Meän galleria - Kesyttämättömät

Irene Kangasniemen ja Riitta Ahmasalon näyttely helmikuussa 2024. Runollisia taidekäsitöitä Lapista.
2.2.-28.2.2024 Meän Galleria, Yllästunturin Luontokeskus Kellokas
Irene Kangasniemi ja Riitta Ahmasalo kesyttömättömät-näyttely.

Poro on antanut pohjoiseen elämän. Se on lahjoittanut itsestään ravintoa, kulkuvälineen, lämpimät vaatteet, yösijan, työkalut, käyttöesineet ja korutkin. Elämä on tarkoittanut myös kuolemaa. Luonnon tarjoama elämän lahja on ollut niin arvokas, että sitä ei voinut tuhlata. Muutos on tavoittanut pohjoisen ja porotkin. On sopeuduttava, mutta vaalittava omaa kulttuuria.

Näpernöömi Irene Kangasniemi antaa porolle äänen näyttää, miten moneen se taipuu. Teoksissa on käytetty käsitöistä ylijääneitä materiaaleja, luonnossahan ei roskaa olekkaan. Riitta Ahmasalon runojen poro on minäkertoja, jonka kanssa Kangasniemi kävi inspiroivaa vuoropuhelua teoksia luodessaan. Kangasniemessä elävät esi-isät ja Kuolajärven Lapinkylän kulttuuri. Kuolajärven naisen talvipuku on kunnianosoitus vaalia Kuolajärven Lapinkylän alueen metsäsaamelaista kulttuuriperinnettä.
ihminen ei voi hallita luonnon kiertokulkua, mutta saa asettua osaksi sitä. Silloin hänellekin saattavat avautua kaikki seitsemän aistia, kuten vaikkapa porolla tai Aikia Aikianpojalla.

Alkaa
02.02.2024 klo 10:00

Loppuu
28.02.2024 klo 17:00

Sijainti

Katso kartalla

Somessa