Varaudu jouluun kotitesteillä

22.12.2021

Kolarin terveyskeskuksen koronatestaus- ja jäljitys toimii joulun ajan normaalisti. Koronatestiin pääsee Kolarin terveyskeskuksessa ilman ajanvarausta päivittäin kello 13.30–14.

Kolarissa ilmenee koronatartuntoja päivittäin, mutta ne on pystytty tähän saakka jäljittämään tehokkaasti, pisimmillään vuorokauden viiveellä.

Pitkien välimatkojen vuoksi kunta suosittelee kotitestien hankkimista ja käyttämistä kaikille Kolarissa joulua viettäville. Ohjeet ja ohjevideon kotitestin tekemiseen löydät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivustolta. Positiivinen kotitestitulos on varmistettava terveydenhuollossa tehtävällä testillä.

Kolarin kunta suosittelee maskinkäyttöä laajasti kaikissa sisätiloissa ja julkisessa liikenteessä.

Koronarokotukset jatkuvat Kolarissa 4.1. Kunta pyrkii lisäämään rokotuskapasiteettia yhdessä yksityisten toimijoiden kanssa. Joukkorokotusten käytännön järjestelyitä kehitetään toimivammiksi ja turvallisemmiksi saatujen kokemusten perusteella. Maskin käyttö rokotustilanteessa ja jonottaessa suojaa tehokkaasti tartunnoilta.

Kolarin kansalaisopiston kevätlukukausi käynnistyy koronatilanteen vuoksi viikkoa suunniteltua myöhemmin 16.1.2022 lukuun ottamatta jo nyt etäopetettavia kursseja. Tilannetta arvioidaan tammikuussa ja opiskelijoita tiedotetaan mahdollisista muutoksista.

Ravintoloihin ja rajoille uusia rajoituksia

Valtioneuvosto ilmoitti 21.12. uusista rajoituksista ravintoloille ja rajoille. Jouluaatosta 24.12. alkaen alkoholijuomien anniskelu päättyy myös koronapassilla kello 21 ja aukiolo kello 22. Koronapassia vaaditaan jouluaatosta kello 18 alkaen myös ravintoloissa, joissa ei anniskella alkoholia. Tiistaista 28.12. alkaen anniskelu päättyy jo kello 17 ja aukiolo kello 18. Säännös on voimassa 20.1. saakka. Ravintolat voivat edellyttää koronapassia koko aukiolonsa ajan.

Suomen ja muiden Schengen-maiden välinen sisärajavalvonta palautetaan tiistaina 28.12. Rajan ylittäjiltä vaaditaan rokotustodistuksen lisäksi alle 48 tuntia vanha negatiivinen koronatestitulos. Suomen ja Ruotsin ja Suomen ja Norjan välisen rajan rajayhteisöjen asukkailta vaaditaan joko rokotussarja, alle kuusi kuukautta sitten sairastettu korona tai enintään seitsemän vuorokautta vanha negatiivinen koronatestitulos.