Lohtula sai uudet omistajat

03.12.2018

Kolarin kunnan vuonna 1978 Sieppijärvelle rakentama rivitalo Lohtula sai torstaina uudet omistajat. Kiinteistösijoittajakaksikko Tuomas Kulhua ja Jukka Kunnas ostivat rivitalon yhteisen yrityksensä nimiin Kolarin vuokra-asunnot Oy:ltä verkkohuutokaupassa.

Päijät-Hämeestä tuleva ostajakaksikko on tyytyväinen kauppaan ja näkee Sieppijärven potentiaalisena alueena toimia, koska välimatka esimerkiksi Ylläkselle on lyhyt. Lohtulan käyttötarkoitus säilyy nykyisenlaisena, ja talossa asuvat vuokralaiset siirtyvät uudelle omistajalle. Rivitalossa on kuusi asuntoa, joista kolmessa asutaan.

“Toivomme, että joka ikkunassa on viimeistään alkuvuonna verhot. Olemme tyytyväisiä asuntojen kuntoon, eikä isoja remontteja tarvitse tehdä. Ulkoalueita siistitään ensi kesänä,” Kulhua kertoo.

Kolarin vuokra-asunnot Oy investoi Lohtulaan noin vuosi sitten ilma-vesilämpöpumpun, joka on pienentänyt talon öljynkulutusta. Kolarin vuokra-asunnot Oy luopui Lohtulasta, koska rivitalo tuotti yhtiölle alhaisen käyttöaseen vuoksi tappiota. Toimitusjohtaja Mikael Mannersuo on tyytyväinen lopputulokseen.

“Kolarin vuokra-asunnot Oy:n taloudellinen asema on melko heikko. Tämä on osa talouden tervehdyttämistä, ja tavoitteena on, että yhtiöstä tulee muutamassa vuodessa aktiivinen toimija,” hän toteaa.