Kolarin kunnan tiedote 11.5.

11.05.2020

Kolarin kunnan tiedote 11.5.

Kolarin kunnassa noudatetaan hallituksen linjauksia ja poikkeustilaa koronaviruksen suhteen. Kunnan virastotalo on suljettuna 31.7. asti. Yhteyden kunnan palveluihin saa puhelimitse tai sähköpostilla, yhteystiedot netissä kolari.fi

  • Kolarin kunta suosittelee työntekijöilleen, että he eivät ylittäisi valtakunnan rajaa. Valtioneuvoston suosituksen mukaan valtakunnan rajan ylitettyään henkilön tulisi olla kotonaan karanteenimaisissa olosuhteissa kaksi viikkoa.
  • Lapin sairaanhoitopiiriltä tulee tällä viikolla ohjeistus, miten osa omaisista voi rajatusti tavata hoitolaitoksissa asuvia läheisiään. Henkilölle, joka on merkitty asiakkaan lähiomaiseksi, lähetetään kunnasta postitse kirjalliset vierailuohjeet.
  • Kolarin kunta järjestää kesäkuussa liikuntaa ja luovaa tekemistä sisältäviä kerhoja 7-12 vuotiaille lapsille. Juhannusviikolla järjestetään Kolarin keskuskentällä palloilukerho nuorille. Lisätietoa kerhoista täällä. Nuorisotila Laguuni avautuu kesäkuussa, ja pyöräilyrastit avautuvat kesällä. Tirroniemen kesäleirit on peruttu koko kesältä.
  • Kansalaisopiston kurssit käynnistyvät syyslukukauden alettua.
  • Peruskoulut siirtyvät lähiopetukseen 14.5. alkaen. Vanhemmille on tiedotettu siirtymiseen liittyvistä asioista suoraan koulusta.
  • Kolarin kunnan nuoriso- ja liikuntatoimen vuosiavustukset, kirjasto- ja kulttuuritoimen kulttuuriavustukset ja Kolarin kunnan yhteisöavustus on avattu haettavaksi. Voit hakea avustusta 22.5.2020 kello 15 saakka. Lisätietoa
  • Terveyskeskus toimii normaalisti ja hoitaa tällä hetkellä kiireettömätkin asiat etäyhteyden kautta puhelimitse tai virtu.fi-palvelun kautta.

- Koronatestaus on laajentunut koskemaan kaikkia kuntalaisia, joilla on flunssan oireita

- Ota aina ensin yhteys ja sovi aika terveyskeskukseen ennen paikalle saapumista.

- Vain hätätapauksissa voi tulla suoraan terveyskeskukseen

- Tullessasi terveyskeskukseen, ota ovelta nenä-suusuojus ja lue ohjeet

- Aluehoitajille voi soittaa virka-aikana kello 9–15:

Pohjoinen alue p. 040 708 7625
Kirkonkylä p. 040 708 7985
Eteläinen alue p. 040 708 9179
Ulkopaikkakuntalaiset p. 040 489 5090
Päivystävän sairaanhoitaja p. 040 489 5090 (iltaisin ja viikonloppuna)
Hätätilanteessa soita aina 112

Kunnan johtoryhmä seuraa aktiivisesti tilannetta erityisesti THL:n, Lapin sairaanhoitopiirin ja hallituksen tiedottamista.
Johtoryhmä kokoontuu säännöllisesti etäyhteyden kautta ja pitää kuntalaiset ajan tasalla heitä koskevissa asioissa. Päivittyvä uusin tieto on netissä www. kolari.fi, facebookissa ja instagramissa Kolarin kunta.

Lisätietoja kunnanjohtaja Kristiina Tikkala p. 044 374 4344