Viiden hakijan soveltuvuus testataan

26.09.2018

Kolarin kunnanhallitus päätti testata viiden kunnanjohtajan paikkaa hakeneen soveltuvuuden testeillä. Soveltuvuustestaukseen lähtevät Meri-Lapin kehittämiskeskuksen seutupäällikkö Markku Hukkanen, Pohjois-Savon Osuuspankin pankkilakimies Juho Jukkola, Ammattiliitto JHL:n sopimustoimitsija Dan Koivulaakso, Kauhajoen sivistysjohtaja Eija Liikamaa ja Liikenneviraston talousjohtaja Kristiina Tikkala.

Kunnanhallitus antoi eilen myös kunnan vastineet Hannukaisen kaivoshankkeeseen liittyvistä kaavaehdotuksista annettuun palautteeseen. Seuraavaksi kaavaehdotuksiin tehdään tarpeelliset muutokset, niistä käydään viranomaisneuvottelut ja kunnanhallitus päättää jatkosta. Vaihtoehtoina on kaavojen paneminen uudelleen nähtäville tai niiden siirtäminen valtuuston hyväksymiskäsittelyyn.

Kunnanhallitus nimesi äänestyksen jälkeen ohjausryhmän visioimaan Kolarin koulu- ja päiväkotikiinteistöjen tulevaisuutta. Tapio Niittyranta esitti Orvo Vaattovaaran kannattamana, että ohjausryhmää ei perusteta, vaan täydennetään kiinteistöstrategian työryhmää tarvittavilla henkilöillä. Kunnanhallitus päätyi äänin 4–3 perustamaan ohjausryhmän, jonka tehtävänä on selvittää, miten kunta etenee korjauksen tarpeessa olevien lukion, peruskoulun ja Jussintien päiväkodin suhteen sekä suunnitteilla olevien Ylläsjärven ja Sieppijärven koulun laajennusten suhteen. Työryhmään valittiin kunnanhallituksen puheenjohtaja Helena Kaikkonen-Tiensuu ja varapuheenjohtaja Orvo Vaattovaara, kunnanvaltuuston puheenjohtajisto Esa Nordberg, Jarmo Kylmämaa ja Keijo Kumpula, teknisen lautakunnan puheenjohtaja Janne Raittimo, sivistyslautakunnan puheenjohtaja Piritta Unga, tekninen johtaja Johanna Mehtälä, sivistysjohtaja Juha Väisänen ja kunnanjohtaja Tiina Piirilä-Laiho.

Kunnanhallituksen päätökset löydät Kolarin verkkosivuilta.

Kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Orvo Vaattovaara kertoo hallituksen kokouksesta.