Ylläksen talvireitit – vastuut ja työnjako

07.03.2023

Ylläksen talvireitit – vastuut ja työnjako

Reiteistä vastaa Kolarin kunta – reittien kunnosta huolehtii Tunturi-Lapin Reitit Oy

Kolarin kunta hallinnoin reittejä kunnan alueella ja Tunturi-Lapin Reitit Oy puolestaan hoitaa sovitut kesä- ja talvireittien rakentamisen, ylläpidon ja kehittämisen. Tunturi-Lapin Reitit Oy on Kolarin kunnan in house -yhtiö, mikä tarkoittaa sitä, että asiakkaana voi olla vain Kolarin kunta. Visit Ylläs puolestaan vastaa varainkeruusta Ylläksen alueella myyden muun muassa karttoja, näillä myynneillä kerätyt varat käytetään vain Ylläksen alueen reiteille. Visit Ylläs maksaa kaikkien reittien (ladut, talvipolut ja kelkkareitit) sopimukseen perustuvasta kunnossapidosta Kolarin kunnalle, joka ostaa sopimukseen perustuvan urakan Tunturi-Lapin Reitit Oy:ltä.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Tunturi-Lapin Reitit Oy:

  • Huolehtii sopimukseen perustuvien talvireittien päivittäisestä kunnossapidosta, viitoittamisesta, reittimerkinnöistä ja yleisestä turvallisuudesta.
  • Järjestää käytännön kunnossapidon, päättää siten, että miten urakka toteutetaan. Tekemistä ohjaa Kolarin kunnan ja Tunturi-Lapin Reitit Oy:n välinen sopimus.
  • Kolarin kunta tilaa reittiurakat. Ylläksen alueen tarpeet ja budjetin suuruus toimivat tuon tilauksen ja palveluostosopimuksen pohjana tunturialueen osalta.
  • Ylläpitää myös muita Kolarin kunnan talvireittejä, mutta niiden ylläpitoon ei ohjata Ylläksen alueella kerättäviä varoja.
  • Huolehtii päivittäisestä tiedottamisesta ja kunnossapitotiedotteista kaikkien reittien osalta. Tulevaisuudessa kunnossapito tieto löytyy entistä paremmin myös uudesta sähköisestä kartasta. Tietoa hyödynnetään myös Ylläksen nettisivuilla sekä Facebook-ryhmissä.
  • Reittejä koskevat palautteet ottaa vastaan ja hoitaa Tunturi-Lapin Reitit Oy, sähköposti: info@t-lr.fi

Lue koko tiedote tästä.