Seuraa valtuuston kokousta 17.3. klo 16.30

17.03.2022

Kolarin kunnanvaltuuston kokousta voit seurata suorana lähetyksenä Kolari.fi-verkkosivuston Päätöksenteko-osion Valtuusto live -sivulla.

Monitoimitalon liikuntasalisuunnitelma saa lopullisen muotonsa tällä viikolla, kun kunnanhallitus ja valtuusto käsittelevät salin kokoa vielä kerran. Kunnanhallitus oli koolla tiistaina 15.3.

Valtuusto päätti toukokuussa äänestyksen jälkeen monitoimitalon liikuntasalin kooksi 800 neliömetriä, joka osoittautui liian pieneksi muun muassa salibandyn virallisten pelien ja turnausten järjestämiseen. Kolarilainen urheiluseura Ylläksen Nousu pelaa salibandya pohjoisen Suomen 5. divisioonassa ja pelaa tällä hetkellä kotipelinsä Kittilässä. Suurempi sali mahdollistaa myös muun harrastustoiminnan paremmin.

Kunnanhallitus päätti helmikuussa kasvattaa salin kokoa salibandytoiminnan minimivaatimukset täyttäväksi sekä lisätä saliin parvikatsomon. Taloa suunnitteleva Alt arkkitehdit hahmotteli päätöksen jälkeen neljä vaihtoehtoa, joita monitoimitalon ohjausryhmä käsitteli maanantaina 14.3.

Kunnanhallitus sai pöydälleen esityksen, jossa sali on käännetty toisin päin ja sen kokonaispinta-ala on 950 neliömetriä. Saliin on suunniteltu myös 180 hengen sisään painuva katsomo sekä erillinen 62 neliömetrin suuruinen parvikatsomo toiseen kerrokseen. Uudelleen suunnitellun salin hinnaksi on arvioitu reilu puoli miljoonaa euroa, joka tarkoittaa talon rahoitusmalliksi valitulla leasingrahoituksella 19 000 euroa vuodessa. Kunnanhallitus esitti valtuustolle yksimielisesti salin suurentamista.

Suunnitelmaan on lisätty myös 40 neliötä nukkuma- ja leikkitilaa päiväkotiin sekä 40 neliön suuruinen luokkahuone koulun käyttöön. Lisäykset tehtiin, koska Kolarin lasten määrä kasvaa tuoreimpien ennusteiden mukaan kovempaa vauhtia kuin monitoimitalon suunnittelun alkaessa. Uudessa suunnitelmassa henkilökunnan tilat on siirretty salin kylkeen, jolloin niistä avautuu näkymä ulos joen suuntaan.

Kaikkiaan rakennuksen koko kasvaa muutoksilla 206 neliömetriä toukokuussa päätettyyn verrattuna ja on yhteensä vajaat 5 700 kerrosneliömetriä. Monitoimitaloon tulee liikuntasalin lisäksi tilat päivähoidolle, peruskoululle ja lukiolle.

Kunnanvaltuusto tekee asiasta lopullisen päätöksen torstaina 17.3. kello 16.30 alkaen.

Kunnanhallitus käsittelee tänään myös nykyisten päiväkoti- ja koulurakennusten kohtaloa. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi purkaminen, myynti, uusiokäyttö sekä kylmilleen jättäminen. Kunnanjohtaja esittää kunnanhallitukselle, että se perustaisi työryhmän rakennusten tulevaisuuden suunnittelua varten.

  • Lisää tietoa monitoimitalon suunnittelusta antavat vt. kunnanjohtaja Hannu Haapala, p. 040 489 5542, sivistysjohtaja Juha Väisänen, p. 040 489 5030 ja tekninen johtaja Kullervo Lauri, p. 040 039 5587.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Alt arkkitehtien suunnitelma monitoimitalosta suuremmalla salilla on tiistaina 15.3. kunnanhallituksen käsittelyssä. Kuvassa monitoimitalon ensimmäinen kerros.