Ylläsjärvi–Kesänkijärvi-maanajo loppui

14.03.2022

Ylläsjärvi–Kesänkijärvi maastoreitin maanajot on saatu valmiiksi. Latureitti Kahvikeitaalta Latvamajalle on hoidettu latutampparilla jo viime viikon. Ojanlatva–Rajalammentie-välille on siirretty sunnuntaina 13.3. puhdasta lunta ja latutampparilla on ajettu maanantaina 14.3. latu myös tälle välille.

Rajammentie–Ojanlatva–Kahvikeidas–Latvamaja väliä hoidetaan nyt latutampparilla. Latutamppari hoitaa kyseisiä osuuksia säästeliäästi, koska lunta reitillä on vähän ja aina hoidon jälkeen pintaan nousee joissain kohdin sepeliä. Latureitillä voi olla sepeliä, joten hiihtäjien on syytä hiihtää varoen.

Kiertolatua ei enää hoideta mutta kiertoladulla on edelleen opasteet ja siniset kepit. Kiertolatu on jäinen mutta muuten hiihdettävissä.

Metsähallitus ja Kolarin kunta ovat hakeneet yhdessä hankerahoituksen helpolle, hyväkuntoiselle, kaikenikäisille ja -kuntoisille ja eri välineillä liikkuville retkeilijöille ympärivuotisesti sopivalle reitille Ylläsjärven ja Äkäslompolon välille.

Nykyiset tunturia kiertävät kesäreitit ovat korkeuseroiltaan haastavia etenkin lapsiperheille ja iäkkäille retkeilijöille. Kunnostettava reitti kulkee Yllästunturin itäpuolisia suoalueita pitkin, ja siitä tulee kunnostuksen jälkeen yksi kylien välinen pääreitti.

Reittiä kunnostetaan Lapin ely-keskuksen Maaseuturahastosta myönnetyllä investointihankerahalla lähes kymmenen kilometrin pätkä. Kunnostustyö maksaa 389 000 euroa, mistä kunnan ja Metsähallituksen omaa rahaa on yhteensä 30 prosenttia. Hanke kestää tämän vuoden loppuun asti.

Lisää tietoa saat:

  • maastotyöt: Metsähallitus Jari Ylläsjärvi, puh. 040 513 3627
  • hankkeen hallinto: Kolarin kunta Nina-Maria Möykkynen, puh. 040 489 5007