Valtuusto valitsi Tikkalan

06.11.2018

Kolarin kunnanvaltuusto valitsi Kolarin uudeksi kunnanjohtajaksi hallintotieteiden maisteri Kristiina Tikkalan. Tikkala sai suljetussa lippuäänestyksessä 18 ääntä. Dan Koivulaakso sai kaksi ääntä ja Markku Hukkanen yhden äänen.

Kristiina Tikkala ilahtui valinnan yksimielisyydestä ja uskoo sen antavan hyvän pohjan yhteistyölle päättäjien kanssa.

“Odotan uutta työtä oikein innokkaana. Kolari on vireä kunta ja siellä on paljon asioita liikkeellä. Tietysti vähän aikaa kuluu opetellessa, mutta mahdollisimman nopeasti kääritään hihat ja aletaan hommiin,” hän kertoo.

Tikkala työskentelee tällä hetkellä Liikennevirastossa kansainvälisen toiminnan johtotehtävissä. Kunnallista kokemusta hänellä on Kemin, Lohjan ja Vantaan kaupungeista sekä Pohjan kunnasta. Espoossa asuva Tikkala ei vielä osaa sanoa, koska pääsee aloittamaan työt Kolarissa.

Valtuuston puheenjohtaja Esa Nordberg kertoo, että poliittiset ryhmät keskustelivat valinnasta, mutta tekivät päätöksen itsenäisesti.

“Viimeisen viikon aikana oli aika selkeää, että Tikkala tulee saamaan äänienemmistön.”

“Tikkala ei ollut muihin hakijoihin verrattuna ylivoimainen, mutta sai haastattelussa ja testeissä paljon pluspisteitä ja vakuutti valitsijat. Hänellä oli vahvin työkokemus johtamisesta ja hyvin laaja koulutus,” Nordberg kertoo.

Kolarin kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan 6.11. myös tulevan vuoden tulovero- ja kiinteistöveroprosentit. Valtuusto vahvisti tulevan vuoden tuloveroprosentiksi nykyisen 20,00.

Valtuusto päätti myös tehdä valtiovarainministeriölle esityksen kunnanrajan siirtämisestä Ylläsjärven kylällä. Noin neljän neliökilometrin ja 50 asukkaan siirtyminen Kittilästä Kolariin antaisi Kolarille mahdollisuuden kehittää Ylläsjärven kylästä elinvoimaisen, alueellisesti eheän ja yhdyskuntarakenteeltaan toimivan kylän.

Lisää tietoa kunnanvaltuuston päätöksistä antaa puheenjohtaja Esa Nordberg, 040 590 6443.

Lähetyksen valtuuston kokouksesta voit katsoa verkkosivujemme Valtuusto live -sivun kautta.