Virtu on uudistunut

16.11.2020

Oletko jo kokeillut uudistunutta virtu.fi –portaalia?

Virtu.fi –portaalista löydät sähköisiä sosiaali- ja terveyspalveluita, joiden avulla voit asioida, lähettää tietoa, kysyä neuvoa, tavata etänä työntekijän ja tukea omaa hyvinvointiasi. Palveluvalikoimaan vaikuttaa asuinkuntasi, koska kuntasi on yksi palvelun tuottajista. Muita palvelun tuottajia ovat keskussairaala, Kolpene, yritykset, järjestöt ja Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus.

Virtu.fi -portaalin on uudistettu kokonaisvaltaisesti ja uudistuksen lähtökohtana ovat olleet käyttäjien tarpeet. Portaali on saanut uudistuksen myötä selkeämmän ja modernimman ilmeen. Sen käytettävyyteen ja saavutettavuuteen on kiinnitetty erityisesti huomiota, varsinkin mobiilikäytön osalta.
Portaali on jaettu aikaisempaa selkeämmin eri osiin ja asuinkuntasi palvelut näytetään heti palveluvalikoiman alussa. Portaalissa on säilytetty alueelliset palvelut ja sieltä löytyy kaikille lappilaisille tarkoitettuja palveluja kuten Kolpeneen palvelukeskuksen Nepsy-chat ja Rikosuhripäivystyksen Neuvontaa rikoksen uhreille.

Uudistuksessa on otettu käyttöön OmaVirtu. Sen kautta voit lähettää ja vastaanottaa viestejä eri palveluista. Lähettämäsi viestit ja saamasi vastaukset tallentuvat OmaVirtuun, eikä kukaan muu pääse katsomaan niitä.
Myös virtu-tukea on kehitetty. Tuki vastaan erilaisiin teknisiin ongelmiin kuten tiedonvälityksen tai etätapaamisten ongelmiin. Tuen yhteystietojen löydettävyyttä on parannettu ja nyt ne löytyvät jokaiselta verkkosivulta.

Tervetuloa tutustumaan uudistettuun Virtu.fi -portaaliin. Kolarin virtu -palveluihin pääset tästä.

Lisätietoja:  Erityisasiantuntija Pia Yliräisänen-Seppänen, Sähköiset sote-palvelut maakunnan markkinoille, Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, pia.yliraisanen-seppanen@poske.fi