Ravintolat sulkeutuvat kuudelta

12.01.2022

Kolarin ja kaikkien Suomen koronaepidemian leviämisalueiden ravintolat sulkevat ovensa keskiviikosta 12.1. alkaen kello 18 valtioneuvoston muutetun asetuksen astuttua voimaan. Ravintolat voivat anniskella alkoholijuomia kello 9–17 välisenä aikana. Noutoruokaa voi myydä vielä sulkeutumisajan jälkeen.

Ruokaravintoloissa saa olla käytössä 75 prosenttia sisätilan asiakaspaikoista ja anniskeluravintoloissa puolet sekä sisä- että ulkotilojen asiakaspaikoista. Sisätiloissa asiakkaalla on oltava oma istumapaikka pöydän tai tason ääressä.

Muuttunut asetus on voimassa tammikuun loppuun saakka, eikä rajoituksista voi vapautua koronapassia käyttämällä. Ravintolat voivat kuitenkin edellyttää asiakkailtaan koronapassia koko aukiolonsa ajan. Lue lisää valtioneuvoston tiedotteesta.

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat 22.2. saakka

Lapin aluehallintovirasto jatkaa Lapissa voimassa olevia kokoontumisrajoituksia kuukaudella. Samalla jatkuu velvoite tilojen terveysturvallisesta käytöstä. Kaikki sisätiloissa
järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä, on kielletty 22.2. saakka. Tammikuun aikana rajoituksia ei voi välttää koronapassia käyttämällä.

Lasten ja nuorten harrastustiloja ei suljeta, mutta Lapin aluehallintovirasto jatkaa asiakkaille ja osallistujille tarkoitettujen tilojen käyttöä koskevia velvoitteita, joilla ehkäistään lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. Lue lisää kokoontumisrajoituksista Lapin aluehallintoviraston tiedotteesta.

Käytä maskia ja suosi etätyötä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee, että 12 vuotta täyttäneet käyttävät maskia kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä koko maassa. Suositus koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia.

Kolarin kunta suosittelee etätyön tekemistä kaikille, joille se on mahdollista. Kolarin kunnanvirasto palvelee asiakkaita ajanvarauksella.

Sisärajavalvonta on palautettu Suomen ja kaikkien Schengen-maiden väliseen liikenteeseen 16.1. asti. Tarkista rajan ylittämiseen liittyvät säännöt esimerkiksi rajavartiolaitoksen verkkosivustolta.