Taneli Stenberg työssään.

Taidetta monitoimitaloon

27.03.2024

Kolarin monitoimitalohankkeen prosenttitaiteilijaksi on valittu Taneli Stenberg

 

Monitulkintaisuudesta ja luontoteemoista tunnettu kuvataiteilija Taneli Stenberg maalaa sekä ulkoympäristöön, että sisätiloihin isoja ja pieniä teoksia. Stenbergin kuvamaailma on realismilähtöistä, mutta mukana on maagisuutta, fantasiaa ja katutaiteenomaisuutta. Teoksista välittyy paikan tunnelmaa, taustaa ja henkeä. Stenberg kertoo portfolion perusteluosuudessa tutkivansa kohteen arkkitehtuuria, omaleimasuutta ja tilaajien toiveita luodakseen toimivan, monipuolisen ja paikan tunnelmaan sopivan teoksen. Isojen muraalien ja seinämaalausten aiheina ovat luonto, eläimet, maisemat, ihmiset ja paikka.

Lappi on Stenbergille tuttu: lapsuuden kesät savukoskelaisen isoäidin kotitanhuvilla Kemijoen ylälatvoilla ja myöhemmin vaellukset ympäri Lappia ja etenkin käsivarren alueella ovat säilyttäneet siteen Lapin maisemiin ja ihmisiin. Stenberg asuu ja työskentelee Helsingissä, mutta kertoo, että hänet on viety jo sylilapsena hillasuolle Heikkilänrannan maisemissa. Isoäiti Airi Hihnavaara oli Moskun, Aleksi Hihnavaaran, veljentytär.

Taiteilijavalinnan jälkeen Kolarin monitoimitalon taidetyöryhmä aloittaa tarkemmat neuvottelut Taneli Stenbergin kanssa, mutta voimme odottaa muraalityyppistä isoa teosta. Taiteilijaa valitsemassa oli laaja joukko monitoimitalon käyttäjiä ja taiteen asiantuntijoita. Monitoimitalo ottaa vastaan uudet oppilaat syksyllä 2025.

Stenbergin julkisen taiteen teoksia löytyy sekä Suomesta, että ulkomailta useilta paikkakunnilta.

Taneli Stenbergiin ja hänen teoksiinsa voit tutustua osoitteessa https://www.tanelistenberg.com/ sekä Instagramissa @dandysteele

Teokseen on saatu rahoitusta Taiteen edistämiskeskukselta (TAIKE) ja prosenttitaiteen perusteiden mukaan Kolarin kunnalta.

 

Väärät vermeet, 2019, Mikkeli. Taneli Stenberg.