Tutkaile helmikuun 2023 kuntatiedotetta

31.01.2023

Kolarin kunnan helmikuun kuntatiedote julkaistaan kolari.fi -sivustolla Uutisissa sekä Facebookissa ja Instagramissa edellisen kuukauden viimeisenä arkipäivänä. Kuulutukset julkaistaan lisäksi Luoteis-Lapissa sekä Lapin Kansassa.

Lataa helmikuun kuntatiedote PDF-tiedostona.

 


 

Kunnanhallituksen kokous

Tiistaina 7.2. kello 14.00.
Tiistaina 28.2. kello 14.00.

 

Sivistyslautakunnan kokous

Keskiviikkona 22.2. kello 14.00.

 

Kunnanvaltuuston kokous

Torstaina 23.2. kello 16.00 valtuustosalissa, kyselytunti alkaa kello 15.45. 

Kunnanvaltuuston kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävillä 28.2.2023 alkaen kuntalain 140 §:n mukaisesti kunnan tietoverkossa.

Mikko Lipponen
Kolarin kunnanvaltuuston puheenjohtaja

Kokousta voi seurata paikan päällä sekä suorana lähetyksenä kolari.fi-sivuston valtuusto live -sivulla.

 

Kokouksissa käsiteltävät asiat löydät kolari.fi -sivustolla.


 

Kolarin kunnan visuaalista ilmettä uudistetaan

Haluaisimmekin ihan ensiksi kuulla Teidän, eli kunnan asukkaiden näkemyksiä siitä, millaisena haluaisitte Kolarin näkyvän meille ja muille. Vastaamalla sähköiseen kyselyymme 10.2.2023 mennessä pääset kertomaan oman mielipiteesi. Klikkaa vastaamaan kyselyymme tästä.

 Kevään 2023 opiskelija-avustusten hakeminen

Kunnanvaltuusto on päättänyt ottaa käyttöön 1.7.2002 alkaen opiskelijoille maksettavan opiskelija-avustuksen.

Opiskelija-avustuksen ehdot ovat seuraavat:
Kolarissa kotipaikkansa säilyttävä vieraalla paikkakunnalla ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleva sekä erityislukiossa tai lukion jälkeisiä opintoja harjoittava opiskelija on oikeutettu 400 euron suuruiseen vuosittaiseen avustukseen. Avustus on 200 euroa/kerta. Avustus maksetaan kahdesti vuodessa hakemusten perusteella huhti- ja marraskuussa.

 • Kotikunta määräytyy väestöntietolain sekä verolain mukaisesti, jonka kotikunta Kolari on ennen 1.2.2023.
 • Hakemuksessa tulee ilmetä opiskelun päätoimisuus. Tämä todistetaan oppilaitoksesta hankittavalla todistuksella. Opintoja ei katsota päätoimiseksi, jos opinnot suoritetaan etä- ja monimuoto- tai oppisopimusopiskeluna.
 • Avustukseen ovat vuonna 2023 oikeutettuja vuonna 2005 ja sitä aiemmin syntyneet.
 • Opiskelija-avustus on korvaus matkakustannuksista kotipaikkakunnalle.
 • Aikuisopintorahaa saavat eivät ole oikeutettu opiskelija-avustukseen.

Avustushaku aukeaa 1.2.2023 kello 9.00 ja hakemus tulee jättää 28.2.2023 kello 15.00 mennessä.

Hakemuslomake täytetään sähköisesti ja siihen liitetään oppilaitoksen todistus opiskelun päätoimisuudesta. Hakemuslomake löytyy Kolarin kunnan nettisivuilta kohdasta Kuntainfo -> lomakkeet. Sähköiseen lomakkeeseen tästä.

Mikäli sähköisen hakemuksen täyttäminen ei onnistu, hakemuksen liitteineen voi toimittaa myös sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@kolari.fi
Hakemuksesta tulee ilmetä:

 • Hakijan nimi ja henkilötunnus
 • Osoite ja puhelinnumero
 • Oppilaitos, missä opiskelee (liitteeksi oppilaitoksesta pyydetty ajan tasalla oleva todistus opiskelun päätoimisuudesta)
 • Milloin on aloittanut opiskelun
 • Opiskelun arvioitu päättymisaika
 • Pankkitilinumero, jolle avustus maksetaan

 


 

Sarjahiihdot 2023 

Liikuntatoimen sarjahiihdot järjestetään viikosta 11 alkaen Sieppijärvellä. Lisätietoja Jere Kangas puh. 040 489 5036.

 


 

Kirjasto- ja kulttuuritoimi

Torstaina 2.2. kello 18.00 Kolarin kirjastossa Kolarissa asuva kirjailija Soili Pohjalainen kertoo teoksestaan Ihon alla (2022) ja muusta tuotannostaan.

Satutuokiot parillisilla viikoilla maanantaisin alle 3-vuotiaat kello 9.30–10.00, tiistaisin ja keskiviikkoisin yli 3-vuotiaille kello 9.30–10.00.

Tiistaina 7.2. kello 18.00–19.00 Kirjailijavierailu Kolarin kirjastossa. Kirjailija Soili Pohjalainen kertoo teoksestaan Ihon alla (2022) ja muusta tuotannostaan.

Keskiviikkona 8.2. kello 18.00 Tatu ja Patu: elämä ja teot -näytelmä Kolarin lukion salissa. Kesto 40 minuuttia. Liput 5,00 euroa.

Tiistaina 14.2. kello 18.00 Lukupiiri Kolarin kirjastolla. Aiheena Goce Smilevskin kirja Freudin sisar. Lukupiirin isäntänä Vesa Pellikka. Kirjat noudettavissa kirjastossa. Tervetuloa myös uudet osanottajat!

Tiistaina 28.2. kello 18.00–18.45 Kolarin peruskoulun juhlasalissa. Rimpparemmi: Nauru – totisinta totta? Lasten ja nuorten liput 5 €, aikuiset 10€
Rimpparemmin komiikkakonsultit esittelevät, kuinka viralliset naurudirektiivit toteutetaan asianmukaisella tavalla. He tarkastelevat ihan tosissaan niin toiston ja rytmin kuin myös ihmisen naurettavuuden herkkiäkin ulottuvuuksia. Kun on oikein totta niin epätoivokin voi näyttäytyä koomisena. Mikä meitä oikein naurattaa kompastelussa tai kun jotakuta sattuu? Ja miten niin toisia naurattaa, kun itse on oikein tosissaan?

 


 

Kehitys- ja elinkeinopalvelut KOLKE

Yrityksille ja yritysten edustajille:

YRITYSTREFFIT JA -KLINIKKA YRITYKSILLE

Ammattiopisto Lappia järjestää yhteistyössä Kolarin kunnan ja ELY-keskuksen kanssa tiedotustilaisuuden yrityksille liittyen julkisiin yritystukiin alkavalla ohjelmakaudella. Tilaisuudessa mahdollisuus tavata rahoittajia ja keskustella yrityksen kehittämisestä.

Torstaina 9.2. Kolarin virastotalon valtuustosalissa kello 17.00–20.30.

Yritysten aamukahveja järjestetään kevään 2023 aikana seuraavasti:

21.2. Kolarin virastotalo
21.3. Äkäslompolo / Luontokeskus Kellokas
25.4. Kolarin virastotalo
23.5. Sieppijärvi, SiSu

Aamukahvien vieraat ja teemat ilmoitetaan aina lähempänä tapahtumaa.

 


 

Kouluilla ja päiväkodeissa tapahtuu


Kolarin kunnan kouluilla ja päiväkodeissa vietetään helmikuun aikana niin Ystävänpäivää kuin Laskiaista erilaisten tapahtumien ja tempausten merkeissä.

Seuraamalla Kolarin kuntaa Facebookissa ja Instagramissa sekä kolari.fi -sivustolla saat lisätietoja tulevista tapahtumista.

 


Seuraava kuntatiedote julkaistaan tiistaina 28.2.2023.