Lähe sieki liikkeelle!

09.09.2022

Lähe sieki liikkeelle (entiseltä nimeltään SuomiMies seikkailee) on vuonna 2007 aloitettu valtakunnallinen tapahtuma, jonka ensisijaisena tavoitteena on kannustaa sekä innostaa terveellisen ja liikunnallisen elämäntavan pariin. Lapissa tapahtumia on toteutettu aktiivisesti vuodesta 2013 lähtien. Nyt matalan kynnyksen terveysliikuntatapahtuma saapuu jälleen Kolariin.

  • Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 14.9.2022 klo 13–18 Kolarin kunnanvirastolla.

Lähe sieki liikkeelle -tapahtumassa testataan ilmaiseksi, hikoilematta ja hengästymättä, seuraavat:

  • kehonkoostumus
  • puristusvoima
  • kestävyyskunto
  • vyötärönympärys

Tapahtumissa kannustetaan kiinnittämään huomiota omaan arkeen sekä erityisesti työssä ja vapaa-ajalla jaksamiseen. Tutkimusten mukaan hyvä fyysinen kunto auttaa selviämään paitsi työn fyysisestä, myös psyykkisestä rasituksesta.

Vastaavasti alentunut kunto – erityisesti kestävyyskunto – on yhteydessä koetun uupumuksen lisääntymiseen. Terveyden ja työkyvyn ylläpitämiseksi ei tarvita urheilullisia urotekoja. Säännöllinen liikunta ja päivittäinen arkiaktiivisuus riittävät jo pitämään työkyvyn ja kunnon sellaisella tasolla, että virtaa riittää niin töissä kuin vapaa-ajallakin.

Mittauksiin ei tarvitse valmistautua. Tule siis paikalle sellaisena kuin olet! Mittaukset kestävät noin 30 minuuttia / henkilö, mutta paikalle ei kuitenkaan kannata tulla kiireessä, sillä testipisteisiin voi joutua jonottamaan.

Mittauksissa ei tarvitse hikoilla eikä hengästyä, voit siis tulla paikalle tavallisissa vaatteissa. Kehonkoostumusmittaus tehdään avojaloin, joten jaloissa kannattaa olla helposti riisuttavat sukat. Mittausten jälkeen jokaiselle osallistujalle tehdään henkilökohtainen yhteenvetoraportti. Lisäksi tulosten
tulkintaan on mahdollista saada apua pienryhmäpalautteessa, jota vetää terveysliikunnan ammattilainen. Palaute kestää noin 15 minuuttia.

Mukana tapahtumassa ovat myös Lapin Muistiyhdistys ry sekä Lapin Sydänpiiri ry. Lapin Muistiyhdistys tuo mukanaan tärkeitä aivoterveysasioita ja Lapin Sydänpiiri on antamassa tietoa sekä neuvontaa valtimoterveydestä ja sydänterveellisistä elämäntavoista. Lapin Sydänpiirin pisteellä on myös mahdollisuus
mittauttaa verenpaine.

Testipisteiden toteutuksesta vastaavat Santasport Lapin Urheiluopiston liikuntaneuvojaopiskelijat Rovaniemeltä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy – tervetuloa mukaan!

  • Lisää tietoa saat terveysliikunnan kehittäjä Riina Jänkälältä p. 040 832 9321, riina.jankala@lapinliikunta.fi

Kunnon mummola tsemppaa yli 65-vuotiaita

Yli 65-vuotiaille suunnattu toimintakykyyn ja tasapainoon keskittyvä Kunnon Mummola  -tapahtuma saapuu Kolariin.

  • Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 14.9.2022 kello 9–12 Kolarin kunnanvirastolla.
  • Kunnon Mummolaan ovat tervetulleita kaikki yli 65-vuotiaat – niin mummot kuin papatkin!

Kunnon Mummolassa tarjotaan mahdollisuus osallistua tasapainoa arvioiviin testeihin. Testit ovat nopeita, helppoja ja ennen kaikkea turvallisia. Testeissä ei tarvitse hikoilla eikä hengästyä. Voit siis tulla paikalle tavallisissa vaatteissa. Testien lisäksi Kunnon Mummolassa on mahdollisuus mittauttaa kehonkoostumus. Mittaus tehdään avojaloin, joten jaloissa kannattaa olla helposti riisuttavat sukat.

Henkilökohtaista palautetta ja arjen hyviä vinkkejä antavat Kunnon Mummolan asiantuntevat ohjaajat. Lisäksi mahdollisuus on osallistua myös liikunnalliseen jumppatuokioon, jossa keskitytään tasapainon ja lihaskunnon harjoittamiseen.

Mukana tapahtumassa ovat myös Lapin Muistiyhdistys ry sekä Lapin Sydänpiiri ry. Lapin Muistiyhdistys tuo mukanaan tärkeitä aivoterveysasioita ja Lapin Sydänpiiri on antamassa tietoa sekä neuvontaa valtimoterveydestä ja sydänterveellisistä elämäntavoista. Lapin Sydänpiirin pisteellä on myös mahdollisuus mittauttaa verenpaine.

Molempien tapahtumien toteutuksesta vastaavat alueellinen liikuntajärjestö Lapin Liikunta ry sekä Kolarin kunta.

Kunnon Mummolan testaustoiminnasta ja henkilökohtaisen palautteen annosta vastaavat Lapin ammattikorkeakoulun fysioterapia- ja geronomiopiskelijat.

Tapahtumaan on vapaa pääsy – tervetuloa mukaan!

  • Lisää tietoa saat terveysliikunnan kehittäjä Riina Jänkälältä / p. 040 832 9321 / riina.jankala@lapinliikunta.fi