveluiden etäjumppa kello 15.15 – 16.00. Etäjumppa on rauhallinen ja istualtaan tehtävä kuntoiluhetki, jossa jokainen tekee oman kunnon mukaan. Osallistumaan pääset tästä linkistä. (https://meet.google.com/cuv-ugbv-eod)
 • Kansalaisopiston kurssille “SukuJutut-ohjelman käyttö sukututkimuksessa” (ke 28.2. ja 6.3. kello 17.15 Kolarin koululla) sitovat ilmoittautumiset 21.2. mennessä. Ilmoittaudu kurssille tästä. (https://uusi.opistopalvelut.fi/kolari/fi/course/2835)

 

Torstai 22.2.

 • Nuorisotila Laguunissa 5.-luokkaiset kello 13.00 – 15.00.
 • Kunnanvaltuusto kello 16.00. Valtuuston kyselytunti alkaa kello 15.45. Kokousta voi seurata paikan päällä sekä suorana lähetyksenä kolari.fi-sivuston valtuusto live -sivulla.
 • Kolarin kirjastolla kirjailijavieraana Maria Paldanius. Maria kertoo kirjoistaan ”Naiset, jotka valitsivat porot” ja “Bisnesleidien Lappi”.

 

Perjantai 23.2.

 • Kolarin iltapäiväkerholaiset vierailevat kirjastossa kello 14.00 – 15.00.
 • Nuorisotila Laguunissa 6.-luokkaiset kello 13.00 – 15.00.

 

Kolarin kirjastossa kiertonäyttely Alushameita, hajusuolaa ja tonttuja. Näyttely esillä Kolarin kirjastossa lehtilukusalissa 18.12.2023 – 29.2.2024. Näyttelyn ovat tuottaneet Pukstaavi ja Suomen kirjastoinstituutti.

 

--------------------------------------------

 

Mitä muuta Kolarissa tapahtuu

Tapahtumia ja lisätietoja tapahtumista löydät Kolari.fi -sivuston tapahtumakalenterista.

 

Torstai 22.2.

 

Meän Galleriassa, Yllästunturin Luontokeskus Kellokkaassa Irene Kangasniemen ja Riitta Ahmasalon Kesyttömättömät-näyttely 2.2. – 28.2.2024.

Kurkkaa tästä Ylläksen tapahtumat.

Nauti elokuvista tunturin juurilla! Luontokeskus Kellokkaassa Napapiirin sankarit ry esittää elokuvia. Lisätietoja sekä ohjelma kinokellokas.fi -sivustolta.