Kuvassa poika ideamittarihattu päässä. Kuvassa teksti osallistuvan budjetoinnin Ideamittari värähti 51 kertaa.

Osallistuvaan budjetointiin 51 ideaa

19.02.2024

Osallistuvan budjetoinnin ideointikyselyyn 51 ideaa

 

Kolarin kunta etsi osallistuvan budjetoinnin ideointikyselyn kautta vuodelle 2024 kohdetta, joka edistää kolarilaisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta sekä kunnan viihtyisyyttä, yhteisöllisyyttä ja elinvoimaa. Ideoiden jättöaika päättyi perjantaina 16.2.2024 puolilta öin. Ehdotuksia saivat jättää kolarilaiset yksityiset henkilöt, yhdistykset, yritykset tai muut ryhmät. Määräaikaan mennessä kyselyn kautta saatiin kaiken kaikkiaan 51 ideaa.

 

Mitä seuraavaksi tapahtuu? 

Kunnanhallituksen päätöksen mukaan asia etenee niin, että kunnassa viranhaltijatyönä helmi – maaliskuussa suoritetaan arviointi siitä, mitkä ehdotuksista ovat toteutettavissa 10 000 eurolla vuoden 2024 loppuun mennessä.

Ehdotuksista karsitaan ne, joiden kustannusten arvioidaan menevän yli 10 000 euron, jotka eivät ole toteutettavissa tänä vuonna ja ne, jotka voidaan toteuttaa osana jotakin muuta kokonaisuutta. Jäljelle jäävistä ehdotuksista laaditaan alustavat kustannusarviot ja toteuttamissuunnitelmat. Ehdotukset menevät huhtikuussa kuntalaisten äänestykseen. Äänestystuloksen perusteella katsotaan toteutettavissa olevat ja kunnanhallitus päättää lopullisesti, mitkä toteutetaan. Idean toteuttaminen on sen toimialan vastuulla, jolle ehdotus sisältönsä puolesta kuuluu.

Helmi–maaliskuussa

  • Arviointi, kustannusarviot ja toteuttamissuunnitelmat ideoista viranhaltijatyönä.

Huhtikuun alussa

  • Kuntalaisten äänestys toteutettavasta/toteutettavista ideoista.

Huhtikuun lopussa

  • Kunnanhallituksen lopullinen päätös toteuttavasta/toteutettavista ideoista.

Toukokuu–joulukuu

  • Idean/ideoiden toteutus sen toimialan toimesta, jolle idean toteuttaminen sisällöllisesti kuuluu.