Poimintoja kunnanhallituksen päätöksistä

01.02.2018

Kolarin kunnanhallitus pani tiistaina 31.1.2018 vireille kaavamuutoksen keskellä Äkäslompolon kylää. Tavoitteena on uuden noin 80-paikkaisen korkeatasoisen hotellin rakentaminen kylän majoitustarjontaa täydentämään. Hotellihankkeesta kuullemme lisää sitä eteenpäin vieviltä yrittäjiltä jo ensi viikon aikana.

Hallitus käsitteli muitakin kaava-asoita: Seuraava kunnanvaltuusto saa käsiteltäväkseen kolme kaavaehdotusta. Pasmajärven Niemen ranta-asemakaavaehdotus, kirkonkylän asemakaavan muutosehdotukset ja laajennukset kunnanviraston liepeillä Isopalontien varrella sekä lämpövoimalaitoksen takana ja Äkäslompolon asemakaavan muutosehdotus Kaupinjärventien, Porokoantie ja Kettukoantien varrella tulevat helmikuussa valtuuston käsiteltäväksi.

LIIKENNETURVALLISUUTTA KOULUJEN LIEPEILLE

Kunnanhallitus käsitteli myös Mikko Lipposen, Lea Kaulasen, Markus Kiilin ja Janne Ylinampan valtuustoaloitteen Kolarin kirkonkylän, Äkäslompolon ja Ylläsjärven kylän koulujen ohitse menevien teiden liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Kunnanhallitus päätti, että kunta ostaa tai vuokraa nopeusnäyttötaulun, jota kierrätetään yleisillä teillä Kolarin koulujen lähistöllä. Kunta päätti myös neuvotella asiasta Lapin Ely-keskuksen kanssa sekä saattaa huolenaiheen poliisin tietoon ja toivoa nopeuden valvontaa koulujen lähellä.

Hallitus käsitteli myös Ylläsjärven kyläyhdistyksen vetoomuksen kylän kevyenliikenteen väylän jatkamisesta sekä Kolarin että Kittilän suuntiin.

Tie on valtion ylläpitämä tie, ja vuonna 2016 kevyenliikenteenväylien pidentämiset olivat Lapin ely-keskuksen toteuttamislistalla sijoilla 37 ja 49.

Hallitus päätti, että asia käsitellään Lapin ely-keskuksen ylijohtajan kanssa 23.2. ja että kunta esittää hankkeen nopeuttamista, koska kylälle on valmistunut uusi koulu ja päiväkodin lapsimäärä on kasvanut ja vakituisen asutuksen lisäksi myös matkailu kasvaa ja kasvattaa kylän liikennemääriä.

HAE YHTEISÖAVUSTUSTA JO 15.4. MENNESSÄ!

Kolarin kunnassa on käynnissä yhteisöavustusten haku, jonka päättymisajankohtaa hallitus päätti tiistaina aikaistaa. Haku on aiemmin päättynyt toukokuun loppuun mennessä, mutta kylätoimijoille aikataulu on ollut hankala, koska monet tapahtumat painottuvat kesäaikaan.

Kunnanhallitus päätti, että tänä vuonna yhteisöavustusta on haettava jo 15.4. mennessä.

Yhteisöavustusta voi saada yhteisölle merkittävät yhteisen hankkeen tai toiminnan toteuttamiseen tai käynnistämiseen, ja sitä voivat hakea rekisteröityneet yhdistykset tai muuten vakiintuneet toimijat. Lisää tietoa yhteistöavustusten hakemisesta löytyy Kolarin kunnan nettisivujen etusivulta:

http://www.kolari.fi/fi/ajankohtaiset-asiat-viralliset-ilmoitukset/vuoden-2018-yhteisoavustusten-haku-aikaistuu.html

Kunnanhallitus nimesi Kolarin kylien neuvostoon uudet luottamushenkilöjäsenet. Kuntaa neuvostossa edustavat jatkossa Markus Kiili ja Marja-Liisa Hakso.

LAPIN YHTEINEN ÄÄNI KUULUVIIN

Kunnanhallitus päätti, että Kolarin kunta osallistuu koko Lapin yhteiseen markkinointiin (House of Lapland), jossa Lappia markkinoidaan asuinpaikkana ja arktisena bisnesympäristönä, loistavana kesämatkailukohteena sekä kiinnostavana elokuvien kuvauspaikkana. Kolarin kunta maksaa koko Lapin yhteiseen markkinointipottiin 26 000 euroa vuodessa. Visit Ylläs osallistuu 21 000 eurolla vuodessa.

STAFF-PASSI KÄYTTÖÖN KAIKILLE KUNTALAISILLE?

Kunnanhallitus keskusteli kokouksessa myös Ylläksen staff-passista, joka on tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaikkien Kolarin kunnan työntekijöiden käytettävissä. Kunnanhallitus keskusteli passin laajentamisesta jatkossa kaikkien kuntalaisten saataville.

Kunnanhallituksen päätöksiin voit tutustua kunnan kotisivuilla:

http://kolari.tweb.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/pk_asil_tweb.htm?+bid=1067

Päätöksistä tiedotti Milla Salo