Kolarin kunnan tiedote 25.3.

25.03.2020

Kolarin kunnan tiedote 25.3. kello 14

Kolarin kunnalla ei ole tänään uutta tiedotettavaa. / Today Kolari Municipality has no news. Only reminders. Link to latest release

Muistutuksena:

Kolarin kunnan elinvoimapalvelut järjestää infotilaisuuden yrittäjille torstaina 26.3. kello 15 etäyhteyden kautta.
“Tietoa selviytymisestä koronan aiheuttamassa tilanteessa ja sen jälkeen.
Tervetuloa mukaan kuuntelemaan, mitä palveluita ja apua yrityksille on tarjolla. Mukana on eri tahojen asiantuntijoita kertomassa ajankohtaisista asioista ja vastaamassa kysymyksiin.”
Linkit: Lisätietoa tilaisuudesta & Ilmoittaudu mukaan

Kolarin kunta tarjoaa kauppa-asiointipalvelua ikäihmisille ja riskiryhmässä oleville, joiden on valtioneuvoston ohjeistuksessa velvoitettu mahdollisuuksien mukaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa (yli 70-vuotiaat).

  • Kauppa-asiointipalvelu on voimassa poikkeusolojen ajan 18.3. –13.4.
  • Asiointipalvelua tarvitsevat voivat ottaa yhteyttä maanantaista perjantaihin kello 9– 15 yhteyshenkilö Teresa Frimaniin puh. 040 489 5049.
  • Asiakkaalle avataan kauppaan poikkeusolojen ajaksi tili, jolle asiointipalvelua hoitavat henkilöt tekevät asiakkaan tarvitsemat ostokset.
  • Apteekkiasiointi: asiakas soittaa itse apteekkiin tarvitsemansa tilauksen ja ilmoittaa sen jälkeen kauppa-asiontipalveluun lääkkeiden kuljetuksen tarpeestaan. Apteekki lähettää laskun lääkkeiden mukana. Kolarin apteekki p. 040 528 5548

Asiointipäivät ovat seuraavat:

Tiistai Kolarin kirkonkylä
Keskiviikko pohjoinen alue
Torstai eteläinen alue

Tilaukset kauppa-asiointipalveluun tulee tehdä edellisenä päivänä kello 15 mennessä. Toimitusmaksu on kirkonkylälle 5 euroa/ kerta, muualle 10 euroa/kerta. Maksu laskutetaan jälkikäteen asiakkailta.

Tunturialueen kaupoissa on kaikkien käytettävissä ruokaostosten kotiinkuljetuspalvelu, joka toimittaa tilauksen perille yleensä saman päivän aikana. Tilaukset tulee tehdä ensisijaisesti netissä verkkokauppaan, jossa ostokset voi myös maksaa.
Jounin kauppa toimittaa Äkäslompolon ja Ylläsjärven aluelle. https://www.k-ruoka.fi/kauppa/k-market-jounin-kauppa
Eelin kauppa toimittaa Ylläsjärven alueelle https://www.k-ruoka.fi/kauppa/k-market-eelin-kauppa

Kunnallinen päätöksenteko jatkuu normaalisti:

  • Kunnanhallitus kokoontuu to 26.3. kello 17 esityslista
  • Sivistyslautakunta kokoontuu pe 27.3. kello 14 esityslista

Kunnan johtoryhmä seuraa aktiivisesti tilannetta erityisesti THL:n, Lapin sairaanhoitopiirin ja hallituksen tiedottamista.
Johtoryhmä kokoontuu päivittäin etäyhteyden kautta ja pitää kuntalaiset ajan tasalla heitä koskevissa asioissa.Päivittyvä uusin tieto on netissä www. kolari.fi, facebookissa ja instagramissa Kolarin kunta, sekä Luoteis-Lapissa 26.3. jaettava kuntatiedote joka kotiin.

Lisätietoja kunnanjohtaja Kristiina Tikkala p. 044 374 4344