Palvelutalon väki altistui koronalle

18.12.2021

(Tiedotetta päivitetty 20.12.: Lisätty lauantaille kaksi tartuntaa. Poistettu lause, jossa kerrottiin, ettei tartunnoista aiheutunut altistumisen mahdollisuuksia ulkopuolisille.)

Kolarin palvelutalon työntekijällä todettiin perjantaina 17.12. koronatartunta. Sairastunut työntekijä oli rokotettu ja työskenteli asukkaiden kanssa suojattuna, joten altistuminen jäi heikoksi. Todennäköisyys vakavan tautimuodon saamiselle altistumisen johdosta on pieni.

Kaikki altistuneet asukkaat, heidän omaisensa ja palvelutalon työntekijät on tavoitettu lauantain aikana. Altistuneet testataan kuudentena päivänä viimeisestä altistumisesta ja oireiden ilmetessä jo aiemmin.

Palvelutalossa asuville ei määrätty karanteeneja, koska he ovat saaneet kolme koronarokotetta. Palvelutalon asukkaiden luona voi vierailla normaalisti. Vieraiden toivotaan olevan täysin terveitä sekä käyttävän suu-nenäsuojainta ja käsidesiä vierailun aikana.

Perjantaina todettiin lisäksi viisi muuta koronatartuntaa, joista neljä oli kolarilaisten jatkotartuntoja aiemmista tartuntaketjuista ja yksi ulkopaikkakuntalaisen tartunta.

Lauantaina positiivisia koronatestituloksia tuli seitsemän. Yksi tartunnoista oli kolarilaisella aiempiin tartuntaketjuihin liittyen. Neljä tartuntaa todettiin ulkomaalaisilla. Loput kaksi tartuntaa todettiin suomalaisilla matkailijoilla.