Kuvitus kuva. Tällä viikolla vietetään vanhusten viikkoa.

Viikkotiedote viikolle 40

01.10.2023

Kolarin kunnan viikkotiedote viikolle 40 (2. – 8.10.2023)

 

Tällä viikolla vietetään vanhusten viikkoa teemalla: Tehdään iästä numero.Vanhustyön keskusliiton käynnistämät Vanhustenviikko ja -päivä ovat maassamme pisimpään juhlittuja valtakunnallisia teematapahtumia. Päivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien. Tämän vuoden teemalla halutaan nostaa iäkkäät esille, tuoda heidän oma äänensä kuuluviin ja vahvistaa sitä. Viikon jokaiselle päivälle löytyy oma teema ja siihen liittyviä webinaareja ja vinkkejä löydät Vanhustyön keskusliiton sivulta.

Kolarissa Tannassa myös ohjelmaa koko viikon:

 • Maanantaina Ohjelma peruuntunut sairaustapauksen vuoksi.
 • Tiistaina Jussintien päiväkotilaiset esiintyvät kello 10.00 sekä Suvi Lassila laulattaa kello 14.30.
 • Keskiviikkona Toimarilaisten kanssa retkeilyä Tannan pihapiirissä.
 • Torstaina Seurakunta vierailee kello 14.00
 • Perjantaina Ohjelma peruuntunut sairaustapauksen vuoksi.

Vanhustenviikkoon liittyvät webinaarit, vinkit sekä Marttojen herkkureseptejä viikkoon löydät Vanhustyön keskusliiton sivulta.

 

Tällä viikolla muistutetaan edelleen heijastimen käytöstä
Oletko tullut ajatelleeksi, että heijastinta käyttävä erottuu jopa seitsemän kertaa niin kaukaa kuin heijastimeton kulkija?

Kohtaamistilanteessa lähivaloilla ajava autoilija havaitsee ilman heijastinta kulkevan henkilön vasta noin 50 metrin päästä, kun jalankulkijan heijastin voi näkyä jo 350 metrin etäisyydeltä, heijastinliiviä käyttävä jopa sitäkin kauempaa. Valaistuissa taajamissakin heijastinta tarvitaan yhtä lailla erottumaan. Pimeästä näkymisessä enemmän on parempi – kävelijä tai pyöräilijä ei voi olla liian näkyvä liikenteessä. Huolehdi myös lapsesi turvallisuudesta siten, että lapsesi vaatteissa on pimeän aikaan riittävät heijastimet.

Näytä loistavalta liikenteessä!

Liikenneturva: Heijastin lisää jalankulkijan turvallisuutta - Liikenneturva

 

Keskuskeittiön ruokalistan löydät tästä.

 

10 juhlat. Kunnan ja seurakunnan nuorisotyö järjestävät yhteistyössä tänä vuonna täyttäneille/täyttäville 10 -vuotiaille yhteisen juhlan lukion salissa salissa tiistaina 10.10.2023 kello 17.00 – 19.00. Kympin mukana juhlaan saa osallistua yksi aikuinen (huoltaja, mummi, pappa tai kummi). Ilmoittautumiset ja ruoka-aineallergiat keskiviikkoon 4.10.2023 mennessä kunnan nuorisotoimeen Sannalle puh. 040 489 5023, voit laittaa myös viestillä tai sähköpostitse sanna.palovaara@kolari.fi.

 

--------------------------------------------

 

Maanantai 2.10. Kansainvälinen väkivallattomuuden päivä.

 • Satutuokio Kolarin kirjastolla alle 3 -vuotiaille kello 9.30 – 10.00.

 

Tiistai 3.10. Poikaystävien päivä.

 • Satutuokio Kolarin kirjastolla yli 3 -vuotiaille kello 9.30 – 10.00.
 • Yrittäjien päivä Kolarin koululla ja kunnanvirastolla.
  • 12.15 – 13.10 yläkoulun liikuntasalissa kuullaan yrittäjätarinoita
  • 13:10 – 13:25 yläkoululaisten välipala
  • 13.30 – 14.45 virastotalolla yläkoulu ja lukio kiertävät yrityspisteitä sekä viraston työntekijöiden työhuoneita/pisteitä. Oppilaat saavat passin, johon keräävät kuittauksia eri pisteiltä, että ovat kiertäneet.
  • 14.45 – 15.00 yläkoululaiset ja lukiolaiset palaavat koululle
 • Riistasta ekolihaa? – hirvenlihan kuluttajasegmentit. Ruokasektorin Tutkimustiistai -info Teamsissa kello 9.00 – 10.00. Aihepiiriin johdattelee Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin koordinaattori Anne Matilainen, joka on tutkinut muun muassa metsän omistajuuteen ja, metsästysmatkailuun liittyviä näkökulmia usean vuoden ajan. Ilmoittaudu mukaan.
 • Kolarin kansalaisopistossa Ompele oma vaate -kurssi Kolarin peruskoulun tekstiilityön luokassa kello 16.00 – 18.15. Ensimmäisellä kerralla etsitään itselle sopiva kaava, piirretään se ja tilataan kankaat. Kurssi kokoontuu toisen kerran tiistaina 31.10.23 klo 16.00.

 

Keskiviikko 4.10. Kansallinen korvapuustipäivä. Kansainvälinen eläintenpäivä.

 • Satutuokio Kolarin kirjastolla yli 3 -vuotiaille kello 9.30 – 10.00.
 • Tarkastuslautakunta kello 9.00 – 16.00.
 • Kuntatiedote jaetaan tänään Postisen mukana kaikkiin vakituisesti asuttuihin kotitalouksiin, joissa ei ole mainosjakelu kieltoa. Kuntatiedotteen saat myös virastotalolta, kirjastosta ja kirjastoautosta. Kuntatiedote julkaistaan kokonaisuudessaan kolari.fi -sivustolla uutisissa, jossa myös tulostettava pdf materiaali.

 

Torstai 5.10. Kansainvälinen opettajien päivä.

 

Perjantai 6.10.

 • Kolarin lukiolla kello 12.15 alkaen TNT Teatre Britain esittää Romeo and Juliet esityksen.

 

--------------------------------------------

 

Mitä muuta Kolarissa tapahtuu

Tapahtumat sekä lisätietoja löydät Kolari.fi -sivuston tapahtumakalenterista.