Tule mukaan rakentamaan Isopalon kylää!

07.02.2019

Ai mikä kylä se on?

Palvelutalolla ja sen ympäristössä Kolarin kirkonkylällä asuu runsaasti ikääntyviä kuntalaisia, ja tarvetta erilaisille ja uusille asumisen tavoille on nyt ja tulevaisuudessa. Alueelle ja lähemmäs palveluita tulee asukkaita myös kunnan muista kylistä. Alueella asuu myös runsaasti lapsiperheitä ja työssäkäyviä aikuisia. Sinäkin olet ehkä yksi alueen asukkaista tai yrittäjistä. Millainen tämä alue olisi sinun mielestäsi parhaimmillaan? Mitä kaipaat? Miten haluaisit viettää vapaa-aikaasi?

Kunta hakee hanketta, jossa Kolarin palvelutalon ympärille levittäytyvää kirkonkylän osaa suunniteltaisiin niin, että siellä olisi hyvä ja turvallinen elää arkea vauvasta vaariin. Hankkeessa voitaisiin esimerkiksi kokeilla uudenlaisia asumisen tapoja ikäihmisille ja vammaisille. Asumisratkaisujen lisäksi toinen iso haaste on yhteisöllisyys. Miten asuinympäristö voisi nykyistä enemmän tukea ja kannustaa olemaan ja tekemään asioita yhdessä toisten kanssa?

Herättikö tämä sinussa mielipiteen, ajatuksen, ihastusta, ärsytystä? Tule mukaan määrittelemään, mikä on Isopalon kylä ja miten aluetta jatkossa kehitetään. Tervetulleita ovat kirkonkylän asukkaiden ja yrittäjien lisäksi muiden kylien väki ja kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Tervetuloa mukaan rakentamaan Isopalon kylää tiistaina 19. helmikuuta kello 13–15 Kolarin palvelutalon saliin.

Työpajan ohjelma

  • Kunnanjohtaja Kristiina Tikkalan tervetulosanat ja kahvit.
  • Viranhaltijat kertovat, mistä on kysymys.
  • Osallistujat jakaantuvat työpajoihin pohtimaan ja ideoimaan alueen tulevaisuutta, tarpeita ja toiveita.
  • Kello 15 osallistujat ovat tervetulleita seuraamaan ja osallistumaan Janne Kylmämaan vetämään Kukkuluuruu-muskarituokioon.