Postilakko vaikuttaa palveluihimme

14.11.2019

Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n maanantaina alkaneen lakon vuoksi kaikki kuntalaiset eivät tänään torstaina 14.11. saa postilaatikkoonsa kuntamme tiedotetta. 11.11. alkanut lakko vaikuttaa postin jakeluun, käsittelyyn ja kuljetukseen.

Kunta ei lakon aikana lähetä laskuja. Kunnasta lähetettävien laskujen maksuaikaa on lakon vuoksi pidennetty 30:een vuorokauteen. Kirjeposti ei lakon aikana tule perille kuntalaisille eikä kuntaan.

Pyydämme kuntalaisia ja asiakkaita olemaan meihin lakon aikana yhteydessä ensisijaisesti sähköisiä kanavia käyttämällä sekä puhelimitse.

Tänään torstaina julkaistavan kuntatiedotteen uutiset löydät verkkosivustomme etusivulta. Paikallislehti Luoteis-Lappi on Postin lakon vuoksi luettavissa maksuttomasti verkossa näköislehtenä. Voit hakea Luoteis-Lapin ja sen sivuilla julkaistavan kuntatiedotteen myös Kolarin päivittäistavarakaupoista, Luoteis-Lapin toimituksesta sekä kirjastosta. Kuntatiedotteen voit hakea kunnanviraston neuvonnasta.

Miten lakko vaikuttaa palveluihimme?

  • Kaikki keskuskeittiön ruokakuljetukset kuljetetaan omana ajona, mikä saattaa viivästyttää ruokien toimituksia jonkin verran.
  • Terveyskeskuksen asiakkailleen lähettämä kirjeposti ei saavu Postin lakon aikana perille. Terveyskeskus ottaa tarvittaessa yhteyttä asiakkaisiin muita kanavia käyttäen.
  • Kunta ei lakon aikana lähetä laskuja asiakkaille, ja laskujen maksuaika on pidennetty 30:een vuorokauteen.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n lakko alkoi maanantaina 11.11. ja lakon on ilmoitettu kestävän sunnuntaihin 24.11. kello 24 saakka, jos neuvotteluissa ei ennen sitä löydetä sopua. Lakon on ilmoitettu vaikuttavan postin kuljetukseen ja jakeluun vielä lakon päättymisen jälkeen.