Hatusta vedetty arktinen kirja – kirjailijavieraana Markku Heikkilä

Markku Heikkilän Arktisen maailman jäljillä -kirja syntyi kirjaimellisesti hatusta vetäen. Kirja johdattaa ainutlaatuiselle retkelle arktiseen maailmaan ja sen elämään, myytteihin ja muutoksiin.

Arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkö Heikkilä kertoo arktisesta maailmasta ja kirjan synnystä ja näyttää siihen liittyviä valokuvia.

Kirjasta sanottua:

”Arktisen maailman jäljillä on hengästyttävä teos. Se syväluotaa pohjoista maailmaa jouhevasti ja perusteellisesti. Helposti ja hyvällä kielellä vaikeista asioista.” (Marja Mustakallio, kulttuuritoimitus.fi)

”Heikkilän matkaan kannattaa lyöttäytyä, sillä hänellä on tarkka katse ja paljon tietoa. Näistä on syntynyt nautit­tavan monitahoinen kirja, jota maustaa elämänkokemuksesta syntyvä myötätunto ja hyreksivä huumori - kun siihen on aihetta.” (Tuula Koukku, Tiede-lehti)

”Vaikka Arktisen maailman jäljillä on genreltään faktaa, Heikkilän teksti on monin paikoin kuin hienointa proosaa (…) Anton Tšehovin tuoksahdus on uutuuskirjassa ilmeinen.” (Pia Kaitasuo, Stiiknafuulia)

Tiedon portaat 2, saanut Aluehallintoviraston avustusta

Alkaa
25.04.2024 klo 18:00

Loppuu
25.04.2024 klo 19:00

Sijainti

Katso kartalla

Somessa