Kolarin kunnan tiedote 25.5.

25.05.2020

Kolarin kunnassa noudatetaan hallituksen linjauksia ja poikkeustilaa koronaviruksen suhteen. Kunnan virastotalo on suljettuna 31.7. asti. Yhteyden kunnan palveluihin saa puhelimitse tai sähköpostilla, yhteystiedot ovat netissä kolari.fi

Poikkeusolojen rajoituksia puretaan hallituksen ohjeiden mukaan 1.6. alkaen. Kolarissa avataan kunnan palveluita seuraavasti:

  • Kirjasto aukeaa maanantaina 1.6. Kesällä kirjasto on avoinna arkisin kello 10–16. Omatoimikirjaston aukeamisesta tiedotetaan myöhemmin.
  • Kunnan järjestämä kauppa-asiointipalvelu riskiryhmille loppuu 1.6.
  • Kuntouttava työtoiminta ja kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminta on tarkoitus käynnistää kesäkuun alussa. Yksiköt tiedottavat avaamisesta asiakkaitaan
  • Nuorisotila Laguuni avaa ovensa kesäkuun alussa.
  • Kunnan johtava lääkäri Ulla Ylläsjärvi opastaa, että myös riskiryhmäläiset voivat nyt liikkua, suojautumisohjeet huomioiden. Lue lisää täältä 
  • Kesäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen voivat useimmat harrastustoiminnat alkaa sekä ulko- että sisätiloissa 50 hengen kokoontumisrajoitusta noudattaen.
  • Rajoitusta sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa sekä uskonnollisissa tilaisuuksissa. Sisätilojen ja alueellisesti rajattujen ulkotilojen, kuten huvipuistojen, eläintarhojen, kirjastojen ja elokuvateattereiden osalta turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta.
  • Hallitus arvio koronavirustilanteen ja asettaa tarvittavat rajoitukset uudestaan kesäkuun loppuun mennessä.
  • Paikallisten yritysten ovet alkavat avautua. Moni tuttu yritys on jo avoinna, joten kannattaa tarkistaa suoraan yrityksistä miten paikallinen palvelee ja suosia lähipalveluita mahdollisuuksien mukaan. Ravintolat saavat avata ovensa asiakkaille 1.6. alkaen tietyin rajoituksin.

Kunnan johtoryhmä seuraa aktiivisesti tilannetta erityisesti THL:n, Lapin sairaanhoitopiirin ja hallituksen tiedottamista.
Johtoryhmä kokoontuu säännöllisesti etäyhteyden kautta ja pitää kuntalaiset ajan tasalla heitä koskevissa asioissa. Päivittyvä uusin tieto on netissä www. kolari.fi, facebookissa ja instagramissa Kolarin kunta.

Lisätietoja kunnanjohtaja Kristiina Tikkala p. 044 374 4344