Tuulivoimaa ja kunnanvaltuuston kokous

23.01.2020

Metsähallituksen tuulivoima-asiantuntijat saapuvat tiistaina 28.1. kello 16 kunnan valtuustosaliin kertomaan millaisilla periaatteilla tuulivoiman rakentamista suunnitellaan valtion maille tulevaisuudessa. Tilaisuus jatkuu kunnanvaltuuston kokouksena.

– Tuulivoiman lisärakentamista suunnitellaan koko maahan osana Suomen ilmastotavoitteiden toteutumista, Metsähallituksen ympäristöasiantuntija Olli-Matti Tervaniemi kertoo.
Tervaniemen kanssa tuulivoimasta tilaisuudessa kertovat Metsähallituksen tuulivoimapäälliikkö Pertti Tapio ja tuulivoima-asiantuntija Petri Niemi. He myös vastaavat mielellään yleisön kysymyksiin.

– Lapissa tällä hetkellä ainoa valtion mailla oleva tuulivoimapuisto sijaitsee Kuolavaara-Keulakkopäässä, Sodankylän ja Kittilän rajalla, Tervaniemi kertoo.
Tuulivoiman rakentamista suunnitellessa otetaan aina huomioon muut maankäyttötarpeet ja ympäristöarvot.
– Kolarissakin olisi joitakin mahdollisuuksia tuulivoiman rakentamiselle valtion maille, Tervaniemi summaa, ja viittaa kunnan eteläiseen osaan.

Lue lisää Metsähallituksen toimintamallista tuulivoimatoiminnassa 

Kysymyksiä tuulivoimaan liittyen voi lähettää asiantuntijoille myös ennakkoon facebookissa joko yksityisviestillä tai jättämällä kommentin tähän alle. Ennakkokysymyksen voi jättää lisäksi sähköpostilla kunnan toimittajalle petra.kannisto@kolari.fi.

Tilaisuutta tuulivoimasta, sekä sen jälkeen suoraan jatkuvaa valtuuston kokousta voi seurata reaaliaikaisena Kolarin kunnan nettisivulla Tilaisuus tallennetaan myös myöhemmin katsottavaksi.

-toimittaja Petra Kannisto