Valtuusto kylästeli Pasmajärvellä

08.11.2022

Kolarin kunnanvaltuusto jalkautui Pasmajärven kylätalolle päättämään ensi vuoden kiinteistöveroprosenteista. Valtuuston puheenjohtaja Mikko Lipponen totesi avauspuheenvuorossaan:

“Jos kuntalaiset ei pääse valtuuston tykö, niin valtuusto tullee kuntalaisten tykö.”

Valtuusto nosti yksimielisesti vapaa-ajan asuntojen kiinteistöveroprosenttia 0,3 prosenttiyksiköllä 1,5 prosenttiin. Muiden voimaloiden, esimerkiksi tuulivoimaloiden, kiinteistövero nostettiin lähelle lain sallimaa ylärajaa 3,0 prosenttiin.

Ennen valtuuston virallista osuutta oli kyläläisten kyselytunti, johon kyläläiset olivat saaneet toimittaa etukäteen kysymyksiä viranhaltijoille ja päättäjille. Kyläläisiä kiinnosti esimerkiksi sote-palveluissa tapahtuvat muutokset ja kuntalaisten tiedonsaanti.

“Hyvinvointialueella ei ole vielä tehty linjauksia palveluista. Linjauksia tehdään ja informaatiota saadaan lisää ensi keväänä,” perusturvajohtaja Henna Kauranen vastasi.

Myös kunnan yhteystietojen löytyminen ilman tietoverkkoa pohditutti, kun kunnanviraston neuvonta on joulukuussa sulkeutumassa. Kunnanjohtaja Hannu Haapala lupasi, että kaikille kuntalaisille tiedotetaan puhelinnumerot joulukuun aikana.

Kyläläiset saivat vinkkejä myös avustusten hakemiseen kunnalta ja Leader Tunturi-Lapilta.

“Päätöksenteko tuli likemmäksi ja valtuutettujen kasvot tutuiksi. Vastauksiakin saatiin niihin kysymyksiin, joihin niitä oli antaa,” kyläaktiivit Kari Tuisku ja Maija-Liisa Lintula kehuivat illan antia.

  • Lisää tietoa valtuuston päätöksistä antaa puheenjohtaja Mikko Lipponen, puh. 040 081 8884.